FoodPro Preloader

Decoupage sveče z lastnimi rokami. Značilnosti, zanimive ideje in povratne informacije


Če želite, da notranjost ne ustreza le vašemu videzu, temveč tudi razveselite svoje prijatelje, ga lahko preobrazite na več načinov. Na primer, izdelava decoupagea za sveče. Na ta način lahko dobite dodatno opremo, ki bo edinstvena. Decoupage se lahko imenuje plovilo, ko končni izdelek lahko omami. Ko ljud

Če želite, da notranjost ne ustreza le vašemu videzu, temveč tudi razveselite svoje prijatelje, ga lahko preobrazite na več načinov. Na primer, izdelava decoupagea za sveče. Na ta način lahko dobite dodatno opremo, ki bo edinstvena.

Decoupage se lahko imenuje plovilo, ko končni izdelek lahko omami. Ko ljudje gledajo na rezultat, menijo, da je to strašno težko, toda v resnici je vse zelo preprosto. Moraš biti zmožen samo rezati. Ena izmed najbolj prijetnih stvari v decoupage-u je, da lahko uporabite vse predmete, ki jih lahko najdete v bližini vaše hiše, na primer zelišča, cvetje, liste, kamenčke, školjke.

Najprej stvari

Na splošno je treba najprej ugotoviti, v katero smer bo risba vaše sveče. Recimo nekaj morskega, kar pomeni, da potrebujete belo ali modro svečo, prtičke s sidri, ladje in tako naprej. Ali, na primer, nekaj cvetličnega - zelena sveča z sončnicami. In tako naprej.

To pomeni, da morate vnaprej razmisliti, kakšna je barva sveče, katero sliko izbrati. No, in potem lahko izvedete sveče za dekupažo. Treba je poskusiti na prtiček na svečo, morda je nekaj odveč, če je našel, morate ga razrezati ali odrezati.

Izbor sveče

Izkušeni obrtniki pravijo, da je najbolj primerna bela sveča. Dejstvo je, da je veliko lažje delati s takšnimi svečami: pobrati sliko, oblikovati. In ko vadite z belimi svečami, lahko vzamete druge. Najboljše od vsega je sveča, tako da je njena zgornja plast gosta.

Prav tako je treba upoštevati, da zožarji ne marajo prekomernih elementov, monokromne risbe pa so za njih najboljše.

Pomembno je! Če naredite dekupažo sveč z rokami na barvni površini, to je tista, ki nima ene barve, temveč dve ali tri, potem mora biti prtiček z vzorcem tonov na ton in svetlejši od vzorca sveče.

Zahtevane postavke

 • Potrebujemo dejansko svečo. Zdaj je na voljo veliko različnih, ki so okrogle in kvadratne, trikotne in tako naprej. Zato lahko izberete katero koli.
 • Naprej potrebujete prtiček.
 • Potrebujete nekakšno krpo, najboljšo brisačo.
 • Potrebujemo tudi konturo in bleščice.
 • Če želite obsežne podrobnosti, boste potrebovali tudi 3D gel.
 • Poleg tega boste potrebovali akrilni lak, s katerim boste lepili lesk.

O prtičkih

Obstajajo posebni serviete za decoupage, vendar lahko vzamete običajne. Vendar pa je treba upoštevati, da potrebujemo le plast, na kateri je prikazana slika. Treba je lepo ločiti. Poleg tega je že videti glede na risbo, ali pa je potrebno, da jo lepo izrežete s škarjami, ali pa jo previdno odrežete z rokami. V nekaterih primerih je prtički lepljena cela.

Obstaja več načinov za izdelavo dekupažnih sveč. V članku bomo obravnavali mojstrski tečaj nekaterih izmed njih.

Prva metoda - z žličko

Potrebovali boste še dodatno dodatno svečo za segrevanje žlice.

Zato moramo svečo zaviti s prtičkom, paziti, da se spoji ujemata in jo držati z roko. Če obstajajo posamezni elementi, jih je treba tudi držati.

Žlico je treba ogreti, notranjost pa se segreva.

Gibanje se začne od središča prtiča, konča z robovi, enako velja za elemente. Voziti se morate z žlico, tako da se prtiček segreje.

Takoj, ko se prtiček posuši, ga morate natančno preučiti, še posebej, da bodite pozorni na lise, če izgledajo belo in suho. To dejstvo nakazuje, da vosek ni popolnoma namočil v prho. Ponovno segreje žlico in se nežno drži v teh krajih.

Jasno je, da lahko vidite, kam je šla žlica. Da bi to naredili, potrebujete kakršnokoli krpo, ki nima vlaken. Površina je poravnana, to je narejeno navzgor, nato navzdol, zelo hitro. Odmrznjeni vosek bo popravil površino, vendar morate to narediti zelo previdno, da ne bi ničesar pokvarili.

Zdaj morate paziti na sliko - nekje, da bi barvali obrise, na primer, če so prašniki, jih lahko obkrožite z rdečo. Nekatere elemente lahko naredimo volumetrično s pomočjo 3D gela. Na primer zvezde, luna, galebi itd. Če uporabljate 3D gel, potem je nujno, da se posuši, najprej je bel, vendar pa, ko se suši, postane prozorna barva.

Nato morate videti, kje ste postavili bleščice. Izbira mesta, nanesite lak, prelijte z bleščicami.

Sušilnik za lase

Dekupažne sveče lahko naredite tudi s sušilcem za lase.

 • Potrebujete tudi svečo.
 • Potrebuješ prtiček.
 • Potrebovali boste pergamentni papir in sušilec za lase.

Tako kot v prvem primeru je treba sloje prtičkov ločiti. Sušilnik za lase je priključen in slika je postavljena na svečo, zelo gladka. Pergamentni papir je položen na vrh slike, zaviti svečo, vendar morate skrbno pogledati, mine so nesprejemljive. Zdaj morate vklopiti sušilnik za lase, poslati ga točno na sliko.

Sveča se bo tiho začela topiti, zato jo je treba obrniti, da se enakomerno segreje. Po tem pustite nekaj časa, da se ohladi.

Takšna sveča je preprosta in hitra, še posebej, če jo uporabljate. Vzamemo krpo, obrišemo svečo, da odstranimo odvečni vosek ali ostanek parafina. Sveča se bo nekoliko izravnala. Nato vzemite voščene oznake, obarvane barve, akril, bleščice in tako naprej.

Hladna metoda

Obstaja hladna tehnika decoupage, zdaj jo bomo upoštevali.

Za to tehniko je potrebno, da ima sveča tanke stene. To je zelo pomembno, ker sta zasnova in površina enaka. Tudi začetniki lahko obravnavajo ta videz.

Hladne dekapažne sveče so narejene s pomočjo katerekoli palice, ki ima gladko površino, vendar je najbolje, da je izdelana iz stekla. Zdaj morate videti, kakšna je dolžina prtičkov. Za dopust ostane centimeter - ne le po dolžini, ampak po širini. Ostalo je odrezano. Slika naj bo pritrjena na svečo, dobro poravnajte s steklenim orodjem. Gibanja so narejena iz središča, predmet je treba malo pritisniti. Takoj, ko se slika zatakne, bo šiv viden, ga je treba obdelati. Enako je treba opraviti z robovi. Ves presežek je odrezan, na vrhu pa je treba postaviti nekaj dodatnih elementov.

Vosek papir

Obstaja pa še en zanimiv način, da se sveče za dekupiranje. Za to boste potrebovali:

 • Sveča, po možnosti enobarvna.
 • Scotch
 • Potrebujem tudi nekaj sledilnega papirja.
 • Potrebujete tudi vosek papir.

Upoštevati je treba, da je pavs papir zelo tanek, da se utripa v trenutku, zato ga morate natisniti na list za tiskanje in tiskanje fotografije ali slike.

Pomembno je! Tiskalnik mora biti natančno laserski, sicer se na vaši sliki pojavijo grde lise. Če ne želite tiskati, lahko preprosto narišete (na pavs papirju).

Okoli slike je treba odrezati vse nepotrebne. Nato boste potrebovali papir z voskom, ki bi moral zaviti vašo svečo. Sedaj vzemite sušilec za lase, držite ga na razdalji 10-15 cm od sveče in vozite zelo počasi. Videti morate, kako se bo vosek papir stopil, črnilo bo vidno. Papir mora biti zelo tesen, sicer se bo celotna struktura porušila.

Zdaj samo odlepite papir in uživajte v vaši čudoviti originalni sveči.

Skrivnosti

Decoupage lahko imenujemo obrt, ko je nekaj pripravljenega lahko osupljivo neverjetno. Vendar pa obstaja več skrivnosti, ki niso znane vsem.

 • Kar se tiče slike - je najbolje uporabiti robčke za dekoupage. Vendar to ni omejeno. Lahko vzamete sliko iz razglednic, koledarjev in jo tudi sami natisnete. Izrežite svoje projekte in jih shranite nekje v mapi. Tudi v vsakem mestu lahko najdete trgovino, kjer lahko kupite najrazličnejše stvari za decoupage. V skrajnem primeru bo v trgovinah z gospodinjskimi predmeti verjetno prišlo nekaj srčkanih servic.
 • Najbolje je, da vzamete redno svečo, kot pa aromatično, saj lepilo ne bo pravilno sledilo, zato je preveč mastno.
 • Če decoupage zagotavlja več nivojev, je treba upoštevati, da se mora ena raven sušiti vsaj eno uro.
 • Če naredite decoupage na barvni sveči, to je, ki nima ene barve, ampak dve ali tri, potem je zelo pomembno, da je prtiček svetlejši od tona sveče.
 • Tudi, če imate kakšne črte, sledi, hrapavost iz žlice, je treba vse poravnati. Najbolje je uporabiti novo dvostransko gobico. Grobi del daje gladkost in mehkobo.

Zdaj veste, kako opraviti decoupage, in članek ima več pripravljenih predlogov, kot tudi ideje, ki jih lahko začnete v iskanju lastnih idej.

Ocene

Mnogi ljudje, ki še nikoli niso poskušali izdelati sveč za dekupažo, potem pa so se še odločili, da to storijo, razumejo, da v resnici ni nič zapletenega. Glavna stvar je, da se z ognjem zelo previdno ravna, če se dekupaža opravi z žlico, saj bo žlica sama, vosek ali parafin vroča. Bilo bi lepo, da praksa na najbolj preproste možnosti, tako da ne pokvari lep sveče. To je narejeno precej enostavno, darila so edinstvene, ki niso v trgovini.

Decoupage sveče je omejena samo z vašo sliko, lahko uporabite različne prtičke, različne slike, prihajajo z različnimi temami za vsako priložnost.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy