FoodPro Preloader

Rezbarjenje iz mavca: mojstrski tečaj za začetnike


Če ste se najprej odločili, da se boste preizkusili kot kipar, je lahko mavčno rezbarjenje odličen začetni korak. To bo pomagalo pridobiti osnovno razumevanje tega dela, občutiti mehaniko procesa in se sami odločiti, koliko osebno in zanimivo je vse to za vas. Mavec Carving: Za in proti Iz prednosti takšnega dela je mogoče ugotoviti naslednje. Prvič,

Če ste se najprej odločili, da se boste preizkusili kot kipar, je lahko mavčno rezbarjenje odličen začetni korak. To bo pomagalo pridobiti osnovno razumevanje tega dela, občutiti mehaniko procesa in se sami odločiti, koliko osebno in zanimivo je vse to za vas.

Mavec Carving: Za in proti

Iz prednosti takšnega dela je mogoče ugotoviti naslednje. Prvič, sadra, za razliko od lesa in kamna, je mehka in temprana. Rezanje je užitek. Drugič, surovine, kot tudi niz osnovnih orodij za carving omet je poceni in je na voljo v vseh trgovinah za ustvarjalnost.

Od pomembnih pomanjkljivosti tega poklica, lahko izberete veliko količino prahu, ki nastane med predelavo sadre. Pri delu z njim morate uporabiti masko (medicinski povoj iz gaze). Delovno površino je treba pokriti tudi s časopisi ali polietilenom.

Material in orodja

Dokončane mavčne plošče lahko kupite sami ali pa jih naredite sami. Za to potrebujete mešanico ometa, vodo in obliko. Kot slednje lahko uporabite plastično posodo za enkratno uporabo. Glavna stvar je, da ima enakomerno (brez olajšave) dno. Prav tako lahko na mizo naredite obliko lesenih letvic.

Postopek izdelave same plošče je zelo preprost: suho mešanico gipsa morate razredčiti, sledite navodilom na etiketi, dobro jo zmešajte (vsaj 5-15 minut) in vlijte v kalup. Mavec se zelo hitro strdi. Že po 10–15 minutah je plošča dosegljiva in obdelana.

Kot osnovni nabor orodij za rezanje na ometu lahko uporabite tiste, ki so že v vašem domu: dober nož, skalpel, žebelj. Verjetno je od šolskih dni nekje nekje ležal niz linoreznih sekalcev. Če se še vedno odločite za nakup posebnih kosyachki noži in dleta, potem vsaka od teh orodij stane približno 500 rubljev.

In to je tisto, kar izgleda serija profesionalnih orodij v vrednosti 540 evrov:

Rezbarjenje iz mavca: mojstrski tečaj za začetnike

Prvič vam priporočamo, da takoj ne ogrožate kompleksne volumetrične figure, ampak se potrudite, da izrežete majhen relief.

Kot pri vseh drugih ustvarjalnih dejavnostih, vam priporočamo, da začnete s skico. Narišite svojo najljubšo sliko na lestvici od enega do enega. Nato ga je treba prenesti neposredno na mavčno ploščo. Obstaja veliko načinov - od navadnega pisalnega materiala do bolj profesionalne metode, ki jo uporabljajo umetniki.

To je: luknjanje luknjic z debelo iglo ali šilo po črti risbe na skici, nanesite na mavčno podlago in poškropite s suhim pigmentom (npr. Z naribanim premogom). V vsakem primeru se je treba najprej izogibati majhnim podrobnostim, saj jih bo kasneje težko prerezati.

Poleg tega se zdi, da je postopek rezanja na mavcu precej preprost. Tako je dejal veliki kipar Michelangelo Buonarotti:

Vzamem kamen in odrežem vse nepotrebno.

V procesu rezanja ne pozabite omočiti površine ometa z vodo, saj bo to bistveno olajšalo proces in zmanjšalo količino prahu. Bas-relief lahko ostane bel, vendar bo lepši, če ga prekrijete z navadnimi barvami.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature