FoodPro Preloader

Pletenje kardigan z iglami


"Cardigan" prevedena iz angleščine - dolga jakna z gumbi, z globokim V-vratom, brez ovratnika in manšete. Ta kos oblačila (sprva - kot človek) je znan že tri stoletja, vendar je začel pridobivati ​​posebno popularnost v ženski modi od sredine prejšnjega stoletja. Sprva je bila narejena za pletenje kardigan z iglami za pletenje iz debele volnene tkanine za zimo. Postopoma s

"Cardigan" prevedena iz angleščine - dolga jakna z gumbi, z globokim V-vratom, brez ovratnika in manšete. Ta kos oblačila (sprva - kot človek) je znan že tri stoletja, vendar je začel pridobivati ​​posebno popularnost v ženski modi od sredine prejšnjega stoletja. Sprva je bila narejena za pletenje kardigan z iglami za pletenje iz debele volnene tkanine za zimo. Postopoma se je v modelih jopičev pojavljala vedno večja raznolikost. Ne le pletene, ampak tudi zašite. Ta obleka se je začela nositi ne samo v hladnem vremenu. Pojavile so se lahke jopice - iz fine volne, bombaža, svile. Cardigan kot element garderobe je postal univerzalen za vsako sezono. Pred kratkim so se na vrhuncu mode pojavile klobučevine.

Še vedno pa ostaja klasična pletena jopica. In zdaj je sprejemljivo odstopati od strogih pravil na gumbih pritrdilnih elementov. Pogosto je jopica pletena brez kakršnegakoli zapirala, vendar s pasom, ki ne dopušča odprtja tal. Obstaja veliko načinov za pletenje jopica. Pletilne igle lahko ustvarijo tako tesno pletenje kot tudi špranje. Odvisno od sezone, za katero je izdelek namenjen, je lahko pleten iz debelejše tople preje (volna, moher, angora) ali tanke in lahke (akrilne, bombažne, mešane preje).

Pletenje kardigan na igle ni posebej težko. V revijah in na internetu lahko najdete veliko število modelov z vzorci in opisi. Pletena jopica ponavadi plete naravnost, od spodaj navzgor, brez prirastkov ali padcev. Možnosti so lahko le pri oblikovanju roke. Rupa za roko je lahko klasična, za majhen rokav ali ravna - tako imenovana "spuščena rama".

Izdelek je sestavljen iz hrbta, dveh polic in dveh rokavov. Pri izračunu skupne širine se običajno doda 3-5 cm za svobodo prileganja. Pletenje kardigan z iglami se lahko začne od zadaj. To je najlažji del. Če vam ni treba vezati vratnega izreza, potem je vzorec naslonjala pravilen pravokotnik. Če je rokav vtachnoy, potem se zmanjšanje proizvaja iz vsakega roba, zapiranje na koncu vsake vrstice: 1-krat 3n, 2-krat 2n, 3-krat 1n.

Polica mora biti širša od polovice naslonjala, saj je treba urediti tudi pritrdilno sponko, ki je lahko del police ali pa jo vezati ločeno in nato sešiti. Najprej morate določiti globino reza na jopiču. Ob pletenju police do te točke, s strani pritrdilnega elementa, morate začeti zmanjševati tečaje za zasnovo zareza v obliki črke V. Pogostost padanja zank je odvisna od tega, koliko vrstic ostane od najnižje točke zareze do ramenske linije.

Izračun je naslednji:

Recimo, da je začetna širina police 52p. Širina rame 22p. Torej je v procesu vezanja zareza potrebno enakomerno zmanjšati 52 - 22 = 30p.

Globina rezanja 60r. 60/30 = 2, to pomeni, da morate v vsaki 2. vrstici zmanjšati za 1n.

Mimogrede, da bi linijo odštevanja lepo in gladko, je bolje, da plesti skupaj tretjo in četrto zanko.

Rokavica se prilega na enak način kot za vse druge izdelke. Če je vtachnoy, potem je vrat pleten. Če je jopica z izpraznjeno roko, je lahko zanko na vrhu zaprta v ravni liniji.

Če je kardigan pritrjen hkrati s polico, je bolje, da je bolj gosto viskozen, na primer podvezični pas, elastični trak ali vozel. Torej bo bolje obdržati rob in ga ne pustiti raztezati. Če je palica za pritrditev pletena ločeno, mora biti njena dolžina enaka skupni višini obeh polic plus širini vratnega izreza na hrbtni strani.

Upoštevati je treba, da jopiči z navpičnim vzorcem, kot so "pletenice", sliki dajejo posebno obliko. Toda horizontalni vzorec bo vizualno popoln.

Cardigan pletenje shema se lahko uporablja za pletenje telovnik. Samo ne rokave, in nežno kravato vrvico, kot je "elastična". Pletenje jopiča (vest) z iglami za pletenje je mogoče dopolniti s kvačkanim trimom.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi