FoodPro Preloader

Ornament za pletenje: shema. Najenostavnejši vzorci in vzorci pletenja: opis


Rokodelstvo v našem času postaja vse bolj priljubljeno, številne obrtnice z veseljem razveseljujejo sebe in svoje ljubljene s čudovitimi pleteninami. Knitting aces vedo, da bi dobili veliko stvar, ki jo je treba izbrati pravo prejo in pletenje vzorcev. Vzorec izbranega ornamenta ali vzorca mora biti dobro prebran, ker je rezultat odvisen od pravilnosti izvedbe. Ka

Rokodelstvo v našem času postaja vse bolj priljubljeno, številne obrtnice z veseljem razveseljujejo sebe in svoje ljubljene s čudovitimi pleteninami. Knitting aces vedo, da bi dobili veliko stvar, ki jo je treba izbrati pravo prejo in pletenje vzorcev. Vzorec izbranega ornamenta ali vzorca mora biti dobro prebran, ker je rezultat odvisen od pravilnosti izvedbe.

Kako izbrati vzorec za pletenje?

Od izbire ornamenta ali vzorca je v veliki meri odvisna hitrost pletenja in videz bodočega izdelka. Zato je treba na njihovo izbiro pristopiti resno. Niz različnih lepih primerov za pletenje z opisom je mogoče najti v knjigah in revijah o pletenju, na ročnih delih ali izposojenih od znane obrtnice. Toda tudi najbolj veličasten ornament ali vzorec včasih preprosto ni primeren za pletenje načrtovane stvari, in najenostavnejši je lahko lep.

Uporaba preprostih okraskov močno olajša delo: njihova shema je lahko berljiva, kar skrajša čas izdelave stvari. V večini puloverjev in puloverjev, le v sprednjem delu izdelka so ornamenti in vzorci, za druge dele se uporablja preprosto pletenje.

Morate skrbno izbrati vzorec ali ornament za pletenje. Shema mora imeti jasen in razumljiv zapis.

Kako plesti okraske?

Pletenje z opisom zaporedja izvedbe ornamenta bo seveda enostavno, vendar so takšne sheme precej redke. S shemo pogosto je treba obravnavati. Obrtniki se s tem precej zlahka spopadajo, a začetniki imajo lahko težave.

Vsak novinec v podjetju za pletenje mora zapomniti, da je za ornament katere koli kompleksnosti izbrana preja iste debeline, ne glede na barvo. V nasprotnem primeru bo delo videti grdo.

Pri pletenju ornamenta se hkrati uporabita dve ali več vrst barvnih niti. Pred začetkom pletenja ornament, morate pritrditi nit potrebne barve z napačne strani. Če so drobci ornamenta majhni, naj bi glavna nit preprosto prešla skozi zanke vzorca, ki so pletene v drugačni barvi. Po pletenju del ornament v delu spet prevzame glavno nit.

Ko pletenje okraski morajo zagotoviti, da niti niso zamočil. Ko končate vrstico, pravilno obrnite delo. Če ste prenehali pletenje, zložite kroglice, tako da se ne sprostite.

Isti vzorec za ornament in vzorec.

Obstajajo preprosti vzorci, s katerimi lahko plesti in vzorce in okraske. Primer bi bil ornament v obliki srca. Da bi ga dobili, morajo biti temne celice vzorca povezane z nitmi, ki so kontrastne z glavnim platnom. Če želite, da je vzorec svetlejši, lahko vse celice sredi srca skupaj s temnimi povežete z različnimi barvami.

Da bi dobili vzorec, lahko, na primer, pletene krpo z Žuborenje zank, in temne celice (v diagramu) z obraza zank. Kot v primeru ornamenta, je lahko celo središče srca, obdano s temnimi celicami, pleteno z obraznimi zankami. To bo naredilo risbo bolj bujno.

Vsakdo lahko pride do podobnega vzorca ali ornamenta za pletenje. Shema je narejena zelo preprosto: najprej je na kos papirja v celici upodobljena neka slika, nato pa so njeni robovi označeni s temnimi celicami.

Otroški okraski

Kateri otrok ne bo zadovoljen z oblačili z živalmi, igračami ali najljubšimi pravljičnimi junaki? Najverjetneje bo zanj postala najbolj ljubljena. Otroški ornament z vozli, ki je narejen iz zank, naredi vsako stvar svetlejšo in lepšo. Za pletenje takšnih oblačil je dovolj, da imamo vzorec, ki olajša ponovitev vzorca.

Zelo dobro je uporabiti vzorce z barvnimi vzorci: takoj boste videli, katere barve preje boste potrebovali in katero ozadje je najbolje za prihodnji ornament. Če greš za nit, je slika bolje vzeti s seboj. Včasih, če želena barva ni, lahko izberete drugo, najbolj primerno, tako, da pritrdite nit na sliko.

Za diverzifikacijo pletenine lahko uporabite več preprostih okraskov naenkrat. V tem primeru se morate prepričati, da so jasno vidni na izbranem ozadju. Prav tako morate upoštevati splošno temo: avtomobili ob cvetju bodo videti čudno.

Pletenje z opisom vzorca "Koraki"

Če imate samo eno barvo niti, potem lahko za preprosto pletenje uporabite preprost otroški vzorec. Na primer, vzorec "Koraki" je preprost, vendar zelo lep. To naredi volumetrično, mehko in toplo. Zaradi teh lastnosti se pogosto uporablja za pletenje otroških oblačil. Za plesti tak vzorec z iglami, je dovolj, da vedo, kako plesti sprednje in zadnje zanke. Vzorec je preprost, vendar še vedno pazite, če pletenje ne boli.

Legenda:

  • - - žuborenje zanke;
  • | - sprednja zanka.

Tudi vrstice bodo na napačni strani platna. Ustrezajo strogo glede na vzorec. Ker shema stalno spreminja vrsto zank, je pomembno, da ne izpustite nobenih znakov.

Okras in vzorec s cvetjem

Obleke, na katerih so risbe ali vzorci podobni cvetjem, so videti zelo lepo. Ornament z majhnimi cvetovi je zelo preprosta za pletenje, glavna stvar je, da izberete niti zahtevane barve. Ornament "Rose" izgleda impresivno na oblačilih.

Tako preproste okraske, kot je "Rose", lahko uporabite za pletenje celotnega izdelka ali za postavitev na posamezne dele: žepi, ovratnice ali manšete. Prav tako se lahko združijo v en vzorec - in pletenje bo veliko vej cvetja.

Izgleda super obleke, pletene vzorec vzorec "Bells." Primerna je za pletenje kardiganov, kardiganov, štolov, oblek. Niti se lahko uporabljajo povsem drugače, odvisno od sezone, ki se prilegajo.

Legenda:

  • | - sprednja zanka;
  • O - nakid;
  • / - dve zanki sta pleteni skupaj z naklonom v levo;
  • - dve zanki skupaj;
  • M - tri zank skupaj.

Tudi vrstice so pletene z žuborenjimi zankami.

Vzorec je zelo preprost in izgleda lepo: na platnu so vidni čudoviti cvetovi. Ornament in vzorec, prikazan zgoraj, je enostavno plesti za tiste, ki so dobro seznanjeni s pletenje obraza in Žuborenje zanke, lahko storite nakida in pletene zanke skupaj.

Pletenje rokavice: vzorci

Uporaba okraskov omogoča iglicam, da pletejo lepe rokavice. Med delom se lahko uporabijo majhni individualni okraski ali različni motivi.

Za pletenje otroških rokavic lahko uporabite najpreprostejše okraske v obliki snežink, božičnih dreves ali živali: vse je odvisno od izbire mojstra. Takšni vzorci se pogosto nahajajo na zgornji strani izdelka, hrbtna stran pa ostane monotona ali pa so na njej zelo preprosti vzorci.

Za pletenje rokavic za odrasle lahko uporabite žakardne vzorce. Uporabljajo se lahko za dekoriranje določenega dela rokavice ali pa so prisotni na celotnem izdelku. To je enostavno plesti takih vzorcev, glavna stvar je, da skrbno delo s shemo. Šali in klobuki, povezani z uporabo podobnih okraskov, izgledajo zelo lepo.

Če je za začetnike težko plesti kompleksne okraske, lahko uporabite njihove ločene fragmente. Če želite to narediti, morate obkrožiti regijo sheme, na kateri se nahaja del, ki vam je všeč, in delati z njim kot z ločenim ornamentom. Dodate lahko tudi en ornament fragmentom iz drugega vzorca, ki vam je všeč. Da bi to naredili, jih je treba prenesti v shemo, ki jo uporabljate.

Ali je mogoče oblikovati ornament?

Včasih za pletenje želeno stvar lahko revidirate vse primere iz vseh virov, vendar nikoli ne najdete želenega ornamenta. Ali pa na izdelku, ki ga želite postaviti v originalni napis, ki ga še nihče ni uporabil. V takih primerih je povsem mogoče narediti okras za pletenje. Shema za to je narejena precej preprosto: v celico morate vzeti kos in na njem narisati tisto, kar želite videti na vašem izdelku. Po tem je treba celice, ki so znotraj slike, naslikati z ustrezno barvo in dobili boste svoj okras.

Z uporabo okraskov ali vzorcev pri pletenju lahko ustvarite zelo lepe in originalne obleke. Včasih lahko prava izbira vzorcev spremeni običajno stvar v umetniško delo.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy