FoodPro Preloader

Kako plesti pulover z iglami. Praktični nasveti


Kaj bi lahko bilo boljše od toplega mehkega puloverja v hladnem vremenu? Samo pleteni topli puloverji z iglami za pletenje, ki so starejši od takšne stvari, kot je Hand Made. Že več desetletij so ženske obvladovale to umetnost tako dobro, da je rokodelstvo zdaj cenjeno veliko višje kot strojno pletenje, da ne omenjamo edinstvenosti stvari in izvirnega oblikovanja. Skriv

Kaj bi lahko bilo boljše od toplega mehkega puloverja v hladnem vremenu? Samo pleteni topli puloverji z iglami za pletenje, ki so starejši od takšne stvari, kot je Hand Made. Že več desetletij so ženske obvladovale to umetnost tako dobro, da je rokodelstvo zdaj cenjeno veliko višje kot strojno pletenje, da ne omenjamo edinstvenosti stvari in izvirnega oblikovanja.

Skrivnosti, kako plesti pulover z iglami za pletenje, se prenašajo iz generacije v generacijo, številne obrtnice z veseljem delijo pletilne nianse in celo celotne mojstrske tečaje z začetniki in izkušnjami na tem področju.

Izračun zank za izbiranje

Torej, kako plesti openwork pulover? Najprej se morate odločiti za sliko. Če želite izbrati vzorec, ki ga želite, morate povezati enega od glavnih vzorcev. Sledi vprašanje izračunov - širina pripadajočega primera se meri s centimetrom, določi se število poročil, ki jih bo vsak kos puloverja prilagajal širini, in na podlagi te vrednosti izračunamo število zank za množico.

Praktični nasveti

Pletenje jakno z iglami je precej enostavno, kljub zapletenosti vzorca, glavna stvar je pravilen izračun in vgradnja. Obstaja nekaj nasvetov o tem.

  • Če je na dnu deska z viskozno "elastiko", mora biti število zank približno 20% manjše od njihovega števila za glavno platno. V zadnji vrsti gume enakomerno dodamo preostanek zanke za vezanje vzorca.
  • Za simetrijo pletenje na ramenih in vratu, vse rapport mora biti popolna, in če so cut, potem samo na začetku in koncu pletenja, z istim številom elementov vzorca.

  • Da bi olajšali pletenje puloverja z iglami za pletenje in izdelavo platna, morate izdelati vzorce papirja za sprednji, zadnji in rokav. Če želite to narediti, lahko vzamete običajno majico, ki se prilega velikosti, in jo obkrožite okoli obrisa, narišete roke in vrat.
  • Za simetrično izvedbo rokavov je bolje, da jih istočasno pletkate tako, da vtisnete zank iz dveh različnih stožčkov na napere. To bo pomagalo pri izvedbi popolnoma enakih podaljškov in rokavov.
  • Pred montažo dokončane dele rahlo odstranite, v nobenem primeru se ne dotaknite krpe z vročim likalnikom. Druga možnost je, da se praznine sperejo in posušijo v neprepognjenem stanju. Zbirajte dele s šivanjem.
  • Globina vratu izdelka se izračuna na podlagi oboda glave in predvidenega sloga. Za končni videz ga lahko kvačkate ali pa z zanko okoli zanke povežete letvico z vzorcem »dlesni«.
  • Pri izbiri preje in igel za pletenje je treba posvetiti ustrezno pozornost: nujno je, da se ujemajo, sicer se bo delo raztegnilo.

Skladnost in skrbnost - jamstvo za rezultate

Za večino ljudi se zdi, da je pletenje puloverja z iglami za pletenje brez podrobnega opisa nekaj iz domišljije, vendar to ni tako. Ob zanimiv vzorec, lahko ustvarite izvirno stvar, morate le malo truda, da bi prišli do modela, naredite nekaj izračunov, izberite kombinacijo preje in igle za pletenje. Konec koncev so tako ustvarjeni novi opisi in mojstrski tečaji, ki jim sledijo številni pletilni mojstri.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija