FoodPro Preloader

Prečkano Žuborenje zanke: kako plesti lepo


Razmislite bolj podrobno pletenje Žuborenje prekrižan zanke. Uporaba prekrižanih (žlebastih ali obraznih) zank omogoča bistveno povečanje števila vzorcev, povezanih na napere. Uporabljajo se lahko tudi kot osnovni elementi. Platno hkrati prihaja malo bolj gosto. Materiali Potrebovali boste: Pletilne igle na debelino niti. nit z

Razmislite bolj podrobno pletenje Žuborenje prekrižan zanke. Uporaba prekrižanih (žlebastih ali obraznih) zank omogoča bistveno povečanje števila vzorcev, povezanih na napere. Uporabljajo se lahko tudi kot osnovni elementi. Platno hkrati prihaja malo bolj gosto.

Materiali

Potrebovali boste:

  • Pletilne igle na debelino niti.
  • nit za pletenje.

Spodaj je korak za korakom navodila o tem, kako plesti žuborenje prepleta šiva. Torej se bomo naučili.

Prečkano Žuborenje zanke: kako plesti. Prva pot

Za vzorec vnesite poljubno število zank. Cloth redko pletenice samo prekrižan nazaj, ponavadi to vrsto zanke se uporablja v kombinaciji z drugimi. Če potrebujete šal pletene, ki je narejen s prečkami zank, je bolje, da ga pletite z obraznimi vozli, ki so narejeni na naslednji način: odstranite pleten rob, vnesite desno iglo za pletenje, ki je trenutno na robu, od desne proti levi, v zanki. Ves čas naj bo delovni nit. Morate ga zgrabiti z desno iglo, izvleči jo na sprednjo stran. Ponastavite zanko prejšnje vrstice, kot pri pletenju navadnih zank.

Tu se izkaže prečna zanka. Kako neprekinjeno plesti? Pri tem je treba pri izvajanju pregibnih zank vedno aktivirati delovni navoj. Prečrtano z napačne strani zanke je drugačno, tako da je desna igla od leve proti desni vstavljena v zanko. Zato se ta tip tečaja imenuje tudi "žuborenje za zadnjo steno". To ime najdemo v nekaterih starih publikacijah o pletenju. Desno iglo vstavite v zanko z leve proti desni. Delovni navoj mora biti istočasno nameščen na levi strani. Potrebno ga je zagrabiti, povleči zanko na sprednjo stran. Spustite zanko iz prejšnje vrstice.

Drugi način

Prečkana Žuborenje zanke - kako jo plesti na drug način? Odstranite robno zanko, delovni navoj postavite pred levo iglo za pletenje. Pravilno iglo za pletenje je treba vnesti z desne proti levi v zanko na enak način kot pri pletenju navadnih zank. Pritrdite delovni nit pod konico desne igle za pletenje. Prevedi v desno iglo za pletenje, povlecite jo na sprednjo stran.

Ne bolj zapletena kot navadna, nastane prečna zanka. Kako hitreje plesti? To traja malo več časa, da ga dokončate, zato se proces pletenja nekoliko upočasni. Zato je pri izvedbi gladkega platna s križnimi zankami pletena le ena vrsta. Pogosto se prečijo obrazne tkanine in torbice so navadne (čeprav je to mogoče in obratno). Risba je gosta, vendar se ne izvaja hitreje kot običajno skladiščenje.

Razlike od navadne žabke zanke

Če je za desno polovico zanke pleteno preprosto žuborenje, potem je križanec obrnjen v nasprotni smeri: za levo polovico zanke. To je neprijetno, da ga plesti, ker se ne more zamenjati s standardnimi zankami.

Glede na to, da je postavitev zanke na igle drugačna, možnost pletenja prekrižane zanke ni edina, saj jih je kar štiri. Poleg tega se lahko zaseg navoja opravi na različne načine - v nasprotni smeri urinega kazalca in v smeri urinega kazalca.

Obstajata dve možnosti za pletenje Žuborenje cone zanke. 2 zanke Žuborenje pletene prečkano za sprednji del zanke. Če pogledamo natančneje, lahko ugotovimo, da se križana zanka ne pojavlja v trenutni, ampak v prejšnji vrstici. Po drugi strani pa, ko boste zagrabili delovni nit, bo nameščen drugače (na desni strani).

Ker smo sedaj sposobni plesti različne križne zanke, bomo za primerjavo prikazali dva primera sprednje površine.

Ena od njih je povezana s prečnimi, druga pa z navadnimi zankami. Razlika je očitna.

Pri pletenju prečkanih zank je nit vedno v uporabi. Desno iglo vstavite tako, da se premaknete v levo v zanki z leve na desno (vzame jo zadnja stena), zgrabite nit v smeri puščice in povlecite zanko na napačno stran. Nato je treba pustiti zadnjo zanko na desni igli in ponastaviti zanko prejšnje vrstice leve igle.

Francoska metoda vezanja prečkanih torbic: nit je postavljena pred pravo pletilno iglo. Delovni nit se nahaja desno od zanke, konica desne igle za pletenje pa mora biti vstavljena v prvo zanko pod nitko od desne proti levi. Z navojem na kazalcu (nad iglo) zgrabimo nit z gibom od leve proti desni, držimo jo in jo pletemo skozi prvo zanko od nas (prečkano s francosko metodo ustreza pletenju navadne gube na samem začetku članka). Upoštevajte, da pletenje s prečkanjem zank daje tkanini večjo elastičnost.

Kaj je zanimiva prekrižana zanka?

Seveda, dejstvo, da naredi potrebno zmanjšanje pletenja. V tem primeru je kraj zmanjšanja skoraj neopazen.

Uspeh v vaših prizadevanjih!

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature