FoodPro Preloader

Kako šivati ​​tuniko za dekle in za fanta z lastnimi rokami: vzorec


Na predvečer majskih praznikov za veliko staršev postaja pomembno vprašanje, kaj bo njihov otrok šel na parado. Tisti, ki imajo doma šivalni stroj, lahko z rokami šivajo tuniko, čeprav tega še niso storili. Dovolj je, da sledite tem navodilom za šivanje tunike za vašega otroka, in ni tako pomembno, ali je to fant ali dekle. Prvotna

Na predvečer majskih praznikov za veliko staršev postaja pomembno vprašanje, kaj bo njihov otrok šel na parado. Tisti, ki imajo doma šivalni stroj, lahko z rokami šivajo tuniko, čeprav tega še niso storili. Dovolj je, da sledite tem navodilom za šivanje tunike za vašega otroka, in ni tako pomembno, ali je to fant ali dekle. Prvotna vojaška uniforma teh let je priznana kot redkost, njena vrednost je precej visoka in ugotovitev je zelo težka. Zato je veliko ceneje šivati ​​tuniko za fanta ali za dekleta z lastnimi rokami, z uporabo razpoložljivih sredstev.

Priprava materialov

V skladu z zahtevami za šivanje vojaških oblačil tistih let, za šivanje potrebujete kakovostne bombažne hlače kaki 1, 5 m, kot tudi modre ali klasične črne grobe platnice. Debela grobica je mogoče zlahka najti v prodaji, vendar je skoraj nemogoče najti to haljino, ker je že dolgo odstranjena iz prodaje. Najprimernejša možnost za takšna oblačila je čista kaki perilo. V smislu gostote in teksture je bolje, da tega ne najdemo.

Da bi ustvarili popoln vzorec, lahko uporabite to tuniko. Če ga ni in se še vedno sprašujete, kako šivati ​​tuniko, vam bo vzorec v tem članku pomagal.

Postopek za meritve

Za šivanje tunika zahteva, da se enake meritve kot moške srajce. Na številnih lokacijah so meritve vzorca napisane v obliki kratice, ki ni povsem jasna tistim, ki se šele začenjajo ukvarjati s šivanjem.

Med merjenjem morate stati ob strani osebe, centimeter pa ne sme biti preveč napet pri merjenju.

Če želite ustvariti vojaško uniformo, morate opraviti naslednje meritve:

 • Za pravilno oblikovanje in šivanje ovratnika pravilnega premera je treba izmeriti pokritost vratu (OSH v kratici). Med meritvami morate palec postaviti pod centimeter. To je potrebno, da vrata ne bodo pretesna.
 • OG - pokritost prsnega koša, merjena na njenih štrlečih točkah.
 • Bodite prepričani, da ugotovite velikost pasu pokritost - OT. V ta namen najti tanko mesto med zadnjimi rebri in začetkom medenične kosti. Za natančnost se lahko pas poveže z navojem ali elastičnim trakom.
 • Izmerite obseg stegna na štrlečih točkah zadnjice.
 • Poznavanje širine prsnega koša je zelo pomembno, saj je od tega odvisna velikost naše tunike. Da bi bilo merjenje lažje, morate vstaviti majhne ravnila ali lesene palice čim višje v pazduhe, po tem pa še meriti razdaljo med tema dvema točkama.
 • AL - širina hrbta je potrebna za izdelavo vzorca nazaj. Meri se po analogiji s SH.
 • Tudi merjeno in DR - dolžina rokavov, da pravilno ustvarite skico prihodnjih rokavov. V ta namen izmerite razdaljo od začetka ramenskega šiva do kosti na palcu.
 • Pomembno je tudi zajetje rame (OP) pri ustvarjanju vzorca rokavov.
 • Na koncu se izmeri sam DI - dolžina izdelka. Ta vrednost je zelo pomembna za tiste, ki se v praksi naučijo šivati ​​tuniko. Potrebno je izmeriti dolžino od sedmega vretenca hrbtenice do točke, kjer naj bi se sam proizvod končal.

To je morda najbolj osnovna stvar, ki jo mora poznati vsak, ki hoče narediti fantovsko tuniko. Po teh meritvah je treba začeti graditi vzorce.

Ustvarjanje dobrega vzorca za fanta

Gradnja vzorca za srajco temelji na vzorcu za majico ali jopič. Glavna razlika je, da se na sprednjo stran zadrge ali zapira na zadrgo dodajo 2-3 cm.

Dodana tkanina je prikazana s pikčasto črto na vzorcu od sredine sprednje strani. Da je dolžina tunike pravilna, se dolžini steznika doda dodatnih 6-8 cm, na zavihku za elastiko na trakovih pa še 2, 5 cm.

Lahko naredite tuniko z izpuščenim dnom, v tem primeru je treba kartico potegniti spodaj.

Za zožitev spodnjih rokavov je priporočljivo šivati ​​majhne zaznamke, dolge 4-6 cm.

Gradbeni vzorci za ovratnik

Ovratnica se razreže v tuniko v obliki pravokotnika, katerega dolga stran naj bi bila 1/2 celotnega oboda vratu in dodatka 2 cm, na primer z obsegom vratu 24 cm velja: 24: 2 = 12; 12 + 2 = 14. To pomeni, da je velikost ovratnika 14 cm, to so izračuni za razdaljo od točke a do b. Kratek del od točke b do točke c je le 8 cm.

Od točke b do točke g položite 2 cm, da izrežete ovratnik pred poševno črto.

Od točke a do točke d ležite 2 cm pod rezom ovratnika. Naslednji korak je poševna črta notranjega prereza od točke r do d. Da bi na sprednji strani ovratnika narisali čisto črto, priključite točko r s točko c. Nastanek dna nastane z ustvarjanjem rahlo globoke črte, ki jo postopoma skrajšamo za 1 cm na točki pri.

To je osnova vsega, ne da bi bilo nemogoče pravilno šivati ​​majico.

Preprosta možnost za dekle

Dekleta pogosto sodelujejo tudi v tako patriotskih praznikih kot 9. maj. Dobra oblika za to ne bo preprečila. Če starši še vedno ne vedo, kako šivati ​​tuniko za dekle z lastnimi rokami, potem morajo biti pozorni na ta vzorec.

Najprej morate izvesti natančne meritve. To bo pomagalo šivati ​​tuniko za dekle. Nato lahko zgradite risbo, primerno za te meritve. Končna faza je konstrukcija hrbta in sprednje strani srajce. Na prvi pogled je vse precej logično in preprosto, toda v odsotnosti spretnosti lahko traja več kot en dan za delo. Ampak, da bi vaš otrok izgledal dostojno med vojaki oblečenimi vrstniki, lahko poskusite. Če sledite priporočilom o tem, kako šivati ​​tuniko za dekle z lastnimi rokami, potem je to povsem mogoče.

Ta shema je model, na katerega se lahko zanesemo pri gradnji bodoče tunike. Z njim lahko enostavno in preprosto ustvarite svoj vzorec.

Pripravljene srajce

Na internetu obstaja ponudba za prodajo gotovih majic, ki jih lahko uporabljajo tisti starši, ki nimajo časa za šivanje, vendar želijo, da je njihov otrok na tem počitnicah s polno parado. Za to lepoto bo moral plačati več kot 1000 rubljev.

Obstaja tudi cenejša alternativa - vzemite pravo majico v lokalni vojaški muzej, iz rok ali iz amaterskega kroga. To je ekonomično, vendar ne želijo vsi otroka nositi stvari, ki jih je nekdo nosil. Zato morate biti potrpežljivi in ​​poiskati pravi model za šivanje ženske tunike. Stvar, ki jo spretne matere roke, otrok bo cenil veliko več kot možnost nakupa. Zato ni treba dolgo razmišljati o tem, kako šivati ​​tuniko, temveč prej, da se lotimo dejanja, ker to lahko stori tudi začetni šiv.

Potrebni materiali in orodja

Da bi ustvarili pravi vzorec za srajco, boste potrebovali naslednje materiale in orodja:

 • majhen centimeter;
 • bela kreda za rezanje ali majhen ostanek;
 • trdni svinčnik;
 • trajne vzorce;
 • papir za gradbene vzorce (v ta namen je primeren za poljubno velikost papirja, je najbolje uporabiti grafični papir);
 • močne niti primernega odtenka;
 • delovni šivalni stroj;
 • visoko kakovostne niti kontrastnih odtenkov;
 • dolgi ravnilo;
 • debela tkanina - lahko je lan ali batist;
 • 6 gumbov z rdečo zvezdo;
 • gumbi za epolete.

To je vse, kar bo morda potrebno tistim, ki se sprašujejo, kako si z rokami šivajo tuniko. Po tem lahko nadaljujete na naslednjo stopnjo.

Rezanje izdelkov

Ko zgradite vzorec vojaške tunike, ga morate prenesti na tkanino in jo razrezati. Pred nanosom vzorca je treba tkanino dobro kuhati na pari in skrbno likati. Če je izbran material, ki se po pranju obori, ga je treba pred uporabo oprati v topli vodi in ga temeljito posušiti. Po pripravi lahko varno nadaljujete z rezanjem.

Vzorec papirja je treba previdno rezati, strogo glede na narisano črto svinčnika, sicer se lahko izkaže, da je izdelek manjši, kot je potrebno. Po tem, morate zložiti tkanino obrnjeno navzdol in nežno obkrožite vse podrobnosti vzorca s posebnim kosom krede. Tkanino je treba rezati z dodatki v višini 1 cm.

Šivanje vojaške tunike

To je najbolj osnovna stvar, ki jo morate vedeti, da bi odgovorili na vprašanje, kako šivati ​​vojaško tuniko. Če želite začeti vse podrobnosti, ki jih potrebujete za pravilno pometanje, jih šivajte skupaj. Žepne lopute je treba pometati v parih, pri čemer ostane zgornji del nepoškodovan. Ventile je treba spredaj z dekorativnimi šivi na sprednji strani. Po tem morate pritrditi trak. Hrbet in preden je izdelek treba skrbno prišiti vzdolž ramenskih šivov. Na enak način morate premazati rokave do rokavov, nato pa jih šivati ​​s pisalnim strojem in nato v krogu narisati dekorativno črto.

Na koncu dela morate dobro upariti in likati končni izdelek, ne pozabite pa ga varno šivati. Ko je izšel končni izdelek visoke kakovosti, prihajajoči praznik in vprašanje, kako šivati ​​tuniko, ni več grozno.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj. Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami? Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija? Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino. Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature