FoodPro Preloader

Kako narediti žarečo tekočino doma?


Izvirnost je vedno cenjena! Na vsakem praznovanju lahko svoje prijatelje presenetite ali pa prosite otroke s pomočjo tako imenovane svetlobne tekočine. Ampak ob istem času, da sploh ni potrebno kupiti orodje v trgovini, saj je mogoče, da žareče tekočino na svoje doma, ki bo videti še bolj učinkovito. In povz

Izvirnost je vedno cenjena! Na vsakem praznovanju lahko svoje prijatelje presenetite ali pa prosite otroke s pomočjo tako imenovane svetlobne tekočine. Ampak ob istem času, da sploh ni potrebno kupiti orodje v trgovini, saj je mogoče, da žareče tekočino na svoje doma, ki bo videti še bolj učinkovito. In povzroči veliko pozitivnih čustev.

Torej, če se odločite, da boste sami ustvarili žarečo tekočino, najprej skrbite za svojo varnost in varnost svojih gledalcev. Ker sestava prihodnje mešanice vključuje različne sestavine, ki lahko povzročijo opekline, morate nositi gumijaste rokavice in pokriti vse izpostavljene dele telesa. Da bi preprečili, da bi nevarna rešitev prišla do gledalcev, je treba mešalne operacije izvajati na precej oddaljenosti od njih.

Metoda 1

Najlažji (vendar hkrati precej barvit) način izdelave svetleče tekočine. Ta metoda je tudi najbolj dostopna, saj je mogoče s pomočjo vode, kuhinjske soli, namiznega kisa in vodikovega peroksida pripraviti svetlobno tekočino. V gospodinjstvu in kompletu za prvo pomoč, to je vse. Da bi dosegli želeni vizualni učinek, je treba vse sestavine v posodi, ki je lahko tesno zaprta, zmešati. Mešanico je treba temeljito pretresti. Vsi Lahko občudujete!

Metoda 2

Druga metoda bo nekoliko zahtevnejša v smislu potrebnih manipulacij, vendar je rezultat vreden truda. Za doseganje želenega učinka boste potrebovali:

- vode v volumnu 100 ml;

- luminol 3 g;

- 80 ml vodikovega peroksida;

- 10 ml raztopine natrijevega hidroksida;

- 3 g bakrovega sulfata;

- fluorescentno barvilo (po vašem okusu);

- steklena embalaža.

Ko so vse sestavine pripravljene, razmislite, kako narediti svetlobno tekočino, v fazah:

  1. Najprej je potrebno zaliti vodo v stekleno posodo, dodati luminol in počakati, da se raztopi.
  2. Če so se kristali (ali vsaj večina) raztopili, dodajte v posodo vodikov peroksid.
  3. Nato dodamo bakrov sulfat.
  4. In zadnje dodane kavstične sode. Po tem se tekočina že začne svetiti modro. Če želite spremeniti barvo, je treba na posodo dodati fluorescenčno barvo.

Metoda 3

Zgornje metode niso edini odgovori na vprašanje, kako narediti svetlobno tekočino. Za drugačen način ustvarjanja boste potrebovali:

- 20 ml raztopine običajnega pralnega praška;

- 10 ml vodikovega peroksida;

- 5 ml raztopine luminola (3%);

- kalijev permanganat;

- steklena posoda.

Celoten postopek ustvarjanja je naslednji:

  1. V stekleni posodi je treba mešati raztopine praška, vodikovega peroksida in luminola.
  2. V rezervoarju morate dodati zdrobljen mangan. Nastala tekočina bo svetila.
  3. Če se nastala raztopina začne mešati, bo iz posode iztekla pena, ki bo v temi izgledala kot iskre.

Metoda 4

Zadnji upoštevani način, kako narediti žarečo tekočino doma, vključuje naslednje sestavine:

- 0, 15 g luminola;

- 30 ml zdravila "Dimeksid";

- 35 gramov suhe alkalije;

- fluorescentno barvilo;

- steklene posode s pokrovom.

Da bi iz vsega tega dobili žarečo tekočino, morate:

  1. V steklovini zmešajte luminol, dimeksid in alkalije.
  2. Pokrov posode namestite z raztopino in jo pretresite. Po tem se bo tekočina začela svetiti v modrih odtenkih. Če želite spremeniti barvo tekočine v posodi, dodajte barvilo. Če se svetlost tekočine zmanjša, je potrebno odpreti pokrov za dovod kisika (potem se bo svetlobna jakost spet povečala).

Zdaj lahko varno izvajate poskuse!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija