FoodPro Preloader

Chuni do-it-yourself: vzorci, šivanje, zaključna dela


Smešna beseda "chuni" pomeni zelo primitivno stvar - mehke škornje. Zgodovinarji trdijo, od kod prihaja ime te vrste čevlja: chuni so nosili kmetje in bolgarji po vsej Rusiji, delavci in intelektualci. Šivanje čunov z lastnimi rokami je enostavno. Ti škornji so lahko najljubši domači čevlji ali izvirno darilo ljubljeni osebi. Malo zg

Smešna beseda "chuni" pomeni zelo primitivno stvar - mehke škornje. Zgodovinarji trdijo, od kod prihaja ime te vrste čevlja: chuni so nosili kmetje in bolgarji po vsej Rusiji, delavci in intelektualci.

Šivanje čunov z lastnimi rokami je enostavno. Ti škornji so lahko najljubši domači čevlji ali izvirno darilo ljubljeni osebi.

Malo zgodovine

Vse etnične skupine se med seboj razlikujejo tudi na področju zunanjih pripomočkov, kot so na primer čevlji. Pristen zgodovinar na prvi pogled lahko ugotovi, od kod je prišel ta ali ta par čevljev in čevljev na muzejsko razstavo.

Chuni je značilnost garderobe revnih slojev družbe v stari Rusiji. Sprva so bili pleteni čevlji - od konoplje, bast. V različnih regijah, je bilo imenovano drugače, vendar to ne spremeni bistvo zadeve - kratke čevlje zaščititi noge od mraza in prahu, vendar ne iz vode in snega.

Chuni so bili prvotno zašiti iz ostankov tkanine in bombaža, s čimer so dobili čevlje različnih višin in oblik, od copat do čevljev do kolen. Sčasoma se je Chuni začel izdelovati iz ovčje kože ali krzna. Na njih so položili gumijaste galoše za zaščito pred vlago. Čevlji so bili topli, suhi, udobni.

V nekaterih severnih državah velja, da so vezene chuni nacionalne obutve. Na primer, uggs, ki so postale svetovno znana blagovna znamka, so v bistvu chunami narodov skandinavskih držav. Za šivanje čunov z lastnimi rokami se lahko vzorci uporabljajo zelo različno - že pripravljeni ali oblikovani sami po določenih velikostih.

Faza načrtovanja

Pravzaprav je oblikovanje in izdelava čevljev - to prava spretnost, ki zahteva dolgoletne izkušnje, veliko znanje. Navsezadnje je razpoloženje in dobro počutje v veliki meri odvisno od udobja. Če so čevlji, čevlji neudobni, jih pretresite ali zbadajte, potem ni potrebno govoriti o dobrem razpoloženju.

Mehki notranji škornji so še ena stvar. To je enostavno šivati ​​chuni s svojimi rokami. Vzorce takih čevljev za otroke in odrasle je mogoče uporabiti že pripravljene, vendar jih lahko gradite sami, brez strahu pred zmotami, saj v tem procesu ni nič težkega. Šivajte takšne čevlje iz kakršnega koli materiala.

Za samostojno izdelavo sheme za šivanje domačih čevljev so potrebne velikosti. Najlažji način, da jih odstranite, je, da nogo položite na list papirja na trdo površino in s svinčnikom zasledite obrise. To je samo osnova. Zdaj mora biti vezje poravnano z dodajanjem 1, 0-1, 5 centimetrov vzdolž konture. Rezultat je bil edini vzorec.

Za izdelavo vrha prtljažnika bo potreben krojaški centimeter. Meriti morajo:

  • stopala v območju kosti pri palcu,
  • stopala v vzponu na najvišjem mestu,
  • stopala v gležnju,
  • višina od tal do gležnja.

Tudi s fleksibilnim centimetrom morate izmeriti dolžino konture, ki jo dobimo na vznožju stopala. Osnova zgornjega chuni - polovica dolžine vzorca stopala. Upredite višino od tal do gležnja in odložite polovico volumna gležnja. Nato od spodnjega roba postavimo polovico volumna stopala v vzpon in na mesto kosti tudi do - 1/2 izmerjenega volumna. To bi morala biti takšna podrobnost, ki je prav tako poravnana vzdolž obrisa 1, 0-1, 5 centimetrov, razen črte podplata.

Postopek vzorca

Če želite šivati ​​udoben chuni storiti-sebe, vzorci vsakega dela morajo biti ustrezne velikosti. Najbolje je, da izrežete in šivate testno sondo iz preprostega materiala po zaključenih shemah. Če noga prosto prehaja v prtljažnik, ne bo nikoli raztegnjena in zvita, ampak bo udobno, potem je vzorec pravilno opravljen in lahko nadaljujete do glavnega rezanja.

Vzorec krzna chuny bo izveden popolnoma enako kot vzorec čevlja iz prešitega materiala. Če so chuni dvojni - mora biti zgornji del nekoliko večji od notranjosti. Povečanje vzorca bo odvisno od debeline zunanjega materiala. Na primer, za šivanje čevljev iz flisa lahko vzorec povečate le za 3 mm vzdolž konture. Na enem prtljažniku boste potrebovali 1 podrobnost podplata in dva dela zgornjega dela. Pri rezanju dodajte 5-7 milimetrov šiva.

Vzorec vrha sobnega prtljažnika lahko naredimo na različne načine, na primer takole.

Tukaj, na veliki podrobnosti zgornjega dela, je peta označena z majhnimi potezami na desni. Linija sledi obrisom tira z razširitvijo do višine stopala. Chuni montaža je shematsko prikazana na sliki.

Pravila za šivanje krzna in ovčje kože

Vzorec čevljev iz ovčje kože je preprosta stvar. Ovčja koža je vsestranski material za šivanje takšne garderobe kot domače škornje. Takšni čevlji bodo pozimi ogrevali in vam poleti preprečili potenje. Primerno za odrasle in otroke, ki se samo učijo hoditi. In sobni čevlji bodo vedno koristni vsem.

Čevlji iz ovčje kože se najpogosteje ročno šivajo s pomočjo debele igle in močnih niti z zunanjim šivom. Šiv, narejen s čudovito svetlimi nitmi, bo čevljem dal eleganten videz.

Pri vzorčenju chuny iz krzna je treba upoštevati eno značilnost - kupček na vseh podrobnostih mora ležati v eni smeri, na primer do prstov. Če je šiv narejen na brazdasti strani, ga je treba poravnati, prišiti na osnovni material z majhnimi ročnimi šivi ali jih prešiti na pisalni stroj. Enako velja za dvojne škornje. Nastali dvojni šiv ne sme vplivati ​​na nogavico in videti grobo.

Lepota je pomembna

Do-it-yourself kakovosti chuni vzorci so osnovni, vendar je enako pomembno, da domači čevlji so tudi pametni, saj bodo ustvarili razpoloženje. Chuni, ne glede na material, v katerega so sešiti, so lahko kakorkoli okrašeni - od kroglic in pletenice do predmetnih slik, vezenih s križem. Nakit morate izdelati na vrhu prtljažnika ali na zunanji strani. Notranja stran stopala je najbolje, da ne okrasite, saj je podvržena trenju in vzorec se bo hitro poslabšal.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy