FoodPro Preloader

Kako končati klobuk z iglami? Kako plesti klobuk z iglami za pletenje: diagrami, opis, vzorci


Pletenje je zanimiv in zanimiv proces, ki vas lahko vzame dolge večere. S pomočjo pletilnih mojstrov ustvarite resnično edinstvene kose. Ampak, če želite obleči zunaj škatle, potem je vaša naloga, da se naučijo, kako plesti sami. Najprej poglejmo, kako vezati preprost klobuk. Priprava za pletenje klobukov Če želite začeti ustvarjati zimski klobuk, potem morate začeti pobirati prejo in igle za pletenje. Preja je la

Pletenje je zanimiv in zanimiv proces, ki vas lahko vzame dolge večere. S pomočjo pletilnih mojstrov ustvarite resnično edinstvene kose. Ampak, če želite obleči zunaj škatle, potem je vaša naloga, da se naučijo, kako plesti sami. Najprej poglejmo, kako vezati preprost klobuk.

Priprava za pletenje klobukov

Če želite začeti ustvarjati zimski klobuk, potem morate začeti pobirati prejo in igle za pletenje. Preja je lahko različna: volna, mešanica volne, akril. Praviloma velja, da je najboljša možnost mešana preja: akril in volna.

Po izbiri preje morate naučiti, kako plesti klobuk z igle za pletenje, so diagrami takih pletenja v revijah "Verena" in "Sabrina". Vtiči so lahko leseni, jekleni, aluminijasti. Za začetnike je najbolj primeren za pletenje z jeklenimi iglami za pletenje, nimajo grobih robov, se ne upogibajo ali zlomijo.

Vrste zank pri pletenju

Ko pletenje klobuki uporabljajo različne vrste zank. Najpomembnejši med njimi so obrazni, to je, ko so kljuke pod sprednjo loputo zanke, skozi katero se potegne nit. Ko pletenje žuborenje zanke, igla kavelj nazaj rezino raztezajo nit.

Pravzaprav, pletenje je izmenjava obraza in žuborenje zank. Najbolj priljubljena vrsta pletenja - elastična - je izmenjava obrazne in žuborenje zank v isti vrsti. To pomeni, da je ena žuborenje in ena obraza, nadaljnje ponavljanje. Dva obraza in dve žuborenji se lahko izmenjujeta, trije obrazi in tri žuborenje, in tako naprej. Če vas zanima, kako dokončati pokrovček z iglami, potem so sheme v revijah.

Druga pogosta vrsta pletenja je sprednja površina, na eni strani pa so pletene samo sprednje zanke. Toda sprednja površina je drugačna, ker se platno lahko izkaže neenakomerno.

Tako imenovani "ščit za podvezice" je zelo priljubljen, kar ponavadi zagotavlja ravno pletenino. S to vrsto parjenja nadomestite obraze in žuborenje zank v različnih vrstah. To pomeni, da je ena vrsta pletena z obraznimi zankami, druga vrstica - z žuborenjem in tako stalno. Ta vrsta ni primerna samo za klobuke, ampak tudi za puloverje, telovadne rute, rute.

Lahko pletene klobuk in pletenice, v tem primeru, vrstice gume redno sekajo, in se izkaže lep vzorec.

Pletilni vzorec

Preden ste plesti klobuk z igle za pletenje, sheme, za katere so preproste, morate najprej opraviti meritve. To bo volumen glave in njena višina od ušesa do vrha. Potem smo plesti vzorec iz iste preje, iz katere bo ustvarjen glavni izdelek. Majhen je in meri približno deset do deset centimetrov. Nato vzorec speremo s toplo vodo.

Potem se posuši v naravnih pogojih, in na njegovi osnovi se izračuna zanka za začetek pletenja. Zdaj lahko izračunate, koliko zank morate začeti.

Pletilni klobuki na dveh igel: niz zank

Če želite ustvariti pokrovček s pomočjo dveh igel za pletenje, boste potrebovali kar nekaj časa. Poleg tega bo izdelek, ki ga ustvarite, edinstven in natančno ustrezal velikosti vas ali osebe, ki jo pletujete.

Če želite narediti takšen klobuk, morate najti samo sto gramov preje, primerne za to s številom pletilnih igel, plastično iglo s širokim očesom (taka igla se običajno prodaja v kompletu z iglami za pletenje).

Po pletenju vzorca izberemo število zank, ki jih potrebujemo, začnemo plesti z gumijastim trakom po dva ali tri s tremi. Ta gumi se dobro prilega tvoji glavi. Gre za enakomerno izmenjavo obraznih in žuborskih zank.

Enostavno kapo z dvema iglama za pletenje

Torej, guma je pletena, in smo že začeli razmišljati o tem, kako končati pletenje klobuk z igle za pletenje. Po gumi 3-4 centimetrov v višino, lahko še naprej plesti s sprednjim satenskim šivom in končno naredimo pravokotnik med dvanajst in petnajst centimetrov visok, nato pa potegnemo rob mreže z nitjo. Potem boste morali povezati robove pravokotnika z iglo. Potrebno je povezati ketel šiv. Končni izdelek se lahko opere, posuši in pari z železom. In zdaj je jasno, kako vezati preprost klobuk.

Bolj težka možnost pokrovčka

Če želite, da vaš klobuk bolje sedi na vaši glavi, morate po pletenju začetnih vrst z elastičnim trakom nadaljevati z njegovim oblikovanjem. Morate natančno vedeti, kako končati vrh pokrovčka z iglami za pletenje.

V zadnji vrsti gumija morate nekako označiti vsako dvanajsto zanko, začenši s šesto zanko. Na ta mesta lahko priložite barvne niti. Zdaj, v vsaki drugi vrsti, so zanke, označene s takimi nitmi, pletene skupaj s sosednjimi sprednjimi. Kot rezultat, morate odločiti, kako končati klobuk z igle za pletenje. Posledično morate imeti na iglih deset zank, ki jih boste pustili z iglo, medtem ko boste zapustili njegov dolg konec. Če želite povezati robove, morate v iglo vstaviti debelo oko z isto nitjo, s katero pletite izdelek, in jih šivati ​​s čepom. Ne morete uporabiti sukanec za šivanje, ker se zaradi njih kapa ne raztegne. Potem se boste naučili, kako končati pletenje klobuke z igle za pletenje.

Izdelava pomponov

Nedavno izdelani klobuki s pompon. Pom-pom je elegantna rešitev za vprašanje, kako končati vrh klobuka z iglami za pletenje.

Da bi naredili pompon, potrebujete dva kroga iz kartona, ki sta rezana s škarjami. Na sredini kroga je luknja.

Pom-pom se lahko izkaže kot kodrasta, zato je bolje, da vzamete prejo, ki jo dobite zaradi cvetenja nekdanjih pletenin. To bo lepa različica, kako končati klobuk z iglami za pletenje.

Preja je navita na kartonske kroge (več vetrov morate obrniti). Po navijanju se preja razreže na sredini kroga, priveže se - pompon se dobi. Za njega morate priložiti nit dolžine 25-30 centimetrov. Kako končati pletenje klobuke z iglami je najlažje? Pompon!

Pletenje na petih igelah

Moram reči, da bo kapa, povezana s petimi iglami za pletenje, bolj elegantna kot kapica, ki jo vežejo dva. Odličen je za ljubitelje brezšivnih stvari. In to je lažje plesti, ker vam ni treba razmišljati o tem, kako narediti lep šiv. Seveda, še vedno morate zlomiti glavo o tem, kako končati s kapuco z nogami za pletenje. Toda vse bo videti bolj elegantno. Prav tako se morate odločiti za odgovor na vprašanje, kako narediti pleteni klobuk z iglo za pletenje.

Za delo potrebujete pet naper z odprtimi konci. Sprva se bo zdelo, da je vse zelo težko. Toda sčasoma boste želeli plesti na petih igel, najverjetneje boste začeli plesti vse z njimi.

Če želite storiti vse prav, morate vedeti, ne samo, kako začeti, ampak tudi, kako končati klobuk z igle za pletenje. Najprej zberemo štirideset zank na dveh od njih, jih razporedimo v štiri igle, tako da ima vsaka po deset zank, jih povežemo s peto iglo. Morate zagotoviti, da med napere ni oblika tako imenovane skladbe, to je, luknje.

Torej pletene do višine dvajset do petindvajset centimetrov, nato pa začeli zmanjševati zanke. V vsaki drugi vrsti pletemo dva obraza skupaj vsakih deset zank. Nato je na voljo deset zank, ki jih prevedemo v eno pletilno iglo in jo zategnemo z vrvico. To je vse. Na vrh lahko namestite tudi pompon. In potem vam ni treba razmišljati o tem, kaj je klobuk z iglami za pletenje, kako končati pletenje.

To lahko storite s tremi iglami, ki povezujejo vrste četrtega, a ne vsi imajo radi to shemo. Če razmišljate o tem, kako plesti klobuk z iglami za pletenje, kako ga dokončati, potem lahko ugotovite, da je še vedno primerneje plesti s petimi iglami za pletenje.

Vrste pletenih klobukov

Obstajajo različne vrste pletenih klobukov, ki so namenjeni različnim ljudem. Na primer, kapa klobuk. Glava se dobro prilega, ponavadi združuje gumo in ruto. Pri izdelavi takih izdelkov sploh ni treba razmišljati o tem, kako končati klobuk z iglami, ker je zelo preprosta. Takšne klobuke so pogosto nosili delovni ljudje, ki so potrebovali funkcionalne izdelke brez objemk. Kako končati klobuk z bolj zanimivim vzorcem?

Na primer, norveški klobuk ima običajno preprosto obliko, vendar ima čudovite modne vzorce. Ti vzorci se lahko vežejo na izkušeno rokodelko. Če ste šele začeli plesti, potem za to vam je bolje, da ga ne vzamete. Ponavadi ima pompon na vrhu.

Kapa je velike, v obliki je podobna nogavici z luknjo za obraz. Ta klobuk se ponavadi nosi v ekstremnem mrazu, ker dobro prekriva vrat. Lažje jo je zvezati kot norveško, saj je možno s parjenjem priti preprosto z izmenjavo obraznih in žuborskih zank.

Beretka poudarja ženstvenost, pogosto je na njej še dodatna oprema. Pogosto so pletene iz moherja in volne.

Ushanka ponavadi plete za otroke. Lahko je narejena kot živalska gobec. Posebnost takega pokrovčka so dolge lisice, ki pokrivajo ušesa. Če to storite, potem morate razmišljati o tem, kako končati pletenje klobuk z igle za pletenje.

Pleteni klobuki so zelo praktični, dobro se umivajo, samo pazite na njih. Stanejo precej manj kot usnjeni klobuki, zato jih je zelo enostavno narediti. Pomagali vam bodo ohraniti toplo v hladnem vremenu, okrasite svoj videz.

Lahko pletene klobuk, šal in rokavice iz ene preje in v enem slogu, nato pa vaš videz bo postal model eleganco. In izdelovanje takšnega klobuka vam bo prineslo pravo zadovoljstvo. In to bo nekaj, kar bo trajalo dolge večere, še posebej, ko bo zunaj hladno. Samoupravljena stvar je vir notranjega miru in vir ponosa pred drugimi. Pletenje taka stvar vam bo dala priložnost, da odkrijete nove plati vaše osebnosti.

Pletenje z roko je sposobnost ustvarjanja mode in vpliva na njegov razvoj. Takšno ročno delo ne bo nikoli izginilo iz mode in vedno lahko dobite neprecenljive izkušnje s pletenjem potrebnih stvari. Vaja in vse bo v redu. Navsezadnje bo iglo prineslo srečo in harmonijo v tvoje življenje.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija