FoodPro Preloader

Cvet mastike - čudovita dekoracija za pecivo


Ali vam je všeč kuhanje peciva? Ali vam je všeč, da okrasite svoje sladke stvaritve? Če je odgovor da, potem se naučite, kako narediti cvet iz mastike, tako da bodo kasneje vaše torte postale prave mojstrovine. Vse, kar je potrebno za to ustvarjalnost, je naučiti se tehnologije priprave sladke mase za modeliranje in malo domišljije. In čepr

Ali vam je všeč kuhanje peciva? Ali vam je všeč, da okrasite svoje sladke stvaritve? Če je odgovor da, potem se naučite, kako narediti cvet iz mastike, tako da bodo kasneje vaše torte postale prave mojstrovine.

Vse, kar je potrebno za to ustvarjalnost, je naučiti se tehnologije priprave sladke mase za modeliranje in malo domišljije. In čeprav bodo vaši izdelki, tako kot vse druge kuhinje, »umetnost, ki živi samo trenutek«, jo še vedno poskušajte obvladati.

Mastični recept

Za tiste slaščičarje, ki se šele začenjajo učiti, kako narediti rožo iz mastiksa, je priporočljiva enostavnejša in bolj priročna možnost za delo - mlečni mastiks.

• Zmešajte mleko in sladkor v prahu v razmerju 1: 1.
• Dodajte enako količino kondenziranega mleka. Vse sestavine v enakih količinah.
• Dodate lahko nekaj hrane ali naravnih barvil, ki dajejo določen odtenek.
• Mešajte mešanico, dokler ne dobite konsistence, podobne otroški glini.

Izdelava cvetov iz mastike

Poskusite se spomniti šolskih učnih ur, v katerih ste se učili oblikovati različne figure iz plastelina. Nadaljujte na enak način.

  • Raztegnite plastično folijo na mizo in raztegnite mastiko v tanko plast. Lahko je v prahu z malo sladkorja v prahu.
  • Izrežemo bodisi z ostrim nožem, bodisi z majhnim kalupom (stekleno ali podobno), kroge za cvetne liste in druge potrebne podrobnosti.
  • Oblikujte tridimenzionalne elemente tako, da na dnu povežete obe strani listov.
  • Posušite surovce.

Če opazite, da medtem ko delate, cvet zobne palice prilepi na roke, dodajte malo sladkorja v prahu. Da bi preprečili izsušitev mase, jo zavijte v plastiko ali pergament. Izkušeni slaščičarji svetujejo, da se ne vključite v veliko število mastičnih delov, tako da tortice niso ostre. Ker ima mlečno mastiks naravni kremasto-rumeni odtenek, lahko poskusite še en sladki masivni recept, če želite iz mehastiča narediti mehko modro ali rožnato rožico.

Mojstrski razred izdelave želatinaste osnove za dekoracijo pogače

Obstaja nekaj razlik. Ker je želatinast mastiks bolj kapriciozen, kot pravijo slaščičarji, ga morate »začutiti«.
• Vzemite 10 gr. želatino namočite v vodo (deset žlic) eno uro.
• Zmes segrejte na vodni kopeli, tako da se želatina popolnoma raztopi.
• Pustite, da se ohladi.
• V hladni želatini, vendar še vedno tekoči, postopoma dodajte 900 gr. sladkor v prahu. Prepričajte se, da je masa dobro gnetena.
• Zdaj razvaljajte zelo tanek del paste na filmu (morate ga posuti s sladkorjem v prahu).
• Odtrgajte delce in oblikujete cvetne liste (npr. Tulipan) s pomočjo navadne čajne žličke z uporabo njene notranje površine. Enako na drugih žlicah. Posušeni predmeti se zbirajo na torto.
Če razumete tehnologijo, kako narediti cvet iz mastike, potem vam drugi elementi dekoracije torte (na primer živali, hiše, figurice, drobni delci) ne bodo več težki. Uspehi!

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy