FoodPro Preloader

"Dundaga" - preja iz Latvije za vašo najljubšo umetnost


Resnična igralka in iz premalo dobrega materiala lahko naredita čudovito stvar. Še vedno pa so zelo pomembni visokokakovostni materiali, papir in preja, ki ustvarjajo elegantne izdelke. Za tiste, ki ne marajo pletenja, je preja nedvomno osnova za ustvarjalnost. Na primer, preja "Dundaga" se je zaljubila v številna pletiva, zato je veliko povpraševanje. Kaj

Resnična igralka in iz premalo dobrega materiala lahko naredita čudovito stvar. Še vedno pa so zelo pomembni visokokakovostni materiali, papir in preja, ki ustvarjajo elegantne izdelke. Za tiste, ki ne marajo pletenja, je preja nedvomno osnova za ustvarjalnost. Na primer, preja "Dundaga" se je zaljubila v številna pletiva, zato je veliko povpraševanje.

Kaj je Dundaga?

V Latviji je vas Dundaga. Preja, ki se tam proizvaja, je znamka tega slikovitega mesta, znanega po starih pesmih. Mnogo šivalk uporablja material, izdelan v latvijski vasi, za svojo ustvarjalnost, ustvarja izvirne, edinstvene stvari. Čista volna, edinstveno obarvana "Dundaga" je razlog za ustvarjanje čudovitega puloverja, modnega puloverja, udobnega šala ali toplih nogavic.

Ovčja volna

"Dundaga" - popolnoma naravna preja. Tovarna, kjer se izdelujejo pletilne niti, je majhno družinsko podjetje. Volna je zavrtela in pridobivala surovine pri lokalnih rejcih ovac. Izdelana preja barvana z naravnimi barvili, ki so kupljena v Nemčiji, Švici, Angliji. Proizvodnja še vedno uporablja staro tehnologijo tkanja, v tovarni pa je tudi oprema pred 125 leti. Sposoben je izvesti celoten cikel - od ovčjega flisa do čiste volne. Na njej lahko naredite polnila za blazine in odeje, lepe skeine, nato pa prihajajo v prodajo.

Volna, pridobljena iz ovac po striženju, je prvotna surovina za proizvodnjo tekstilnega materiala. Je higroskopičen, dobro obdrži toploto, spusti zrak in omogoči dihanje kože. Lanolin, ki se uporablja za dlake ovčje volne, jih dobro ščiti pred ultravijoličnim sevanjem, vlago, poškodbami. Med proizvodnjo preje "Dundaga" je ta snov popolnoma prekrita.

Poleg tega je celoten proces njegove proizvodnje čim bolj omejen na odsotnost kemije. Preja se pred barvanjem ne beli, tako da ostane naravni odtenek. Zato ostaja mehka, a hkrati nekoliko ostra.

Preje sortiment

Pletenje iz preje "Dundaga" je strast za mnoge igle. Zakaj? Ker je vsaka izdaja takšnih niti presenečenje. Tovarna je izdelala tri barvne smeri:

  • naravna barva;
  • monofonsko barvanje;
  • obarvanje po sekcijah.

Na "Dundaga" bistveno ni vrstice barvnih odtenkov. Vsaka izdaja je nekaj posebnega. To praviloma velja za delno obarvane preje - barvni prehodi se nikoli ne ponovijo z absolutno natančnostjo. Za takšna presenečenja se radi zaljublja v iglo "Dundagu". V času delovne sezone tovarna proizvede približno 30 barvnih novosti, ki jih označujejo le številke. Zapre se ob koncu poletja, zaposleni pa se odpravijo na zaslužen dopust. Druga značilnost polavtomatske, skoraj ročne izdelave - preja je na voljo v treh debelinah:

  • 125 metrov v 100 gramov;
  • 275 metrov v 100 gramov;
  • 550 metrov v 100 gramov.

Ja, malo, ampak to je povsem dovolj, da napolnijo garderobo celotne družine, od mladih do starih z vsemi potrebnimi toplo in udobno stvari. Prav tako tudi spinnerji in igle.

Funkcije oskrbe

Priljubljena naravna volnena preja - "Dundaga". Izdelki iz nje so zelo topli in posebni. Kot vsaka druga naravna preja, je potrebna previdna in skrbna nega. Tudi pri proizvodnji, čiščenju, pranju in barvanju volne se voda ne segreje nad 40 stopinj. Pri negi končnih izdelkov je treba upoštevati enako nežno temperaturo. Za sušenje stvari, povezanih z "Dundagi", mora biti na ravni površini, prekrita z brisačo ali list.

Ženske o preji

Eden od najbolj priljubljenih materialov se šteje, da je naravna preja "Dundaga". Ocene o njenih šivankih zapustijo pozitivno. Craftswomen in začetku pletilja veličastiti preje zaradi svoje naravnosti in lepote.

Da, nekateri pravijo, da so izdelki mravljinčenje, vendar ni opazno, če nosite majico pod topel pulover. Kupljene skeine je treba oprati, odstraniti ostanke trave ali bodice, ki ostanejo v niti, posušiti in zaviti v kroglice. Ta proces traja veliko časa, zato ne morete takoj začeti s svojim najljubšim hobijem. Ampak to so vse manjše pomanjkljivosti lepe, naravne, edinstvene preje. Zelo pogosto v različnih forumih iglene ženske primerjajo prejo "Kauni" in "Dundaga". Ja, zelo so podobni, a med njimi je veliko razlik. Glavni je proizvodni proces. Nekdo raje »Kauni« s svojo stabilno barvno linijo in nekoga, ki je bolj podoben »Dundagi« s svojo nepredvidljivostjo in naravnostjo. To je stvar okusa, vendar se vse govornice strinjajo, da je najpomembnejša stvarnost in strast do njihovega dela. Pozvali bodo k pravilni uporabi kakršnega koli materiala.

V zadnjih nekaj letih je preja "Dundaga" postala priljubljena blagovna znamka. Majhno družinsko podjetje v Latviji, ki ohranja tradicijo pridelave, daje veliko veselje številnim uporabnikom v sosednjih državah, ki vedno čakajo na lepo in naravno prejo, da plete udobno in toplo obleko.

Vojaška oprema naredi sam iz odpadnega materiala.  VzorciNaredi si sam paradižnik: zanimive idejeVzorec klobučevine je osnova za najljubšo igro ali dekorMojster razred kako narediti lotus origamiObleka v grškem slogu z lastnimi rokami.  Ekspresna možnostKonopljina vrv ali ChuniObrt iz zgoščenk.  Kaj narediti za CD-jeTkanje iz vrbe za začetnike korak za korakom: tehnologija, mojstrski tečaj, sheme, zanimive ideje in priporočila