FoodPro Preloader

Velikonočna košara za samostojno delo: ideje, delavnice


Danes bomo govorili o tem, kako narediti velikonočno košaro z lastnimi rokami. Ta atribut je že dolgo znan na zahodu in imamo tradicijo, da uporabimo košaro za veliko noč, namreč zaradi tega, ker se v cerkvi služijo velikonočne torte in jajca. Danes bomo poskušali popraviti situacijo, saj lahko velika velikonočna košara postane glavni dogodek in dekorativna »apoteoza« praznične mize. Lahko izdelu

Danes bomo govorili o tem, kako narediti velikonočno košaro z lastnimi rokami. Ta atribut je že dolgo znan na zahodu in imamo tradicijo, da uporabimo košaro za veliko noč, namreč zaradi tega, ker se v cerkvi služijo velikonočne torte in jajca. Danes bomo poskušali popraviti situacijo, saj lahko velika velikonočna košara postane glavni dogodek in dekorativna »apoteoza« praznične mize.

Lahko izdelujete košare za velikonočna jajca iz različnih materialov: fine vinske trte ali druge veje (kitajska limonska trava ali drug grm s prilagodljivimi vejami), papirnate cevi, valoviti papir, krpo, klobučevine, plastiko, balone, niti in celo testo.

Velikonočne košare iz blaga in preje

Preprosta in zelo opazna možnost se lahko šteje za krojenje torbice za običajno košaro, kot je prikazano na zgornji sliki. Za takšno delo niso potrebne posebne veščine in po želji lahko vse namizne pripomočke, vključno s prtički in namiznimi prti, izvedete v istem slogu z velikonočno košaro.

Lahko okrasite svojo mizo, ne da bi se zatekali k košari, tako da vzamete okroglo plastično posodo z luknjami. Njegova potreba, da "pletene" svetlo prejo ali koščke. To bo zelo praznično in zanimivo. Velikonočni obrti v rustikalnem slogu so vedno pomembni in zahtevni.

Univerzalna rešitev - baloni

Torej, kroglice so lahko uporabne za ustvarjanje velikonočnih košaric kot osnovne oblike. To je preprosto: načelo je enako kot pri izdelavi senčnika ali božičnih igrač. Nato, navlaženo s PVA lepilom, vzamemo in naključno navijemo na balon. Treba je veliko plasti, potem bo rezultat bolj zanimiv. Ko je lepilo popolnoma suho (in ni manj kot en dan), je krogla prebodena in iz okrogle gredice je izrezana košarica želene oblike.

In pravzaprav velikonočna košara samih balonov, kar lahko naredimo le z dobrimi izkušnjami v umetnosti aero oblikovanja.

Izvirnost te ideje ne drži, ta košara izgleda zelo kul in praznično.

Dekoracija košare

Za tiste, ki ne želijo šivati ​​in tkati, obstaja še ena preprosta, a zelo rafinirana različica velikonočnih obrti. Za to potrebujete končno posodo, ki bo postala košara, lepilo in material za dekoracijo. Na spodnji sliki so prikazani primeri košev lovorjevih listov in umetnih cvetnih popkov. Uporabite lahko perje, suho cvetje in vse druge dekorativne elemente.

Če povežete domišljijo in ustvarjalnost tistih, ki so v bližini, lahko ustvarite nekaj edinstvenega in hkrati dobro družinsko tradicijo.

Odlična možnost - valoviti papir

Na podoben način lahko uporabite valovitega papirja z lastnimi rokami za izdelavo velikonočne okrasne košare, ki je zelo prilagodljiva in odlična za ustvarjanje cvetličnih aranžmajev.

Takšno "brstičenje" lahko naredite tako, da iz valovitega papirja odrežete 4-5 kosov listov z ostrim vrhom, katerih višina bo nekoliko večja od same košare. Potrebovali boste tudi trak papirja iste barve, ki se bo ujemal s cvetnimi listi z velikostjo, ki ustreza višini košare za dolžino njegovega oboda. S tem praznim ovitkom košarico ovijemo, jo predhodno fiksiramo z lepilom in raztegnemo zgornji rob, da ustvarimo "valovitost". Nato zlepljene konice, malo prekrivajo in tudi raztezajo in jih izklopite. Pod košarico, lepilo nekaj zelenih listov za dokončanje bud in - naredil!

Kako dobro je biti sposoben plesti!

Za tiste, ki ljubijo in vedo, kako se kvačkati, ustvarjanje takšnih velikonočnih obrti ne bo trajalo dolgo. In če vam vaša izkušnja in domišljija omogočata improvizacijo, potem je najboljša ideja za počitnice lahko set. Sestavljen je iz pletene velikonočne košare, jajc in piščancev. Virtuozi igle ustvarjajo prave mojstrovine preje v obliki velikonočnih zajcev, piščancev in drugih srčkanih živali. Ta komplet bo odlično darilo za božje botre z velikonočno torto in sladkarijami.

Kvačkana Velikonočna košara je idealna rešitev za okrasitev lastne notranjosti.

Košara časopisov in revij

Najbolj trajen in obsežen projekt je lahko tkanje velikonočnih košev iz časopisnih cevi. To je zelo zamuden proces, ki zahteva potrpljenje, spretnost in ustrezne spretnosti. Začetniki v tem obrtu ne bi smeli upati, da bodo prvič dobili nekaj mojstrovine. Vendar pa je vredno poskusiti, to je zelo razburljiva dejavnost, ki "črpa" in vam omogoča, da ustvarite lepe predmete za vsakdanje življenje in notranjost iz navadnih časopisov in revij.

Bistvo tkanja košaric njihovega papirja je, da morate v začetni fazi izdelati določene količine praznih predmetov z iglo za pletenje ali drugim podobnim predmetom. Papir narežemo na trakove (velikost je odvisna od gostote papirne vinske trte), navijemo na iglo in pritrdimo z lepilom, odstranimo. Opozoriti je treba, da je ob prevzemu določene gostote papirja nemogoče spremeniti v bolj gosto snov ali obratno. Iz tega lahko končna različica izgleda neprivlačno. Z barvo - isto. Čeprav je mogoče v zadnji fazi velikonočna košara iz časopisnih cevi okrasiti s pločevinko barve.

Morda najtežje za začetnika v tem plovilu bo izdelovanje dna košare, nato pa izdelek na želeno obliko in jo tkanje. Za začetnike obstaja možnost, ne da bi tkali dno, izrezani so iz debelega papirja, na primer okrogle oblike, in "žarki" so prilepljeni na robove tega slepega roba, iz katerega se bo oblikovala košara. Zgoraj je tako dno lepljeno s krogom enake velikosti, da bi pritrdili papirno vinsko trto in dali videz dna izdelka. Preostali del tkanja je stvar tehnike in domišljijske domišljije, s časovnimi izkušnjami pa bo zaupanje, izdelki pa se bodo izkazali kot brezhibni in izvirni.

Čudovita rešitev bi bila, da se v tej tehniki ustvari piščanec velikonočne košare. Takšna obrt na praznični mizi bo videti zelo lepo in domače.

Velikonočne fantazije

Verjetno se čuti najbolj ploden material za ročno delo. To je nekakšna simbioza papirja in tkanine, če govorimo o tem, kaj je na delu. Svetle nasičene barve, drugačna gostota in kakovost, primerna cena, enostavno rokovanje - za to so izbrali občutek za ročno delo in dekor. Iz nje lahko šivate ali preprosto oblikujete obrti in jih pritrdite z lepilom - je univerzalno in priročno. Če želite izdelati velikonočne košare iz klobučevine, lahko uporabite zgoraj opisano tehniko za dekoracijo gotove oblike ali tkanje iz klobučevinastih trakov. Lahko natisnete vsako predlogo za košaro papirja in jo uporabite, izdelek bo lahek in trajen.

Tekstilna košara za jajca in ne samo

Zdaj pa razmislimo o možnostih za tiste, ki šivajo ali šivajo s tkanino. Predlagamo, da podrobno razmislimo, kako šivati ​​tako čudovito košaro čudežev. Za delo potrebujete tkanine, po možnosti dve barvi, ki so med seboj v harmoniji, sintetični olje in drugo polnilo ter niti, ki se ujemajo s tkanino.

Podroben opis načina za šivanje velikonočne košare iz blaga

Zelo preprosto je šivati ​​velikonočno košaro z lastnimi rokami, če ste obvladali osnove nadzora šivalnega stroja. Najprej morate narediti vzorec v obliki kroga s premerom najmanj 60 cm, lahko bistveno več. V središču kroga narišemo še en krog s premerom vsaj 20 cm - to bo dno naše košare. Zdaj smo iz tkanine izrezali dva velika kroga, enega pa enake velikosti iz sintetičnega začinskega materiala. "Sendvič" zložimo tako, da je v sredini polnilo, razcepimo nožice in šivamo osrednji krog (možno s cik-cak ali dekorativnim šivom), ki smo ga označili predvsem v vzorcu kot dno. Nato razdelimo krog na enake sektorje, razen na dno, naj jih je 12 (krog je razdeljen na 4 sektorje, nato pa je vsak izmed njih razdeljen na tri). Raztegnemo vse sektorje v smeri od osrednjega kroga do roba in napolnimo vsak žep s poliestrom.

Po končanem postopku se oblikuje pogled na košaro, ki bo le ročno potegnil robove vzdolž kroga s šivom "naprej". Na tej stopnji lahko nastavite višino košare, zategnete ali razrahljate navoj. Nato izrežite oblogo ali izberite trak, ki se ujema z robom košare. Šivajte ga najprej iz notranjosti košarice, nato pa s skritim šivom - od zunaj. Odvisno od širine in gostote materiala obloge, lahko pod njo položite trak poliestra oblazinjenja za natančnejši, enakomernejši izgled izdelka. Ročaji za takšno košaro se lahko sešijo na kakršenkoli priročen način. Izdelava natisnjene pletenice ali samo ravnega tračnega ročaja je stvar okusa. Pritrdite element iz notranjosti košarice in ga pritrdite z gumbi na zunanji strani.

Zdi se, da je stvar zelo funkcionalna, če je potrebno, jo je mogoče oprati, uporabiti kot žitnico za shranjevanje drobnih predmetov, ročnih predmetov.

Obstaja veliko različic takšnih košar, izdelanih iz enakih elementov: kokoši, zajčki, mladiči, rože.

Šivajo tako košaro, kot na tej fotografiji, veliko težje, potrebujemo znanje in izkušnje. Taka stvar se lahko šteje za oblikovalca, prirejanje takšnih notranjih predmetov je precej zapleteno in ustvarjalno delo.

Košara tekstilnih trakov in vrvice

Iz ostankov tkanine ali nepotrebnih stvari lahko izdelamo zanimivo košarico na drugačen način. Obstaja več možnosti. Za izdelavo izdelka, kot je prikazano na spodnji sliki, morate vzeti vrvico ali vrv, ki je dovolj debela, da se lahko oblikuje iz stene izdelka. Nato razrežite trakove iz blaga in jih zategnite skupaj z vrvjo. Iz njega s pomočjo lepila ali z uporabo igle z nitjo, oblikujemo dno zahtevane velikosti, nato pa - stene. Tako lahko po želji izberemo višino, širino in obliko košare. Takšni izdelki iz svetlih pestrih tkanin so zelo lepi.

Druga možnost: naredite podobno košarico tkanih tekstilnih pletenic. To naredite tako, da tkanino razrežete na trakove (lahko vzamete večbarvne svetle lise), tkate pletenice in jih pritrdite v eno dolgo. Nadalje, kot v prejšnjem primeru, z lepilnim pištolo ali nitko in iglami tvorita dno izdelka in nato steno. V zadnji fazi dela se v košarico dodajo peresa in okraski. Tkanje košaric na ta način je precej preprosto, vendar zahteva skrbnost in natančnost. Tudi šolar se lahko s tem spopade, rezultat pa bo zagotovo navdušil in navdušil nove »podvige« na področju umetniške obrti.

Užitne velikonočne košare naredite sami

Odlična out-of-the-box rešitev za počitniški namizni dekor je lahko košarica iz testa. Lahko je sladko testo, puf ali slano (s tem trenutkom je mogoče eksperimentirati), od slednjega pa se bo čudno delo izkazalo za neužitno, vendar trajnejše. Na fotografiji je predstavljen proces ustvarjanja take umetne mojstrovine.

Master razred "Velikonočna košarica testa"

Košarica je narejena na obrazcu, prevlečena s folijo in naoljena, iz trakov testa ali pletenice, tu je dobrodošla improvizacija. Ročica takšne košare je tkana in pripravljena ločeno na isti konkavni obliki, po peki pa je pritrjena s pomočjo lesenih zobotrebcev. Zunanji rob košare je zelo okusen in spektakularen, če ga opravite s pletenico s pletenico ali pletenico. Ta košara se peče pri temperaturi 160-170 stopinj približno pol ure, odvisno od debeline testa. Če želite izdelku dati zlati odtenek, ga morate namazati z raztopino vode s sladkorjem ali jajcem, ki ga pretepemo s sladkorjem, kar je običajno s podobnim pečenjem. Glavna stvar je, da ne zamudite trenutek za mazanje, ko košara "zraste" in se začne samostojno porjaviti, 10-15 minut pred pripravljenostjo.

Zagotovo bo takšna ideja presenetila odrasle in bo navdušila otroško občinstvo na praznični praznik, ki bo najverjetneje želel okusiti pripomoček takoj, ko se ta priložnost predstavi.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature