FoodPro Preloader

Snežak iz bombaža z lastnimi rokami. Obrti za otroke


Novo leto je praznik, ki ga ne pričakujejo le otroci, ampak tudi odrasli. V tem čarobnem času se ulice, hiše in stanovanja državljanov presenetijo. Okrašena z veselimi luči Božična drevesa, svetle girlande in papirnate snežinke so vidne v vsakem domu. Morda se boste odločili, da boste s svojim otrokom izdelali druge originalne obrti. Vzdušje v

Novo leto je praznik, ki ga ne pričakujejo le otroci, ampak tudi odrasli. V tem čarobnem času se ulice, hiše in stanovanja državljanov presenetijo. Okrašena z veselimi luči Božična drevesa, svetle girlande in papirnate snežinke so vidne v vsakem domu. Morda se boste odločili, da boste s svojim otrokom izdelali druge originalne obrti. Vzdušje vašega doma bodo napolnili z duhom božičnih in novoletnih praznikov. Danes vam želimo povedati, kako narediti snežaka iz bombaža z lastnimi rokami. Domači triki, ki jih uporabite pri delu na tem plovilu, bodo zabavali vašega otroka in vas naučili, kako uporabiti svoje znanje in veščine v praksi. Pomagajte mu narediti originalno igračo in dobite veliko užitka od časa, ki ga preživite skupaj.

Snežak iz bombažne volne naredi sam za najmlajše

Majhen otrok čuti iskreno veselje, ko dela z odpadnim materialom. Z veseljem vidi, kako čudoviti spominki in dekoracije izvirajo iz nepotrebnih stvari, razbitin in papirja. Še več, rad daje ročne obrti svojim sorodnikom in prijateljem. Pokažite mu, kako narediti snežaka iz bombaža z nekaj preprostimi materiali. Za to razburljivo dejavnost boste morali:

 • List debelega belega papirja in kartonskega vzorca v obliki snežaka.
 • Lepilo
 • Vatu.
 • Barvni svinčniki in barve.

Stopnje dela

Preden začnete aplikacijo, opravite pripravljalno delo: skupaj gledajte risanke s heroji snežaka in na ulici naredite nekaj obrtniških oblačil. Otroka povabite, da darilo za stare starše - sliko ali počitniško kartico. Kako narediti snežaka iz bombaža na papirju:

 • Dokončano predlogo pritrdite na list albuma in jo obkrožite s preprostim svinčnikom.
 • Vato raztrgajte na kose in naredite majhne kroglice.
 • Prilepite jih z lepilom na papir. Pomagajte otroku nežno napolniti prazen prostor in se prepričajte, da bombaž ne preseže konture.
 • Pokažite otroku, kako naj pripravi posamezne podrobnosti: nos, roke, klobuk, gumbe in šal.
 • Če otrok všeč potek dela, potem lahko naredite okvir iz bombažne kroglice in snežinke na sliki.

Ko bo ročno izdelan izdelek »Snežnik iz bombaža« pripravljen, ne hranite pohvale. Potem bo otrok ponosen nase in bo zagotovo želel ponoviti izkušnje, ki jih je pridobil.

Snežak iz bombažne volne z rokami za otroke starejše predšolske starosti

Ta volumen kramp bo videti super pod božično drevo ali služijo kot darilo za bližnje prijatelje in sorodnike. Kako narediti dekorativni snežak iz bombaža z lastnimi rokami? Najprej morate založiti potrebne materiale:

 • Milo in lepilo.
 • Glitter in tassel.
 • Bombažna volna in suhe vejice.

Zaporedje dela

Previdno preberite navodila za izdelavo snežaka iz bombaža in začnite delovati.

 • Da bi olajšali vrtenje podnožja za snežaka, namakajte roke. Vzemite dva kosa (eden mora biti manjši), iz njih naredite glavo in telo, nato pa za nekaj časa.
 • Ko se grudice izsušijo, vzemite lepilo. PVA raztopite z vodo in ji dodajte nekaj iskric.
 • Raztopino z lepilom nanesite na površino figure in pustite, da se ponovno posuši.
 • Konico zobotrebca ovijte s kosom bombaža in ga razmažite z lepilom. Ko se prihodnji nos suši, ga pobarvajte z rdečo ali oranžno barvo.
 • Deli plovila povežite z zobotrebcem, ki je premazan z lepilom, pritrdite oči, nos in roke, okrasite s pletenim kapo in šalom. Snežak bo še bolj zanimiv, če bodo njegove roke in noge izdelane iz enakih kroglic, vendar manjše velikosti.
 • Snežnik iz bombaža z lastnimi rokami. Če je otrok všeč ta ročno izdelan članek, ga nato povabite, naj za svojega junaka naredi družino ali prijatelje. Ustvarite lahko celo kompozicijo, jo postavite na stojalo, dodate elegantno božično drevo ali sani. Prav tako se bo izkazalo, da je odlična dekoracija za novoletno drevo, ki se ga lahko otrok obesi na mesto, ki mu je bilo všeč.

Voluminozen snežak

Želimo vas seznaniti z drugo različico obrti iz odpadnega materiala. Tokrat bomo uporabili:

 • Časopisni ali tanki ovojni papir.
 • Bombaž in lepilo.
 • Preprost svinčnik, barvni označevalci in škarje.

Papir zavijte in od njega oblikujte tri kroglice različnih velikosti - tvorijo podlago za telo našega snežnega prijatelja. Če se kepi ne razpadejo, jih je treba velikodušno namazati z lepilom. Ko je podlaga suha, nanesite drugo plast PVA in jo zavijte v bombaž. Na papirju narišite nasmeh, oči in gumbe za snežaka, jih izrežite in jih pritrdite na ustrezna mesta. Nos za našega snežaka lahko naredimo na zgoraj opisan način (z uporabo bombažne volne in zobotrebca), nato pa prilepimo na obraz. Telo in vodja obrti se najbolje pritrdita z zobotrebci ali ostrim lesenim nabodalcem, ki je bil prej namočen v lepilo. Kot razumete, je snežak iz bombaža z lastnimi rokami precej preprost, otroci pa dobijo veliko veselje od ustvarjalnega procesa.

Zaključek

Upamo, da vam bodo všeč ideje o ročnih delih, opisanih v vašem članku. Preživite več časa s svojim otrokom in potem bo vaše razmerje postalo bolj intimno, polno zaupanja in nežnosti. Delo z odpadki in naravnimi materiali bo pomagalo razviti veliko talentov pri otroku. Morda bo zaradi veščin, pridobljenih v zgodnjem otroštvu, želel povezati svoje življenje z umetnostjo ali arhitekturo. Ali se morda naučite dobro pripraviti in uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril? Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami? Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam. Bimetalni kovanci Rusije. Bimetalni kovanci za 10 rubljev