FoodPro Preloader

Tilda do-it-yourself - podrobni mojstrski razred


Tilda ni ime lutke, kot nekateri mislijo, da je to blagovna znamka, ki jo je izumila lepa deklica iz Norveške Tony Finanger. Tilde so lahko punce-dame, vse živali, ptice, srca, jajca in celo cvetje. Tony je ustvaril velik čarobni svet, v katerem živijo vse vrste tildov. Napisala je in objavila več kot deset knjig, v katerih deli skrivnosti o tem, kako si z lastnimi rokami zašiti lutko tilde. Toda

Tilda ni ime lutke, kot nekateri mislijo, da je to blagovna znamka, ki jo je izumila lepa deklica iz Norveške Tony Finanger. Tilde so lahko punce-dame, vse živali, ptice, srca, jajca in celo cvetje. Tony je ustvaril velik čarobni svet, v katerem živijo vse vrste tildov. Napisala je in objavila več kot deset knjig, v katerih deli skrivnosti o tem, kako si z lastnimi rokami zašiti lutko tilde. Toda ta usposobljeni delavec ni bil dovolj. Zdaj se je znamka Tilda razširila na patchwork in scrapbooking. Če lahko ustvari tildo, potem lahko vsak od nas. Samo resnično želiš in trdo se potrudiš.

Orodja za delo

Za izdelavo obrti potrebujete materiale, za večino naprav pa tudi orodja. Za šivanje tilde z lastnimi rokami boste zagotovo potrebovali:

1. Škarje.

2. Igle in zatiči.

3. Svinčnik, kreda ali milo.

4. Tanka dolga palica. Koristno je obrniti izdelek na sprednji strani in ga napolniti s polnilom.

5. Železo.

6. Šivalni stroj (če obstaja).

7. Škotski trak

Materiali

Vrsta materiala je odvisna od vrste tilde lutke, ki jo boste izdelali z lastnimi rokami. Če je žival, boste potrebovali tkivo, ki je primerno za njeno tele. Niso slabe živali iz frotirja, žamet, velur. Toda preprosta bombažna in platnena posteljica je prav tako dobra. Za ustvarjanje deklet in žensk potrebujete bombažno, laneno ali bombažno tkanino, barva je blizu telesa. Lahko vzamete belo in barvo v čaju. Materiali za ustvarjanje deklet potrebujejo naslednje:

1. Tkanina. Velikosti, kot je lutka, ki jo potrebujete. Ne pozabite, da je treba tkanino prepogniti na pol.

2. Šivalne niti. Idealno, če se ujemajo s tonom tkanine.

3. Niti za dlake vaše dame. To je lahko volna za pletenje, boucle (dekle se izkaže z kodri), sintetična debela nit, če želite, da bi dama postala ekstravagantna.

4. Polnilo. Najpogosteje uporabljajo sintepon ali holofiber. Če ni niti enega niti drugega, lahko narežemo na stare koščke stare hlačne nogavice. Bolje je, da ne vzamete Vate, ker je težko z njo enakomerno zapolniti telo lutke.

5. Papir.

6. Tkanine za oblačila za punčke.

7. Različni dodatki. Kaj bo: trakovi, kroglice, čipke, kroglice ali kaj drugega - bo vaša domišljija povedala.

Priprava na delo

Pravijo, da bo to dober rezultat vsakega podjetja, če bo za to ustrezno pripravljen. Preden nadaljujete neposredno z ustvarjanjem tilde, morate tkanino likati za njeno bodoče telo, nežno jo zložiti navzdol v notranjost in jo narezati z zatiči, tako da se ne bo vrgel. Naslednji korak je, da si predstavljate, kakšna bo vaša lutka Tilda. Če ne naredite samih vzorcev, je to ločen ustvarjalni proces. Morate vzeti list papirja, lahko karton, in lahko samo pavs papir. Na njej narišite konture telesa lutke v naravni velikosti z glavo, dvema rokama in dvema nogama. Lahko narišete na eno roko in nogo, nato pa jih dvakrat prenesete na tkanino. Posebnost tilde je šiv na sredini obraza ali obraza. Zato so obrisi telesa narisani s strani. Na glavi se pojavi nos. Nekateri šivajo lutke s ploskimi obrazi in šivajo podatke na straneh, toda klasična tilda ima še vedno sprednji šiv.

Ročaji, noge, kumare

Priprava je končana. Začnemo ustvarjati lutko tilde z lastnimi rokami. Mojstrski tečaj, ki je na voljo v tem članku, govori o tem, kako narediti tilde dekle:

1. Previdno izrežite obrise njenega bodočega telesa iz papirja.

2. Postavimo jih na tkanino.

3. Kroženje. Izrežite, ne hitite.

4. Šivajte ali šivajte z roko na vlečenih črtah. Prepričajte se, da pustite nevezano dno trupa, rok in nog na mestu pritrditve na telo. Upoštevati je treba tudi, da bo na obrazu prišlo do šiva in da bo ta kraj zelo skrbno opraskan.

5. Vse likamo z likalnikom.

6. Zdaj prerežemo, nujno se umaknemo od roba. Na mestih, kjer so proge zaobljene, je bolje, da naredite manjše kose.

7. Obračanje na sprednji strani. Če so roke in noge tilde preveč tanke, je primerno, da jih izločite s suši palicami. Možno je tudi pritrditi dolgo, gosto nit iz notranjosti na "prste". Da bi odvili ročaj ali nogo, morate samo potegniti to nit.

Dajanje volumna

Kot rezultat opravljenega dela bi morali imeti trup z glavo, dvema nogama in dvema rokama. Doseči njihovo polnjenje. Ta primer ni tako preprost, kot se zdi. Če nepazljivo vtisnete polnilo, se bo telo dekleta izkazalo za grdo. Če to ni dovolj, se bo sčasoma izgubil. Če pretiravate, lutka ne bo mogla sedeti, le lagala ali stala, naslonjena na oporo. Zato, da bi lahko pravilno oblikovali igrače tilda, morate polnilo vzeti ravno toliko, da bo telo stabilno in hkrati dovolj mehko.

Polnjenje rok in nog začnemo s prsti. Za to je primerno uporabiti tanko palico. Raztegnemo kolena in jih pustimo brez polnila. Nato bo tilda lahko izpostavila noge v kateremkoli položaju. Da bi lutka udobno sedela na mestu, kjer so noge pritrjene na telo polnila, ga lahko vstavite malo manj. Vstavljeno? Zdaj zberemo celo telo iz delov. Nekatere obrtnice ne šivajo rok po telesu, ampak jih naredijo na gumbih.

Pričeska

Lahko naredite tildo v pokrovčku ali pokrovčku, kot gnom. Toda po splošno sprejetem mnenju so lasje okras za vsako žensko. Tilde lutka, izdelana po meri, ni izjema. Zato ji bomo naredili lasuljo. Dolžina, barva in tekstura las so odvisni samo od vaše domišljije. Niti, izbrane za lase, je treba pazljivo položiti v en sloj in jih pritrditi v sredino z lepilnim trakom. Nato v središču scotch "lase" lepo šivamo dvakrat. Odstranite lepilni trak in pritrdite prejeti plastični til na glavo lutke in previdno šivajte. V tem primeru se ločevanje izkaže v sredini. Lahko naredite desno ali levo. Lasje lahko pustimo gladke in jih lahko vpletemo v pletenice ali kravate. Obstajajo pa tudi obrtnice, ki si z glavami šivajo lase s svojimi tildi, šiv po šivu - vsaka nit posebej.

Šminka

Tvoja lutka je skoraj pripravljena. Še vedno je treba narediti njen obraz. Kako boš uredil oči, kako narišeš ali širiš svoja usta, kako se prebuditi z obrazi, bo določila njen značaj. Ja, da, te lutke so ravno takšne. Tilda, ustvarjena z lastnimi rokami, se lahko izkaže, da je naivna bednica, prijazen angel, srčkana koketka ali grdnja krutost. Zato ustvarite njen obraz s posebno skrbnostjo in navdihom. Oči tilde so vezene. Praviloma na njihovo mesto niso pritrjeni niti kroglice, niti gumbi, niti kroglice. Zelo redko se naredi tilda z trepalnicami, vendar je to precej izjema. Barva oči je lahko podobna ljudem. Toda pogosteje so temni. Usta potegnite s svinčnikom ali z vezenjem niti. Dobra tildes vedno nasmeh. Obrazi so udobni do rjave barve z običajnimi ženskami. Tukaj, morda, to je vse. Gola tilda leži pred vami v vsej svoji slavi.

Glavna stvar je, da sediš obleko

Obstaja izreka: "Spoznaj se na oblačilih." Torej mora biti tvoja tilda, da ustreza očesu, oblečena dostojno. Slog njene obleke je vaše podjetje. Iz jajca lahko naredite jaram tako, da ga oblečete v kratko krilo in majico ter noge potisnete v črpalke. Iz nje lahko naredite preprosto dekle, šivate obleko z majhnim vzorcem, puhasto krilo in rokavice z njo, kravato predpasnico in nosite nogavice na nogah. Obstaja veliko možnosti. Nekatere obrtnice, ko s svojimi rokami ustvarjajo lutke tilda, šivajo oblačila na svoja telesa. Verjetno je primerna iz nekaterih položajev. Lahko pa nosite oblačila in ne šivate in nosite tildo, kot vsako drugo lutko. Poleg oblek in kril so za njih izdelani čevlji, včasih pa tudi klobuki. Od čevljev pogosto izdelujejo superge. V ta namen je podplat izrezan iz vseh gostih materialov, sorazmernih z velikostjo stopala lutke. Dva tanka trakova sta izrezana iz mehkega materiala in pritrjena na podplate. Tukaj imate superge. Če želite, jih lahko oplemenitite z biseri. Poleg tega se lahko tilde všijejo čipkaste hlače in ribiške nogavice.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy