FoodPro Preloader

Originalne velikonočne darila z lastnimi rokami: ideje, fotografije


Ročno izdelana darila za veliko noč bodo navdušila sorodnike in prijatelje. Na ta dan je običajno zamenjati majhne spominke, obogatiti prijatelje z velikonočnimi kremami in barvanimi jajci ter zbrati tradicionalne jedi v košarah. Otroci radi sodelujejo pri pripravi počitnic. V nadaljevanju je nekaj obrti za veliko noč. S svoj

Ročno izdelana darila za veliko noč bodo navdušila sorodnike in prijatelje. Na ta dan je običajno zamenjati majhne spominke, obogatiti prijatelje z velikonočnimi kremami in barvanimi jajci ter zbrati tradicionalne jedi v košarah. Otroci radi sodelujejo pri pripravi počitnic. V nadaljevanju je nekaj obrti za veliko noč. S svojimi rokami jih lahko naredimo tako za odrasle kot za otroke.

Košara za papirnate vrečke

Ročno darilo za veliko noč bo prav tako iz običajne papirnate vrečke, papirja za zavijanje, papirja za odpadke. Velikonočna košara ali barvita jajca bodo v tej košari izgledala izvirno. Potrebovali boste ravnilo, papir, škarje, PVA lepilo ali toplotno pištolo, svinčnik.

Če ste izbrali papirnato vrečko za delo, najprej odrežite dno in odrežite stran. S svinčnikom in ravnilom na papirju prerežite trakove s širino treh centimetrov, jih izrežite in prepognite na polovico po celotni dolžini. Začnite tkati košaro, kot je prikazano na spodnji fotografiji. Po analogiji lahko naredite košaro časopisnih cevi.

Ko končate, morate na vrh košarice zalepiti trak, tako da bodo robovi gladki. Ostaja, da dodate pero, položite papir ali krpo v košarico, v njej položite sladkarije ali jajca.

Časopisna jajca za dekoracijo

Za izdelavo piščančjih lutk za dekoracijo prostora, dekoracijo miz ali izdelavo velikonočnih vencev boste potrebovali plastična ali običajna jajca. Sveže je potrebno predčistiti vsebino.

Če želite to narediti, zbadanje jajce z vazelinom dvakrat (samo počakajte, da se prvi sloj absorbira), ki bo dal moč lupine. Nato s konico ostrega noža naredite luknje na drogovih in previdno izvrtajte luknje premera dva do tri milimetre. V katerikoli luknji morate stisniti zobotrebo in žvečiti rumenjak, nato pa rahlo pretresite jajce.

Zdaj boste morali v neko posodo raztopiti vsebino jajca. Uporablja se lahko na testu, umešana jajca ali umešana jajca. Lupino je treba očistiti. V ta namen napolnite prazno jajce z vročo vodo skozi medicinsko brizgo z iglo, pogovorite in razstrelite vsebino. To je treba storiti dvakrat ali trikrat.

Priporočljivo je jemati jajca domačega piščanca. Na perutninskih kmetijah se jajca obdelujejo s posebnimi raztopinami, da se bolje ohranijo, in v prehrani piščancev omejijo kalcij za povečanje proizvodnje jajc.

Ko so jajca pripravljena izdelovati obrt za veliko noč z lastnimi rokami, je potrebno stare trakove odrezati na trakove in jih vsakokrat oviti, potem ko je zmešala sredinsko linijo z lepilom. Kosi, ki ostanejo prosto, se preprosto narežemo na trakove. Zdaj, še enkrat, prevlecite jajce z lepilom in izmenično lepljite vsak črtasti trak na jajce. Obrt je pripravljen. Za sijajni učinek lahko izdelek lakirate.

Ta jajca se lahko zložijo v košaro in se uporabijo kot praznična okrasna miza. Lahko jih popravite na določeni osnovi in ​​zberete velikonočni venec.

Bunny ušesa

Takšno izvirno darilo za veliko noč z lastnimi rokami je mogoče narediti za malo modo in njeno mamo. Okras je narejen iz filca, potrebovali boste list belega in roza materiala. Pripravite tudi pripomočke za šivanje (nit za ujemanje, škarje, igle) in nevidne. Lahko naredite tako ostro, in lahko naredite okvir z ušesi.

Najprej izrežemo iz belih klobučkov dva enaka majhna kroga in dva para zajčkov. Potrebujemo dva ušesa manjše rožnate. Šivamo bele ušesa med seboj v dveh delih, medtem ko konice pustimo proste, ne šivamo do konca. Prilepite rožnate dele na sprednjo stran.

V enem belem krogu naredite luknjo v sredini. Proste konce ušes vstavite v to luknjo. Sedaj vstavite drugi krog v prikritje, povežite dva kroga in šivajte skupaj. Pripravljeni narediti darilo DIY za veliko noč! Takšna lepa dekoracija je narejena hitro in enostavno.

Velikonočni zajček

Tudi začetni mojster lahko naredi takšne zajce, saj je čutil material, s katerim je zelo enostaven za delo, ohranja svojo obliko in robov ni treba pometati. Takšni velikonočni zajčki ali zajci so lahko različnih barv, tako da lahko izberete poljuben občutek.

Za vsako tako darilo za veliko noč z lastnimi rokami morate odrezati dve identični figuri (silhueta zajca) in trak. Naredite lahko več igrač iste velikosti ali izdelate različne.

Na eni od podrobnosti oblecite oči in nos s črnimi ali rjavimi niti. Pripnite iglo čepa na obrise detajla in ga šivajte z gladkimi šivi. Drugi del igrače pritrdite s čepi in šivajte.

Ne pozabite zapustiti majhne luknje, skozi katere morate iz svoje velikosti izročiti velikonočno darilo (fotografija zgoraj navedenega postopka izdelave) in jo napolniti z poliestrom. Običajna bombažna volna. Velikonočni zajček pripravljen!

Venček jajc z lastnimi rokami

Velikonočni venci so postavljeni na vrata gostoljubne hiše ali na steno in ustvarjajo praznično vzdušje. Toda venec ni treba izdelati iz svežih cvetov, listov ali materialov, ki posnemajo naravno.

Naredite lahko velikonočni venec. V tem primeru so jajca bolje vzeti plastiko, ker potrebujejo veliko. Še vedno potrebujete lepilo in debele niti za pletenje v različnih barvah.

Tehnologija je zelo preprosta: vse jajce je treba oviti z nitmi, nato pa narediti venec z njimi, ki ga držimo na nekakšni osnovi (npr. Karton). Jajca lahko ovijete v gladkih obratih ali naključno.

Velikonočna jajca

Odlična darilna ideja za Velikonočni praznik (naredite to sami z lahkoto z lastnimi rokami) - jajce s presenečenjem. Izgleda kot navadno jajce, če pa ga razbiješ, bo v njem presenečenje. V tem mojstrskem razredu bomo postavili bonbone v notranjost, vendar pa lahko tam postavite tudi majhno darilo, na primer obroček ali ostrino.

To ročno izdelano darilo za veliko noč bo zahtevalo navadna jajca, barvita barvila, majhne bonbone, papirne obrazce za majhne kolače ali jajčne nosilce, PVA lepilo. Najprej previdno odtrgajte konico vsakega jajca in odstranite vsebino, izperite lupino iz notranjosti z vročo vodo.

Naslednja faza je barvanje. Prazna jajca pobarvajte z barvami z večbarvnimi barvami. Če želite to narediti, spustite školjke (lahko jih hranite na majhni leseni palici za kebab ali za suši) v raztopini za barvanje, pripravljeni po receptu, ki je naveden na embalaži. Tehnologija gojenja različnih barvil se lahko razlikuje. Počakajte, da se jajca popolnoma posušijo.

Zdaj postavite majhne sladkarije ali darilo v vsako jajce. Ostaja le, da obrežete robove lupine, jih namažete z belim lepilom in zlepite papirnato obliko za kolače (ali jajčne nosilce) na vrhu. Ko je vse suho, jajca prevrnite. Izgledali bodo kot navadne velikonočne lutke na podstavkih, če pa jih razbijete, bodo v njej našli sladkarije.

Košara oblačil kot darilo

S svojimi rokami lahko darilo za veliko noč - košaro z jajci in torto ali sladkarijami - izdelamo iz običajnih plastičnih ali papirnih krožnikov za enkratno uporabo, viskija in lesenih oblačil. Za dekoracijo celotne strukture potrebujete tudi karton in trak.

Škarje režejo robove plastične plošče vsakih tri do pet centimetrov. Upognite robove in jih pritrdite s sponkami, da boste dobili ploščo z visokimi robovi - to je osnova za velikonočno košaro. Za zanesljivost zalepite stranice skupaj z lepilom "Moment" in ga pritrdite s tankim trakom na vrhu.

Zdaj je vsaka ščipalka razdeljena na polovice. Polovice zlepite na robove plošče. Na robove podnožja lahko preprosto pritrdite kape za oblačila, ne da bi jih ločili, vendar se prepričajte, da v tem primeru spodnji del plošče ni viden. Še enkrat, pritrdite vse pletenice.

Ostaja le za rezanje tankih trakov papirja in "curl" jih s škarjami za dekoriranje dno košare, in da kartonski pero. Velikonočno košaro okrasite s pletenico in lokom ali nekaj.

Pleteni piščanci za veliko noč

Gobe, ki vedo, kako plesti, lahko darila za velikonočne kvačkanje svoje roke. Če želite narediti srčkan piščanec, potrebujete rumeno prejo (po možnosti 100% bombaž ali 50/50), malo oranžno in belo prejo, kavelj (številka tri). Pleteni bi morali začeti s telesom. Shemo si lahko ogledate po spodnjih vrsticah.

Ko se žoga začne zoževati, jo napolnite z poliestrom ali bombažem. Pleteni obrti ostanejo z lastnimi rokami, da naredijo krila za veliko noč (potrebujemo dve krili), oči in noge. Šivajte vse podrobnosti na telo. Velikonočno darilo z lastnimi rokami - piščančja!

Zelo lep venček

Neverjetno lepe obrti in darila z lastnimi rokami za veliko noč so lahko narejeni iz naravnih materialov. Za izdelavo naslednjih obrti se uporabljajo prave vejice, škarje, osnova za venec, navadna ali floristična žica.

Verba narezana na vejice približno enake velikosti. Optimalna dolžina je 8-10 cm, nekaj grozdov pa zberemo v podnožje in jo z žico pritrdimo na podnožje. Raztegnite enake šopke okoli venca in jih zavarujte z žico.

Obrti iz prtičkov za veliko noč

Najhitreje darilo za veliko noč je trakovi in ​​papirnati serviete različnih barv. Dovolj je, da zavijemo kuhano jajce s pisanim prtičkom in na vrhu zavezujemo trak. Prtičke lahko zamenjate z ovijalni papirjem različnih barv. Takšna jajca se lahko prepognejo v košaro za velikonočno torto in umetna, ovita s servieto, postane dekorativni element, katerega proizvodnja ne zahteva veliko truda in časa.

Velikonočna jajca do-it-yourself

Velikih velikonočnih jajc, ki lahko okrasite hišo za počitnice, je enostavno narediti s pripravo več balonov, niti (redno ali pletenje) in lepila. Kroglice se morajo malo napihniti, ne popolnoma, in naviti niti, da ne bi zapustili zraka.

Zdaj začnite naključno oviti žogo z nitmi. Ko je dovolj, zlepimo niti z lepilom in pustimo, da se plovilo posuši. To bo zahtevalo dovolj veliko časa, sicer se lahko dekorativni element pokvari.

Po najmanj 12 urah, previdno preluknjajte kroglo in jo izvlecite iz plovila skozi eno od lukenj med navoji. Spletna jajca so pripravljena!

Naravna barva jajc

Osnova praznika so velikonočne torte in barvana jajca (velikonočna jajca, jajca), drugi velikonočni simboli so venec, zajček ali zajec. Velikonočna jajca so pobarvana na različne načine. Univerzalne akrilne barve, ki se lahko nanašajo na katero koli površino, so zelo trpežne in svetle. Možno je barvanje piščančjih jajc ali praznih lupin za obrt v hladnem ali vročem, to je z vrenjem. Jajca, pobarvane na hladen način, se imenujejo pysanky, z vrelo - Krashenkami.

Za barvanje jedilnih jajc je treba uporabljati samo naravna barvila. Kupite jih lahko v trgovini ali uporabljate hrano. Če ste iztisnite korenčkov sok in zavrite jajca v njem, dobite svetlo oranžno barvo, če namakate tri ure v rdeči pese - roza, zavrite v soku iz špinače - zeleni.

Kava se uporablja tudi za barvanje jajc. Zrna je treba zmleti in zavreti v 250 ml jajc kave. Izkaže se rjava, barva kave. Recept, ki ga vsi poznamo - lupina čebule. Barva jajc je v tem primeru odvisna od količine lupine. Za izdelavo modre barve se uporablja cvetača. Dva kosa je treba sesekljati, dodati 500 ml vode, jajca namočiti v to raztopino tri ure.