FoodPro Preloader

Crafts for home naredite sami: ročno izdelane preproge


Udobje v hiši je odvisno od različnih komponent - to je barvna shema, pohištvo in splošna slogovna harmonija. To je v veliki meri odvisno od izbire dodatkov in nakit. Ta članek bo koristen za tiste, ki se zanimajo za ročno delo za hišo z lastnimi rokami. Preproge lahko izdelamo iz skoraj vseh razpoložljivih materialov in na več načinov. Vsaka so

Udobje v hiši je odvisno od različnih komponent - to je barvna shema, pohištvo in splošna slogovna harmonija. To je v veliki meri odvisno od izbire dodatkov in nakit. Ta članek bo koristen za tiste, ki se zanimajo za ročno delo za hišo z lastnimi rokami. Preproge lahko izdelamo iz skoraj vseh razpoložljivih materialov in na več načinov. Vsaka soba se spremeni in postane bolj prijetna, na tla je treba položiti samo podlogo.

Pletilne preproge za pletenje. Osnova

Velika plus ustvarjalnost obrti - je ustvarjanje edinstvenih in izvirnih izdelkov. Kar ste storili z lastnimi rokami, ne bo nikjer drugje, razen v vašem domu. Torej, kako si privežete preprogo? Okrogla bo, ovalna ali pravokotna - odvisna od vaše želje in izbrane sheme. Čeprav lahko to storite brez njega.

Na primer, če imate še veliko različnih prediv, lahko naredite zelo lepo spiralno podlogo. Za to boste potrebovali tudi igle in igle za pletenje. V tem primeru lahko kupite poceni akrilno prejo. Pregrinjalo bo postalo večbarvno, zato ga bo mogoče preprosto plesti.

Začeti bi morali s srednjo osnovo, lahko hitro naredite kavelj. Ločeno boste zapeli spiralno vrstico po vrsti. Strinjam se, to ni nič zapleteno. Naj bo vaša baza v premeru približno petnajst do dvajset centimetrov. Barva ni pomembna. Če prvič poberete igle, bodite pripravljeni na dejstvo, da bo treba vrvice zvezati. Če želite, da je vaša mat ploska in ne puffin up, je pomembno, da se naučite, kako narediti kratke vrste.

Tipkarska spirala

Torej je vaša baza pripravljena. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako spraviti preprogo v spiralo. Potrebno je vtipkati pletenje okoli petnajstih zank in plesti z običajno podvezico, viskozno mrežico debelo eno in pol do dva centimetra. Naslednja vrstica - pletene deset zank. Bodite pozorni. Obrnite svoj preprogo in spet naredite vrsto desetih zank. Nadalje se bo nadomestilo načelo. Pletite vrvico z enostavno pletenjem enake debeline. Ne preskočite zank. Zdaj spet skrajšajte vrstice. Glavna stvar je, da se spomnite algoritma. Tečaji, ki niso pleteni, morajo vedno ostati na eni strani vaše preproge.

Predlagana metoda je dobra, ker vam ni treba razmišljati o barvi pletenja, pustite, da se izmenjuje z vami, kot želite. Končni rezultat je vsekakor zanimiv.

Pogosto uporabite nastalo vijačnico do končnega središča, tako da boste lažje nadzorovali pletenje, tako da ne bo ščetinasto. Bolj ko napredujete, več vrstic ste razvezali. Počasi vzemite zanke.

Ko se zavedate, da vam velikost preproge ustreza, vzemite iglo in šivajte vijačnico na podlago. Vsi Pletenje odeje z iglami za pletenje je seveda zahtevna vaja, vendar sploh ni težko.

Pletene kvačkanje

Pletene mat ni nujno pletenje. To lahko storite na različne načine. Lahko poberem zanimive vzorce kvačkane preproge.

Najenostavnejša možnost je kvadratno platno brez vzorčenega vzorca. Potrebovali boste dve različni barvi preje. Obrobi in vzorcu sta na primer modra, ozadje je belo. Ena zanka po shemi ustreza enemu kvadratu. Okvir naj bo pleten ob zadnjem zavoju, ko je mat sam pripravljen. Če želite, lahko naredite tretjo barvo, na primer modro.

Torej, po shemi, je vsaka vrstica sestavljena iz 28 zank. Če ste končali prvo in morate iti na naslednjo, premaknite dvajset deveto zračno zanko in kvačkate kvačkanje preko dveh podobnih zank. In tako naprej. Previdno preberite tečaje, kjer se ujema z zasnovo. Pravzaprav ni nič zapletenega. Ko nadaljujete do robov, pletite na vsaki zanki en stolpec brez nakida. In tako vso vrsto okoli. Robovi se bolje prilegajo. V vsakem kotu okvirja naj bodo trije stolpci brez kvačkanja.

Za tiste, ki ljubijo obrt za hišo z lastnimi rokami, bodo odeje videti zelo zanimivi predmeti za ustvarjalnost. Ko obvlada preprosto tehniko kvačkanja, počakajte na naslednjo stopnjo, na bolj zapletene možnosti.

Pleteni kvačkanje Patchwork Mat

Zagotovo so vsi kdaj videli zelo lepe rustikalne proge. Oblikovanje njihove izdelave so odlično obvladali naše babice in prababice. Kaj se uporablja za okrasitev tla v koče, in v sodobni notranjosti bo videti zelo elegantno, doma. Poleg tega so lahko pralne in primerne tako za spalnico kot za hodnik.

Za vezanje okrogle patchwork podloge boste potrebovali: debelo kljuko in dolgo krilo tkanine, široko približno tri centimetre. Daljši čas, saj je od njega odvisen velikost končnega izdelka.

Tehnologija je naslednja. Vzemite prvi zavihek in naredite zanko. Povlecite kavelj skozi njo in priklopite trak, ki leži na vašem prstu. No, enako je s prejo. Ko pletite kljukico približno šest do sedem zank, jo povežite okrogle in okrogle skozi dve zanki. To je osnova. Načelo je podobno, kot je preproga pletenine plesti. Druga vrsta bo treba plesti, izmenično skozi zračno zanko, sicer boste dobili ne letalo, temveč slamo. Nato se bo velikost koraka samo povečala. Po želji lahko šivate do roba robov robov. In lahko celo pletene odeje iz tkanine s krpo, tako da se izkaže, da so kvadratne ali pravokotne. To bo zelo pomembno za dolgi koridor.

Rokovanje za hišo z lastnimi rokami. Pompom preproge

Si lahko predstavljate, kako lepo je stati na tej puhasti bosi? Vendar pa je sploh ni težko. Potrebni materiali: ostre škarje, kakršne koli volnene niti, tkani preprogo kot podlaga (lahko tudi sami tkate) in dva zvitka toaletnega papirja.

Prejo boste morali naviti na sploščeni karton. V redu je, če se izkaže, da so vaše pompome različnih velikosti - to je popolnoma nepomembno, nasprotno, izkaže se zelo izvirno in nenavadno. Ne žalite niti, pravilno ga navijte, tako da so kroglice mehkejše. Sedaj se združimo in čvrsto privežemo nit, ki jo navijemo v sredini. Ne pozabite zapustiti repa, ki jih boste potrebovali za pritrditev pom-poma na glavni preprogo.

Pozor! Sedaj morate nežno izvleči karton iz vaše dvojne tuljave. V vaših rokah boste imeli kroglo niti. Vzemite škarje in jih odrežite z zunanjega roba. Zdaj obrnite pompon in po potrebi obrežite dolžino repa. Naredite jih v različnih barvah. Vsak pompončik mora biti preprosto vezan na mat z zelo gosto plastjo. To je to! To je odličen otroški predpražnik, ki ga lahko namestite blizu otroške posteljice. Vendar to ni edina možnost.

Izdelava podloge za vrtec

Najpomembnejša stvar je, da bo vaš otrok udoben. Otroški preprog ne bi smel imeti močnih lastnosti masaže, nežne noge otroka ga zdaj ne potrebujejo. Naj bo mehka, trajna in lepa.

Kaj še lahko pomislite v vrtcu? Na primer, šivanje mehko podlago iz dveh kosov tkanine in tanek sloj sintetičnega Winterizer. Priložite slike k njej, naj bo aplikacija, ki spominja na otroško risbo. Vaš dojenček vam lahko pomaga z izbiro, kaj bi želel videti na svojem preprogo. Šivanje ali šivanje podrobnosti slike. Lahko ga naredite v obliki cvetja, kot na sliki. Ali dodatno šivanje gladkih gladkih gumbov na njeni površini. Potem bo preproga imela rahel učinek masaže, kar potrebujete.

Kopalnico okrasimo s preprogo

Odlična možnost za kopalnico bi bila preproga iz kamenčkov. Vzemite za podlago gladko mat ali samo kos gume želene oblike, kot tudi lepilo. Biti mora vsestranski in prilagodljiv. Bodite prepričani, da preverite, ali gume zdrsne na tla v vaši kopalnici, če je tako, potem morate dvigniti drug material. Lahko pa uporabite te preproge za sobo, kjer se želite sprostiti, saj ima odlične lastnosti za masažo.

Pred uporabo podlage mora biti pravilno oprana in posušena. Gladkost kamenčkov imate bolj udoben. Položite jih na bazo v poljubnem vrstnem redu, pri čemer upoštevajte samo eno pravilo - čim tesneje in brez vrzeli. Če imate dovolj kamnov dveh ali treh barv, lahko postavite vzorec.

Ta možnost je morda ena izmed najbolj zanimivih. Postopek postavljanja kamenčkov je zelo podoben mozaiku. Vsakič, ko se boste po prhanju na takih preproga vstali, se boste toplo spominjali svojih počitnic na morju. Vendar je uporaba naravnih materialov vedno prednost vsakega dodatka za notranjost.

Uporabljajo se brisače.

Potrebovali boste škarje in rešetkasto plastično podlogo. Stare brisače narežite na obliže in jih čim bolj zategnite na podlago. Bolj puhast material bo mehkejši. Tukaj je bolje narediti bodisi monofonijo ali vzorec z brisačami dveh ali treh barv. Tako se bo izkazalo, da je lepše.

Vrvi so primerne

Glavna stvar - izbrati material bolj natančno. Najboljša je vrv iz najlona, ​​bombaža ali konoplje.

Dolžina vrvi za preprogo devetdeset centimetrov do šestdesetih bo približno sedemdeset metrov. Najprej vadite na majhnem segmentu in nato nadaljujte z delom. Lahko vzamete list formata A1 ali A2 in narišete pravokotnik z dvema diagonalama, da se izognete nepravilnostim na končnem izdelku. Nato sledite diagramu, ki je prikazan na sliki.

Primerno je, da se na tleh na hodniku na vratih položijo takšne originalne podloge za vrv.

DIY masažna blazinica

Lahko je izdelan iz plastičnih pokrovčkov za steklenice. Zagotovo v vsakem domu obstaja potreba po številu takšnih praznih prostorov. Pustite jih v poslu!

Če ne želite, da je ta mat vedno vidna, jo naredite majhno, samo velikost vaših nog. Uporabite ga na koncu dneva za počitek, nato pa ga samo vstavite v omaro. Ali pa v kopalnico namesto gume.

Poleg prevlek boste potrebovali tudi šilo in ribiško vrvico. Tukaj bo nered barv neustrezen, zato je bolje, da določite vzorec, ki ga želite imeti v končni različici. Lokacija in število lukenj, v katerih boste prečkali linijo, je odvisna od oblike bodočega preproga. Če je šesterokotnik, morate preluknjati šest lukenj na enaki razdalji. Začetek vezanja ne sme biti od sredine in od ene od notranjih vrst okrog.

Rug iz starih oblačil

To se zgodi, da je hiša nabrala veliko starih majic, kar je škoda, da se vrgel. Vendar imajo priložnost za novo življenje. Naredite jim udobno in mehko spalnico. Da bi to naredili, morajo narezati na obliže. V trgovini kupite platno za bazo. Sedaj si morate v režo priviti kose majic in jih zategniti. Seveda, tesneje. Načeloma lahko namesto platna uporabite staro celo majico, potem ko prerežete celice v njej. Potem bo vaša pena bolj priročna za pranje.

Za vsakogar, ki ljubi obrt za dom z lastnimi rokami, bodo domače preproge še en odličen dodatek ustvarjalni banki.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril?  Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami?  Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam.  Bimetalni kovanci Rusije.  Bimetalni kovanci za 10 rubljev