FoodPro Preloader

Vzorec "Hearts" pletilne igle: diagram in opis. Reliefni vzorci


Odprtine in reliefni vzorci so bili vedno pomembni pri izdelavi pletenin. Morda nikoli ne izginejo iz mode. Izdelki iz odprtine ali delni vložki v obliki odprtine izgledajo zelo lepo. Vtisnjeni vzorci dajejo stvari edinstven chic. Openwork vzorci Najpogostejša vrsta vzorcev, povezanih z iglami za pletenje, med vsemi razpoložljivimi, je bila in ostaja odprta. T

Odprtine in reliefni vzorci so bili vedno pomembni pri izdelavi pletenin. Morda nikoli ne izginejo iz mode. Izdelki iz odprtine ali delni vložki v obliki odprtine izgledajo zelo lepo. Vtisnjeni vzorci dajejo stvari edinstven chic.

Openwork vzorci

Najpogostejša vrsta vzorcev, povezanih z iglami za pletenje, med vsemi razpoložljivimi, je bila in ostaja odprta. To je neverjetno, kakšne vrste nenavadnih, domišljijskih vzorcev, ki jih oseba lahko pripravi, jih prenese na izdelek in uporablja samo tri osnovne metode pletenja: obrazno zanko, zadnjo zanko in nakid.

Od antičnih časov do današnjih dni, odprtine šali, šali, bluze, vrhovi in ​​obleke ne gredo iz mode. Če sami ustvarjate takšno umetniško delo, bo vaše ustvarjanje nenavadno in edinstveno.

Vrste opažev

Ta vrsta parjenja je običajno razdeljena na preprosto in kompleksno. Navadne risbe temeljijo na dejstvu, da je relief zgrajen samo v sprednjih vrstah, zadnje zanke morajo biti pletene po shemi. Bolj zapleten ornament mora biti pleten spredaj in zadaj.

Prvi vtis je lahko zavajajoč, saj lahko tudi najbolj okrašen vzorec naredimo tako, da sledimo vzorcu in pokažemo potrpljenje in vztrajnost.

Openwork vzorci, ne glede na to, ali so zapleteni ali preprosti, so ločeni drug od drugega in iz drugih razlogov. Namreč, ornament, ki se pridobi kot rezultat trdega dela. To so igle za pletenje, valovi, cvetje, listi, pletenice, pletenice, irski, japonski openwork itd. Ni jasne klasifikacije odprtine.

Dvobarvna srca

Da bi ustvarili dvobarvni vzorec z iglami za pletenje, morajo biti srca in glavno polje izdelka pleteni z različnimi barvami niti. To lahko storite na dva načina. Prva vključuje vezanje src v različnih barvah. Ta metoda je zelo preprosta. Prednost te tehnike je, da si lahko sami pripravite risbo, saj ste jo prej pripravili na list papirja. Barvna shema je izbrana v skladu z željami igle.

Druga metoda je nekoliko bolj zapletena. Ampak hkrati bolj zanimivo. Izdelek v tehniki pletenja dvostranskega žakarda se pridobi, kot že samo ime pove, dvostranski. To pomeni, da se na eni in drugi strani v procesu dela pojavi edinstven vzorec.

Prva metoda: dvobarvna srca

Številke na tej sliki so pletene le s kombinacijo barv. Vzorec "srca" pletene plesti izključno površine obraza. Podobno kvačkanje je nekoliko lažje. Ampak ta članek se ukvarja izključno s tehniko jemanja naper.

Za tiste, ki ne vedo, čudno (spredaj vrstice), morate samo plesti z obraza zank. Izjema so robne zanke. V celo vrsto (Žuborenje) vse zanke v vzorcu smo plesti z izključno žuborenje zank. Pravzaprav vzorec "src" igel za pletenje ni tako zapleten. Shema in opis sta predstavljena spodaj.

Na delo. Vzorec je sestavljen iz 27 zank. Na napere pokličemo 29, ker še vedno imamo dve robni zanki. Odločimo se za izbiro preje in pletimo prvo barvo z dvema vrstama sprednje površine.

V tretji vrstici začnemo tvoriti srce. Mi pletene 12 zank z prvo barvo in, ki je pritrjen na drugo nit, smo plesti prvi tri zanke. Konec vrstice se konča s prvo nitjo.

Nit prve barve mora biti raztegnjena za izdelkom, vendar je treba zagotoviti, da njena napetost ni prevelika, sicer lahko deformira vzorec. Ampak to ne bi smelo in močno spuščati.

Četrti celo vrsto pletene devet zank prve niti, devet sekund. Zadnjih devet pletene prve niti. Nerjavni navoj prvega navoja mora biti potegnjen s sprednje strani dela.

V peti vrstici iz vsake strani povečamo dve zanki druge barve. Tako imamo sedem zank na obeh straneh prve barve in 13 zank druge barve v sredini.

V naslednji vrstici v središču morate plesti eno zanko z nitjo prve barve. To bo kraj začetka vyvyazyvaniya srca na ozadju kroga.

Nadaljnje delo je treba nadaljevati, pri čemer je treba dosledno upoštevati shemo, izmenjujoče se niti prve in druge barve. Ko je srce popolnoma pleteno, je potrebno zaključiti krog in povezati izdelek.

Drugi način "Double-sided Jacquard"

Da bi ustvarili lep žakard vzorec "srca" z igle za pletenje, boste potrebovali dve vrsti preje. Zaželeno je, da sta obe možnosti enake debeline in sestave. Seveda potrebujete tudi vzorec in par napere. Pomembno je, da se vzorec previdno ujema z vrsticami. Začetnik igle mora izbrati najbolj preprost vzorec za usposabljanje. Ko ga dokončate, lahko že nadaljujete v bolj zapletenih shemah. Toda vse ima izkušnje. In najprej je treba skrbno prešteti zanke.

Torej, pojdi na delo. Vzorec "srca" s pletenjem v tehniki dvostranskih žakardov pletenice po principu votlega gumija. Na mestih, kjer je vzorec izdelan, se zdi, da je izdelek povezan. V istem, kjer je ozadje vzorca pleteno, lahko platno razdelimo na dva dela.

Vzorec je sestavljen iz 15 zank, kar pomeni, da morate za vzorec izbrati dvakrat več zank, medtem ko dodajate dva robova. Zato dobimo 32 zank.

Klicna zanka mora biti takoj dve niti. Hkrati pa se ena od njih nahaja bližje. V naslednji vrstici, vzemite nit glavne barve in pletene zanke samo to barvo. Zanke druge niti se samo odstranijo. Pletene obrazne zanke. Pri odstranjevanju zanke se pred delom nahaja nit.

Naslednja vrstica se mora začeti na istem mestu kot prejšnja. Ampak že pletene nit in zank druge barve. Naslednji dve vrsti sta pleteni na enak način.

Vrstica, kjer se začne risba, bomo pleteni na nekoliko drugačen način in pospešili postopek. Vzamemo dve niti in jih izmenično pletemo. Izvajamo vse strogo glede na vzorec, pri čemer pravilno spreminjamo barve niti. Tečaji glavne barve morajo biti pleteni z obraza. Pomožne žuborenje. Napačna stran plesti po vzorcu v skladu z barvo zank.

Nadalje, izmenično barve niti in Žuborenje in sprednje zanke, ustvarjamo risbo. Vzorec src z iglami za pletenje v tehniki dvoslojnega žakarda je edinstven v smislu, da sta hkrati ustvarjena dva nasprotno obarvana vzorca.

Vzorec "srca"

Zahvaljujoč navodilom v članku, boste lahko plesti majhno stvar, okras, ki bo vzorec "srca" z igle za pletenje. Shema in opis se takoj predstavita pod sliko in vam ni treba ustvarjati izdelka, zanašajte se samo na svoje sposobnosti.

Če obstaja želja, da ustvarite stvar edinstveno in edinstveno na svoj način, ne bojte se eksperimentirati. Izdelke lahko popolnoma pletite, pri čemer uporabite odprtine s pletenimi iglami. Izgleda dobre stvari, v katerih je eden ali dva fragmenta, izdelana po spodaj opisani tehniki.

Ta risba je 22 zank po višini in 15 zank v širini. Vendar, da bi razumeli idejo avtorja, je treba plesti več poročil v vrsti. To je preprosta odprtina. Vzorec se oblikuje samo v prvi vrsti. Diagram prikazuje oznake le v sprednjih vrsticah, žuborenje pleteno strogo glede na sliko.

Oblačila "Srce"

V tem članku smo izbrali najbolj preproste in lepe vzorce za pletenje. Hearts v tem vzorcu so oblikovani iz 13 zank v širino in 16 vrstic v višino. To je eden od preprostih azhur, zato je primeren za začetnike obrtnikov, a hkrati zelo lep. Odličen je za izdelavo vložkov za obleke in bluze za dekleta.

Diagram prikazuje le sprednje vrstice. Zanke vrvice so pletene po shemi, nakida pa samo z zankastimi zankami.

Mrežast vzorec srca

Ta del predstavlja mrežast vzorec srca proti površini. Rapportna risba je 20 vrstic in 24 zank. Diagram prikazuje sprednje in zadnje vrstice. Potreba po obrazu za pletenje od desne proti levi. Žuborenje - nasprotno.