FoodPro Preloader

Kotoshapka pletenje: opis in diagrami za začetnike


Kotoshapka, pletena ali kvačkana, je eden izmed priljubljenih modelov za velika in majhna dekleta za več kot eno jesensko-zimsko sezono. Milota in šarm - to je tisto, kar ogroža lastnika takega pokrivala. Kako jo povezati s premagovanjem vseh mimoidočih s svojo »mimičnostjo«? Ušesa na pokrovčku - trend jesensko-zimske sezone že več let Od kod prihaja moda za kape z ušesi, vprašanje pa je seveda zanimivo, vendar ni pomembno, saj so pravični spol vseh starosti po vsem svetu. Pletena katos

Kotoshapka, pletena ali kvačkana, je eden izmed priljubljenih modelov za velika in majhna dekleta za več kot eno jesensko-zimsko sezono. Milota in šarm - to je tisto, kar ogroža lastnika takega pokrivala. Kako jo povezati s premagovanjem vseh mimoidočih s svojo »mimičnostjo«?

Ušesa na pokrovčku - trend jesensko-zimske sezone že več let

Od kod prihaja moda za kape z ušesi, vprašanje pa je seveda zanimivo, vendar ni pomembno, saj so pravični spol vseh starosti po vsem svetu. Pletena katoshapka pletenje - sodobna frizura v jeseni in pozimi. Izgleda kot otročje srčkan in ženski moški. Vsakdo bo v njegovi garderobi videl nekaj. Konec koncev, nekdo zdi neumno klobuk z ušesi, in nekdo squeak moda. Toda ne glede na to, kaj kdorkoli misli, ostajajo dejanski model že več let in najverjetneje bodo tako ostali.

Katera preja je boljša?

Klobuki z ušesi nosijo večinoma v hladni sezoni - od sredine jeseni do zgodnje pomladi, tak klobuk bo prišel prav, postane nenavaden kos oblačil. Za plesti, morate izbrati preje in igle za pletenje. Najpogostejši za kape brez vložkov fit redno nit - mešanica volne, akril. Če želite plesti puhasto puhasto, potem lahko izberete prejo "trave". In taka frizura je lahko precej zapletena, kadar se pri delu uporabljajo dve vrsti niti - za pokrovček in za ušesa, tekstura niti pa ustreza njihovemu namenu. Glede na debelino preje je treba izbrati igle za pletenje. Navadno se mačji klobuk ujema z dvema iglama za pletenje, platno pa se nato združi z običajnim šivom in je odvisno od modela, ali je šiv ali dva. Čeprav lahko pletene klobuk na petih igel - v krogu.

Ušesa na vrhu

Cotoshapa, narejena z iglami za pletenje, je lahko precej preprosta - pletena ušesa so prišita na navaden pleteni klobuk. Zelo naglavni obroč je bolj primeren za izvedbo sprednje površine. Da bi naredili pleteno mačko, se bo opis uporabljal najbolj primitivno. Obseg glave je na primer 55-56 centimetrov. Potem, na pletilnih igel št. 3, 120 zanke so izdelani iz primerne polsintetične, volnene preje. Preja in igle za pletenje so standardno izbrane - nit, ki je v dveh dodatkih, mora biti enaka debelini igel za pletenje. Za predlagani model naj bi bila debelina preje 1, 5-2 milimetra. Za natančnejše izračune je bolje, da vzorec najprej vežemo in izračunamo, koliko zank na 1 cm platna.

Prvih 5 do 7 vrstic je pletenih z gumo 1x1. Potem, do višine pokrova, ki je približno 20 centimetrov, pletenje nadaljuje s sprednjim satenskim šivom, t.j. sprednje vrstice so pletene z osebnimi zankami, in žrelne vrste z napačnimi zankami. Po pletenju ravnega odseka morate začeti enakomerno zmanjševati zanke v krogu, pri tem pa povezati 2 zank. Za mačje kape so takšna znižanja najbolje opraviti na različnih mestih vrstice, ne da bi označili šive znižanj. Ko bo delo ostalo nekaj zank, morajo zategniti nit. Končni izdelek šivamo po šivu. Zdaj smo privezali ušesa. Na igle za pletenje pokličite 20 šivov in pletite s sprednjim satenskim šivom, s čimer zmanjšate od začetka in konca vrstice. Višina spodnjega klobuka bo odvisna od izvedbe znižanj. Takšne enake dele je treba povezati 4 kose, in v tem primeru je mogoče narediti ušesa z roza, na primer, vstavki, nato pa zadnji del ušesa bo barva pokrovčka, in sprednji polovici bo roza. Vsak par ušes mora biti prešit preko roba ali kvačkan v "udarnem koraku" in prišit na mestu. Dvojna ušesa bodo dovolj močna, da ne "propadajo". Preprost klobuk z mačjim ušesom je pripravljen.

Ušesa gume

Smešni mačji klobuk za dekle ali dekle se dobi s pletenjem treh ločenih delov - sredina pokrovčka je pletena z vzorcem "pletenice", in to je tisto, kar vam je všeč, na obeh straneh pa so elastični trakovi, zaradi katerih kapa ne le dobro sedi na glavi, temveč je tudi kapica ne le dobro položena na glavo, temveč tudi dobi. "mačje ušesa". Če spremenite vzorec osrednjega dela, pri čemer strani elastičnega traku ostanejo nespremenjene, lahko dobite veliko različnih klobukov. Prav tako morate upoštevati debelino preje, da bi dobili udobno pleteno mačka plesti. Master razred takšnega dela se bo začel z izvedbo osrednjega dela. Sprejela se je v spodnji shemi.

V višino je treba povezati 4 rapport. Potem morate narediti odštevanje na vrhu. Če želite to narediti, je najprimernejše, da obrnete zanke, najprej v denarnicah, nato pa spredaj, tako, da povežete dve zanki skupaj. Zanka se zapre in na enak način poveže drugo polovico pokrovčka. Oba osrednja dela med seboj šivata z napačne strani.

Strani se ujemata z gumijastim trakom 2x2. Če želite to narediti, pokličite na sprednji center delovnega zank broaches rob zank. In bližje kroni, bolj pogosto morate klicati zank. Nato elastični trak namestite na 23 vrstic. Zaprite zanke in šivajte stranski pokrov na zadnji osrednji del. Na enak način je izdelana druga stran dna. Spodnje kvačkanje za kvačkanje in kravato kravato, če je potrebno.

Samo klobuk z ušesi

Drugi model bo pokazal, kako lahko eno rezilo povežemo z dvema iglama za pletenje. Shema dela je, kot sledi, na obsegu glave 55-57 centimetrov:

 • na pletilnih igel št. 3, klicati 56 zank z ustreznimi preje v debelini in jih kravato z 1x1 elastični pas za boljše prilegajo 5-7 vrstic;
 • pletenje je porazdeljeno na tak način - 1 rob, 12 zank z bisernim vzorcem, 30 zank kraljeve pletenice po vzorcu, 112 zank z bisernim vzorcem in 1 rob;
 • pletenje še naprej prilegajo pokrivala;
 • pletene 5-7 vrstic z 1x1 gumijastim trakom, kot na začetku pletenja;
 • šivanje stranskih šivov;
 • preizkušanje klobuka;
 • na glavo, da bi označili koto-ušesa;
 • zaprite hrbtno in sprednjo polovico pokrovčka z okrasnim križem, ki označuje mačje ušesa in jih namestite na glavo.

Kraljeva pletenica mora biti pletena po shemi.

Delo je končano, pokrovček je pripravljen.

Tam preprosto ni prostora

Katoshapko lahko v nekaj urah zložite, če uporabite zelo preprost način, da na vrh glave dobite ušesa. Privežite jo v velikosti glave, tako da je podobna samo vrečki, in jo lahko naredite s katerim koli viskoznim tipom, ki vam je všeč, in nato zašijete vogale, da označite ušesa. Ko se katooshapka utrudi, lahko obesite ušesa, kravato platno in dobite tudi modno kapico. Preprosto preprosto!

Kaj ni mačka? Tudi on, z ušesi!

Modni dodatek - klobuk z ušesi. Čeprav na ulicah mest lahko srečate velike in majhne modne mojstre, ki niso v klobukih z ušesi, temveč v rute, maze, ki so prav tako okrašeni s tako smešnim elementom. Kaj storiti, da postane lastnik tako zanimiv in nenavaden element garderobe? Tie snud in nadstavit ušesa. S tem shemo lahko tukaj povežemo šal.

Uporabite lahko samo širok elastični trak, na primer 3x3. Snud se prilega v obroč, tako da ga lahko položimo na glavo in ga ovijemo okoli vratu. Ušesa se ločeno prilegata in šivata na mestu. Za majhno deklico je bolj priročno, da uporabite ne snood, ampak odstranljivo kapuco. Podobno je pokrovu kapice. Lahko jo povežete tako:

 • na napere številka 2 ali 3, odvisno od želene velikosti, klicati 30 zank;
 • pletene vzorec "biser" v dolžini 25-30 centimetrov - to bo uho-kravato;
 • iz zračnih zank dodajte še 25 zank in pletite platno z bisernim vzorcem na velikosti glave - 65-70 centimetrov;
 • nato na eni strani zaprite 25 zank in nadaljujte pletenje s 30 zankami za pletenje drugega šiva;
 • zašiti kapuco vzdolž zadnjega šiva;
 • Vezite ušesa, kot je opisano zgoraj, in jih zašite.

Če želite videti čeden kapuco, je treba vezati okoli roba, na primer, kvačkane.

Zakaj le mačke?

Pletenje par pletenih igel za več kot eno leto je trend za dekleta in mlade ženske. Vendar pa lahko vidite ne samo "mačka ušesa", ampak tudi "ušesa" drugih živali, na primer, lisice. Razlike v tehniki pletenja tako smešnega dodatka k pokrovčku, v bistvu odločilno vlogo igra barva. Lisica bo rdeča z belo, volk siv s črno, pokrovček medveda, ki ga bo deček nosil z veseljem, bo rjav ali bele barve, ušesa medvedovega pokrovčka pa okrogla, ne ostra. Smešni pokrivala za otroke in odrasle poleg ušes imajo lahko tudi stilizirane obraze - oči, nosove, brke. Za zelo majhne dojenčke pogosto plesti klobuke in miši. Ta pokrov lahko povežete tako:

 • sive ali bele niti;
 • Igle za pletenje številka 3;
 • na napere klicati 73 zank;
 • 1 rob, * 1 nakid, 10 sprednjih zank, 3 skupaj 1 obrazna, 10 obrazna, 1 nakidna, 1 obrazna *, od * do * ponovite še 1 čas; potem 1 nakid, 10 obraznih zank, 3 skupaj 1 obrazna, 10 obrazna, 1 nakid, robna zanka;
 • Žametne vrste so pletene po vzorcu, nakida - žuborenje;
 • na višini 15 centimetrov pletenje blizu, šivati ​​zgornje šive v obliki tulipana, nato nazaj spredaj.

Šivanje pletenih okroglih ušes na pokrovu, označite sprednjo stran z rožnatim gumbom na sredini nosu in oblecite brke s šivanim šivom. Zabavno miško pripravljen!

Mladostniki in malčki nosijo plašče, vendar ne le kape z mačjim ušesom, ki so osvojili ljubezen - živalska tema je pomembna iz več razlogov, postaja blagovna znamka. In to vam omogoča, da okrasite svet in zaščitite planet.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy