FoodPro Preloader

Volumetrična slika plastelina: mojstrski razred. Crafts iz plastelina storite sami


Slika iz plastelina ni le lepa dekoracija za notranjo notranjost. Delo s tem gradivom ni le zanimivo, ampak tudi uporabno za otroke in odrasle. Plastelin vam omogoča, da odpravite določene psihološke težave, pomirite se, dvignete razpoloženje. In razvija veliko ustvarjalnosti, domišljije, vztrajnosti, razmišljanja. Predn

Slika iz plastelina ni le lepa dekoracija za notranjo notranjost. Delo s tem gradivom ni le zanimivo, ampak tudi uporabno za otroke in odrasle. Plastelin vam omogoča, da odpravite določene psihološke težave, pomirite se, dvignete razpoloženje. In razvija veliko ustvarjalnosti, domišljije, vztrajnosti, razmišljanja.

Prednosti plastelinskih slik

Predstavljeni izdelki imajo številne prednosti:

- pomagali okrasiti sobo;

- razviti osebne in ustvarjalne lastnosti osebe;

- plastelin omogoča izdelavo slik različnih velikosti in barv;

- obstaja veliko število odtenkov in vrst predstavljenega materiala;

- plastelin ni drag izdelek (seveda je vse odvisno od kakovosti surovine in njenega proizvajalca);

- tako odrasli kot otroci se lahko ukvarjajo s tem hobijem;

- v nekaterih primerih jih lahko proizvajalci teh slik prodajajo za precejšnje zneske, kar pomeni, da je takšna ustvarjalnost lahko donosna;

- material je razširjen, kar pomeni, da ni pomanjkanja gline;

- delo ne zahteva dragih materialov, strojev, orodij ali posebej opremljenih prostorov;

- predstavljeno tehniko likovne umetnosti lahko uporabimo tako doma kot v razredu v izobraževalnih ustanovah.

Seveda, v vsakem primeru, boste morali pripraviti prostor, kjer lahko delate tiho. Poleg tega boste morali upoštevati določeno tehnologijo izdelave izdelkov. Vendar je slika plastelina prava mojstrovina, ki jo lahko pripravi tudi predšolski otrok.

Kateri materiali so potrebni za delo?

Da bi naredili sliko, morate zbrati ves material in orodja. Za delo boste potrebovali:

- karton (ali drug debel papir), vezan les ali tanka plošča - ti materiali bodo osnova za vašo sliko;

- škarje;

- krtačo za risanje z dokaj trdim kupom;

- ozka lopatica;

- barvna glina (različne stopnje mehkobe);

- naravnih materialov in drugih elementov, s katerimi bo slika iz plastelina okrašena.

Načeloma se lahko katera koli osnova, razen stekla, uporablja za delo (če boste s svojim otrokom ustvarili svojo mojstrovino). Seveda morajo biti vsa orodja in materiali čim bolj varni za ljudi.

Kako delati z glino?

Obstajajo nekatere funkcije, ki lahko naredijo vaš izdelek lep in ga lahko pokvari. Najprej izberite način slikanja. Na primer, če želite narediti kip, potem potrebujete dokaj trdo glino. Njena posebnost je v tem, da je z njo precej težko delati, še posebej pri risanju majhnih podrobnosti. Za izdelavo takšnega izdelka se uporabi en kos materiala.

Če bo slika plastelina na kartonu in vključuje mešanje odtenkov, za to uporabite mehke surovine. Je zelo enostaven za obdelavo, na njem je zelo enostavno pripraviti majhne podrobnosti, zato je mogoče ustvariti res lepe mojstrovine, ki zahtevajo dobro delo.

Načeloma je mogoče narediti katerokoli sliko povprečne velikosti v nekaj urah. Čeprav obstaja več zapletenih kompozicij.

Značilnosti ploščatih izdelkov

Slike plastelina z lastnimi rokami so enostavne za gradnjo. Najprej se morate pripraviti na delo. V ta namen pripravite gosto podlago, na katero boste namestili glino. Zdaj je potrebno surovino segrevati tako, da se dobro segreje in se drži pripravljene baze.

Zelo pomemben del dela je skica prihodnjega izdelka, narisana ali natisnjena na standardni list papirja (ali več strani). Tako boste lažje pripravili vse potrebne podrobnosti. Nato je treba skico prenesti na bazo. Zdaj lahko nanesete glino. To naredite tako, da majhne koščke določene barve namazate na želeno območje slike.

Pri delu upoštevajte varnostne ukrepe. Slika mora biti zelo lepa in čista. Poskrbite, da glina ne bo presegla robov podlage. Upoštevajte, da morate na stičišču podrobnosti paziti na barvni prehod. Ko so glavni elementi slike napolnjeni z glino, lahko nadaljujete z oblikovanjem ozadja. Za to lahko uporabite plastiko in svinčnike. Načeloma se lahko plastina sama uporablja za isti namen.

Kako narediti tridimenzionalne slike: navodila po korakih

Torej, če je enostavno narediti ravninsko sliko, se lahko pojavijo določene težave z velikimi mojstrovinami. Vsa dela morajo biti opravljena v določenem zaporedju.

 1. Izbira materialov in podlag za izdelek.
 2. Priprava gline (potrebno je, da je bila surovina dovolj mehka).
 3. Skica postavitve temelji na. V tem primeru morate razmisliti, kje bo ozadje locirano, koliko prostora bo zasedel.
 4. Izdelava potrebnih elementov kosov gline. Lahko imajo drugačno obliko in velikost. Pri tem se uporabljajo različne tehnike: raztezanje, izravnavanje in vlečenje dela iz splošne oblike.
 5. Pritrditev kosov dane oblike na želeno območje.

Volumenska slika iz plastelina je prava mojstrovina, ki bo čudovita dekoracija za vašo notranjost. Njena zgodba je lahko drugačna. Na primer, podoba morja bo zelo lepa. Izdelek bo v tem primeru precej barvit. Da bi naredili takšno mojstrovino, boste morali slediti določenemu zaporedju dejanj:

 1. Začnemo delo z vrha baze. Če želite to narediti, na površini kartona, razmazati gline belih, modrih in modrih odtenkov. Seveda lahko tukaj dodate tudi sivo ali biserno barvo. Da bi bil material dobro zamazan, ga je treba zmehčati. V ta namen se surovina segreje s sušilnikom za lase. Za bolj impresiven učinek lahko zmešamo vse odtenke plastelina in šele nato razmazamo na podlago. Čeprav je včasih modra podlaga na prvem mestu.
 2. Ko je nebo pripravljeno, lahko začnete ustvarjati vodo. V ta namen uporabite temno modro barvo za ozadje. Nato se odločite, ali bodo na sliki valovi. Če je tako, so lahko svetlejše ali temnejše od ozadja. Poleg tega lahko uporabite odtenke zelene in turkizne. Da bi val izgledal obsežno, uporabite temnejšo glino.
 3. Ločen element slike je lahko sonce. Ponavadi ima rdečkast odtenek in se nahaja na obzorju. Poleg tega, na vodi, morate narediti sončno pot.
 4. Če na sliki, ki jo želite upodobiti otok s palmo, potem uporabimo rumeno, rjavo in zeleno glino. V tem primeru upoštevajte, da je lahko drevo skupno. Če želite to narediti, morate naložiti kosov surovin na drug drugega. Za proizvodnjo palmovih listov je nujno uporabiti zeleni plastelin, iz katerega se ovalni elementi zvijajo in nato izravnajo. S pomočjo kupa na deblu drevesa je primerna številka.

Načeloma lahko v nekaj urah zgradite pravo mojstrovino, ki jo je treba namestiti v okvir. Vendar bodite previdni, saj se lahko nanese glina pod steklom, slika pa ne bo več imela svojega nekdanjega videza.

Koristni nasveti

Da bi izdelek zadovoljil vaše oči dolgo časa, je treba pri izdelavi upoštevati določene nianse. Na primer, osnova mora biti svetla. Če tega umetnosti še niste naredili, lahko uporabite prozorno plastiko kot osnovo, saj je lažje popraviti napake na njej.

Obrti iz gline (zlasti slike) bodo videti zelo lepo, če se elementi izdelka pravilno izvedejo. Na primer, če izdelujete cvetne lističe ali letake, ki morajo imeti enako obliko, potem morate najprej narediti majhno dolgo blazino predstavljenega materiala. Za to lahko uporabite brizgo, skozi katero se stisne dobro segreta glina.

Najbolje je, da začnete z zgornjim robom podnožja. Sicer lahko naključno uničite sliko z nepazljivim gibanjem rok. Če se odločite za izdelavo slik iz gline, vam bo zgoraj opisani mojstrski tečaj pomagal začeti in načrtovati svoje delo.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj. Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami? Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija? Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino. Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature