FoodPro Preloader

Kako lahko potopim tiskanje sam


Izraz "potopni pečat" ni nikomur dobro znan, toda beseda "tuning" je znana vsem voznikom. Kaj je skupnega med njimi? Naj ugotovimo. Kaj se uporablja akvapechat Tuning avtomobili (od angleške tuning - "tuning") pomeni spreminjanje videza, okrasitev posameznih elementov.

Izraz "potopni pečat" ni nikomur dobro znan, toda beseda "tuning" je znana vsem voznikom. Kaj je skupnega med njimi? Naj ugotovimo.

Kaj se uporablja akvapechat

Tuning avtomobili (od angleške tuning - "tuning") pomeni spreminjanje videza, okrasitev posameznih elementov. Dodelava je možna na različne načine, vključno z uporabo potopnega načina tiskanja.

Če menimo, da vojska navdušencev avtomobilov nenehno narašča in redno posodablja svoje osebne flote, sploh ni presenetljivo, da se zanimanje za akvaprint povečuje.

Specifični postopek vam omogoča, da prenesete želeni vzorec na površino poljubne oblike, tudi s številnimi zavoji. Zaradi premoženja za barvo volumetrične površine, dekoracijo z akvapechatyu imenovano 3D-tehnologijo.

Načelo vodotopnega tiskanja

Tehnologija potopnega tiskanja pomeni možnost nanašanja na vsako gladko površino posebnega teksturiranega filma, ki se raztopi v vodi. Zato se imenuje tudi hidrografsko tiskanje.

Da bi ugotovili, ali je mogoče z lastnimi rokami izdelati potopni tisk, morate najprej razumeti načelo njegovega delovanja. Glavni material je posebna WTP folija, na kateri se industrijsko uporablja določen večbarvni vzorec.

Možnosti za grafične prevleke so veliko. Lahko je imitacija površine kamna, kovine, keramike, različnih vrst lesa, živalskih kož ali krzna. Priljubljene so tudi risbe, ki ustvarjajo iluzijo ogljikovih vlaken (ogljika), vojaške kamuflaže. Lepo je videti odtise z rastlinami, cvetjem, sadjem ali fantazijskimi risbami.

Oprema za akvaprint

Proces hidrografskega premaza ni videti naporen, vsaka oseba je sposobna narediti potopni tisk z lastnimi rokami. Postopek nanašanja akvaprinta poteka v pravokotni kovinski kopeli, opremljeni z grelnimi elementi in avtomatsko, ki stalno vzdržuje določeno temperaturo vode. Za delo še vedno potrebujete brizgalno pištolo in kemično zaščito (respirator, oblačila, rokavice).

Danes se široko uporablja kompaktna polavtomatska oprema, ki jo je mogoče poceni kupiti in namestiti v majhni sobi.

Koraki procesa

Če imate na voljo vse potrebne materiale, lahko začnete s potapljanjem s svojimi rokami. Izdelek, ki ga želite okrasiti, je treba najprej obdelati z abrazivnim materialom, da se površina čim bolj gladi. Nato razmaščite in prekrijte s tankim slojem primerja z zračno krtačo. Rezultat je substratni sloj, na katerem bo ležal hidrografski sloj.

Rezanje potrebnega fragmenta dekorativnega filma, morate pazljivo postavite na površino vode z mat stranico navzdol. Po čakanju več kot dve minuti je potrebno enakomerno nanesti plast topila s pršilom. Zaradi kemične reakcije se film zmehča. Barva je popolnoma raztopljena v vodi, vendar se z njo ne meša, vendar ostane v obliki tanke plasti suspenzije.

Izdelek, ki ga želite pobarvati, morate skrbno potopiti v tekočino navpično, da ga popolnoma navlažite. Staljena folija nežno in enakomerno ovije celotno delovno površino. Po večkratnem stresanju dela v vodi se lahko znebite neželenih ostankov.

Opravite potopni tisk s svojimi rokami, zato morate ravnati previdno in metodično ter se izogibati nenadnim gibanjem. Barvano površino temeljito sperite pod tekočo vodo in nato posušite s stisnjenim zrakom. Zadnji korak bo uporaba zaščitnega sloja laka.

Aqua potopni tisk, izdelan ročno, vam omogoča, da okrasite različne površine in ustvarite edinstven videz. Prednost akvaprinta je tudi nizka cena, praktičnost in vzdržljivost.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija