FoodPro Preloader

Kako okrasiti svoje življenje z uporabo krogel nit?


Zagotovo več kot enkrat se je vaš pogled osredotočil na lepe žogice, ki krasijo prostore kavarn, trgovin in lepotnih salonov. Dejansko te krogle niti izgledajo zelo impresivno. Pogosto se uporabljajo namesto senčnika ali kot del sobe. In na predvečer novoletnih praznikov si lahko ogledate božične drevesne igrače, na podlagi katerih so gossamer kroglice. To je p

Zagotovo več kot enkrat se je vaš pogled osredotočil na lepe žogice, ki krasijo prostore kavarn, trgovin in lepotnih salonov. Dejansko te krogle niti izgledajo zelo impresivno. Pogosto se uporabljajo namesto senčnika ali kot del sobe. In na predvečer novoletnih praznikov si lahko ogledate božične drevesne igrače, na podlagi katerih so gossamer kroglice.

To je povsem mogoče, da takšne kroglice nit sami doma. To je zelo zanimiva in vznemirljiva dejavnost, v kateri bodo vaši otroci z velikim veseljem sodelovali. V tem članku je vaša pozornost vabljena na mojstrski tečaj "Kako narediti kroglo niti." Za izdelavo mrež so potrebni naslednji materiali:

 • želeno velikost balona;
 • niti;
 • lepilo v plastični steklenici (klerikalna, PVA, pasta na osnovi škroba);
 • vazelin ali katera koli maščobna krema;
 • Škarje;
 • dolga igla ali šilo.

Navodila za izdelavo

Za izdelavo krogle niti in lepila izvedite naslednje korake.

 1. Napihnite balon na želeno velikost in trdno kravato. Priporočljivo je lepljenje repa z lepilnim trakom na kroglo, tako da ne ovira navijanje niti.
 2. Kroglo razmažite z vazelinom ali lepilom. Smisel tega postopka je nadaljevanje, po sušenju se gumijasta kroglica enostavno loči od navojne krogle.
 3. V steklenici naredite luknjo z lepilom z iglo ali šilo. Pomembno je, da je nekoliko širši v premeru kot debelina niti, s katero bo kroglica ovita. Če je luknja ozka, bo nit težko prešla, lepilo iz njega se bo samočistilo in ostalo v steklenici. Nit bo ostal skoraj suh in se ne bo držal krogle.
 4. Konico navoja vstavite v iglo in jo potisnite skozi luknje v steklenici lepila. Odstranite iglo in začnite navijati nit navlaženo z lepilom okoli žoge. Paziti je treba, da je nit dobro mazana z lepilom. Kroglice so narejene iz navoja na principu navijanja krogle - enakomerno po celotni površini balona. Ne žalite za lepila in niti. Če se malo zataknete, potem pajčevina ne more več držati oblike in se zlomiti. Ko se rana zadostna količina niti, jo odrežemo in konico prilepimo na dno krogle.
 5. Obesite žogo, da se posuši. Ne morete hiteti s pihanjem balona. Izdelek se mora dobro posušiti. To lahko traja več dni.
 6. Ko se nitka dobro posuši in postane trdna, je treba balon previdno izpihati. To storite tako, da ga nežno prebodete z iglo. Če je na nekaterih mestih guma nalepljena na nit, jo lahko s svinčnikom odstranite z radirko na konici. Postopek je treba paziti, da ne poškodujete izdelka. Ko se balon spusti in se popolnoma odlepi, ga morate izvleči. Med temi manipulacijami v kraju, kjer je žogica narisana, se lahko niti premikajo. Potem bi se morali samo vrniti na svoje mesto.
 7. Okrasite žogico po vašem okusu.

Ko ste prebrali ta članek, ste sami postali prepričani, da je izdelovanje kroglic niti z lastnimi rokami enostavno in preprosto, in kar je najpomembnejše - zelo zanimivo. Bodite ustvarjalni in boste uspeli!

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi