FoodPro Preloader

Kako igrati backgammon? Pravila igre


Backgammon je zelo razburljiva in zabavna družabna igra. Ima veliko popularnost, kljub obilici različnih računalniških iger. Igra združuje elemente spora, znanosti in umetnosti. Ta igra je prisotna že tisoče let. Preden začnete igro, morate vedeti, kako igrati pravila za igranje backgammona. Osnovni pojmi "Zary" - kocke (klasične kocke). Materia

Backgammon je zelo razburljiva in zabavna družabna igra. Ima veliko popularnost, kljub obilici različnih računalniških iger. Igra združuje elemente spora, znanosti in umetnosti. Ta igra je prisotna že tisoče let. Preden začnete igro, morate vedeti, kako igrati pravila za igranje backgammona.

Osnovni pojmi

"Zary" - kocke (klasične kocke). Material za njih je lahko kost ali plastika, odvisno od cene igre. Na robovih so skupine točk, katerih število označuje število - od 1 do 6.

"Head" - začetna lokacija dama na začetku igre.

»Dom« je zadnji del potovanja - četrtina deske, kjer morate priti vse dama. Igralec nima pravice, da bi začel metati dama, če ga ni doma.

»Dvojno« - sočasno obarjanje zar (kock) z enako numerično vrednostjo.

“Če želite popraviti” - ta beseda se uporablja, ko igralec ne namerava narediti premika, temveč le popravi pregledovalnik glede na ostale v vrstici.

"Pojdi na dvorišče" - ta izraz se nanaša na takšne poteze, s katerimi bo dama šla preko meja hiše, to je do dvorišča.

Kaj morate vedeti o igri za začetnike

Torej, kako igrati backgammon? Na samem začetku morajo igralci položiti dama na eno samo linijo (glavo) na nasprotne dele igralnega polja. Da bi ugotovili, kdo bo najprej hodil, ga udeleženci vzamejo in ga zavržejo. Na čigar kosti pade večje število, bo prvi. Če imata dva igralca enake številke, se zavržejo kocke.

Kot vsak drug šport, se backgammon drži pravil, ki oblikujejo načelo igre. Njegova bistvo je, da drži svoje dame v hiši in jih pripelje na dvorišče.

Pomembno je, da na vašo stran plošče vržete luknje. Če eden umre iz meja polja, se postavi na rob, ker udari v kontrolno ploščo ali rob plošče, potem se ta met ne upošteva in ga morate vrniti znova.

Kako igrati backgammon: pravila za začetnike

Backgammon je intelektualna igra. Ima svoje razlike z večino teh iger. Posebnost je v tem, da so vsi koraki posledica položaja dama in dejstva, da pri metanju pade na kosti. Zaradi teh razlogov je igro mogoče pripisati posebno demokratičnemu odnosu do igralcev. Igra je sestavljena iz krovne knjige, razdeljene na dva dela, 30 kosov črno-belih barv in dveh kock.

Tisti, ki ne vedo, kako igrati backgammon, in le seznaniti z nalogami igre, ponavadi ne vem, da obstajajo dve različici igre: dolg backgammon in kratko. Začetniku bo težko obvladati pravila obeh vrst ob istem času, saj bo zmeden med različnimi pogoji. V zvezi s tem je najprej zaželeno obvladati eno vrsto igre in nato nadaljevati z drugo. Za začetnike pa je bolje, da si vzamejo dolg backgammon, saj so nekoliko enostavnejši od kratkih.

Dolgi backgammon. Kako igrati?

V skladu s pravili se ta vrsta backgammona začne z lokacijo dama. Udeleženci uredijo svojih 15 dama v vrsti. Nato izmenično vržejo kocke in, odvisno od številčne vrednosti, premaknejo svoje dame v nasprotni smeri urinega kazalca.

Če je imela prva poteza vrednost, pri kateri bi bilo nemogoče iti po istem checkerju drugič, potem bi namesto ene preglednice takoj vzeli dve iz hiše. To načelo deluje le, če izpadeta dve šestini, vendar se ta situacija redko razvije. Za preostale poteze je dovoljeno umakniti samo en kos iz hiše na premik. V tem primeru, drugi korak, da to isto preverjalec ali drugo, ki je že na terenu. Dovoljeno je, da postavite svoje dama v proste luknje in v tiste luknje, kjer že stojijo dama. V luknjo, kjer je vsaj en tujec, je prepovedano dajati svoje dama.

Če igralec nima kam iti, je obrat tekmeca nasprotnika. Toda če obstaja možnost, da se vsaj ena poteza, tudi če je nedonosna, udeleženec nima pravice zavrniti in je dolžan hoditi. Dama, ki so prečkala krog in se pripeljala do konca poti, je treba odstraniti s plošče v dvorišče. To lahko storite, če zavrtite kocke in odstranite dama po številu luknje. Če je luknja s potegnjeno številko brezplačna, je dovoljeno prenesti na to število lukenj naprej. Če ni prostora za prevajanje, se iz luknje odvzamejo dama z najnižjo vrednostjo. Zmagovalec je tisti, ki najprej vzame vse kose iz table.

Backgammon Short

Cilj igre je peljati dama v hišo in jo pripeljati na dvorišče pred drugim igralcem.

Zdaj pa več o tem, kako igrati kratki backgammon. Pravila in potek igre imajo veliko razlik od dolgega backgammona. Dama se postavljata drug proti drugemu in dovoljujeta, da nasprotnika izprazni iz luknje (samo če je ena kontrolna plošča). Na premik je dovoljeno posekati nekaj kosov. Padec dame gredo "v bar" - središče igralnega polja. Med enim premikom lahko premaknete 1-2 dama. Ko je dvojica dvignjena, se udara podvoji (npr. Zvitek 5-5 pomeni, da morate iti 4-krat, vsak po 5 točk). Dokler udeleženec ne vrne dama s palice nazaj na polje, mu ni dovoljeno premikati drugih.

Zmagovalec, kot v dolgem backgammon, je tisti, katerega dama hitro prišel domov in šel čez meje polja.

Možnosti zmage

Treba je omeniti, da v backgammon, poleg variant same igre, obstajajo tri vrste zmag (določajo jih premoč igralca nad nasprotnikom v času igre):

  1. "Mars". Poraženi igralec ni mogel voziti svojih dama v hišo, zmagovalec pa se je že pripeljal v dvorišče.
  2. "Home Mars". Poraženi sovražnik je domov prišel domov, ni pa šel v dvorišče.
  3. "Koks". Določitev te vrste zmage je drugačna za kratke in dolge backgammon. V dolgih, sovražnik ni odstranil vseh osnutkov iz hiše, na kratko, nasprotnik ni sklepal nobenih prepihov.

Porazdelitev zmagovalnih točk: s preprosto zmago se dodeli 1 točka, Mars dodeli 2 točki, domači Mars 3 točke in največ 4 točke s zmago koke.

Prednosti igre

Backgammon ni le dobro zdravilo za dolgočasje, temveč tudi način za zanimiv pogovor s sovražnikom. Razvijajo strateško razmišljanje in ustni račun, omogočajo diverzifikacijo prostega časa in organizirajo kratek premor ter preizkusijo svojo srečo. Samo po sebi je igra precej razburljiva, vendar bo postala še bolj razburljiva, če boste igrali s stavami. Ni nujno, da je denar. Na primer, lahko se igrate s sladkarijami za otroke in z željo po prijateljih. Vendar, kako igrati backgammon - z ali brez vložkov - je vsakogar.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature