FoodPro Preloader

Kako narediti drevo kostanja sami


Kostanj je naravni material, odličen za ustvarjalnost in ustvarjanje izjemnih ročnih del. Trenutno številni ljudje okrasijo svoje domove z okrasnimi drevesi, ki so prišli iz Evrope in se imenujejo topiary. S svojimi rokami lahko naredite drevo kostanja! Kako? Preberite ta članek. Priprava kostanja za delo Najboljše stvaritve izvirajo iz kostanja, nedavno padlega z dreves. Takš

Kostanj je naravni material, odličen za ustvarjalnost in ustvarjanje izjemnih ročnih del. Trenutno številni ljudje okrasijo svoje domove z okrasnimi drevesi, ki so prišli iz Evrope in se imenujejo topiary. S svojimi rokami lahko naredite drevo kostanja! Kako? Preberite ta članek.

Priprava kostanja za delo

Najboljše stvaritve izvirajo iz kostanja, nedavno padlega z dreves. Takšno sadje je lažje obdelovati, prebodeno s šilom. Drevo že posušenih kostanjev bo težje izvedljivo, saj so težje in lahko povzročijo razpoke pri prebadanju. Neuporabljeno sadje hranite na hladnem. Če je zrak preveč vlažen, lahko postane plesen, in če je suh, lahko postane trda kot kamen. S svojimi rokami lahko naredite drevo kostanja, če sadje nekaj časa namočite v vodo.

Kaj je potrebno za ustvarjanje okrasnega kostanja?

Preden začnete ustvarjati svoje drevo kostanja, poskrbite, da bodo vsi potrebni materiali na dosegu roke. Za ustvarjalnost boste potrebovali:

 • številni časopisi za topiary osnove;
 • zanesljivo lepilo;
 • močna nit;
 • polica za ustvarjanje debla;
 • cvetlični lonček, ki igra vlogo stojala;
 • gips za krepitev drevesa v loncu;
 • Vrvice za dekoracijo;
 • kostanj;
 • čaj za dekoracijo;
 • Toplotna pištola;
 • bronasta barva.

Ko zberete vse potrebne materiale, začnite ustvarjati svoj topiary. Kako narediti drevo kostanja korak za korakom, preberite spodaj!

Kako narediti osnovo za okrasno drevo?

Postopek ustvarjanja kostanjev bi se moral začeti z njegovimi temelji. Osnova topiary je krogla, ki se pritrdi na deblo. Dekorativni elementi so pritrjeni na podstavek. Če želite ustvariti temelje, vzemite veliko število časopisov in jih tesno stisnite, tako da dobite obliko žogice. Nepravilnosti, ki so nastale hkrati, zagotovo lepijo. Idealno za ta namen je lepilo, imenovano "Joiner".

Nato ovijte podnožje z nitmi, da dobite večjo moč in gostoto. Če želite izdelati drevo kostanja s svojimi rokami čim prej, lahko kot podlago uporabite pripravljeno kroglo iz penaste plastike.

Pritrditev cevi in ​​osnove

Prtljažnik je obvezna podrobnost vsakega drevesa, kostanjev topiar pa ni izjema. Od česa lahko izdelamo sodček? Idealna možnost je običajna ravna palica. Če ne najdete primerne palice, uporabite debelo žico. Prav tako lahko povežete nekaj kitajskih palčic, kar je prav tako sprejemljivo. Veliko deblo bo imelo kostanjevo drevo! Ta obrt bo lahko okrasil vaš dom kadarkoli v letu. Zdaj nadaljujte z montažo baze na prtljažnik. Za to naredite vdolbino v krogli časopisov globine do 5 cm, vendar ne poškodujte niti, ki povezujejo papir. Zdaj le zlijte lepilo v žleb, ki ste ga ustvarili, in ga zabodite. Drevo kostanja, katerega mojstrski razred je predstavljen za vas, je zelo enostavno narediti!

Kako narediti stojalo za drevo?

Kot stojalo lahko uporabite poljuben vsebnik: cvetlični lonček, vrč, vedro, škatlo in tako naprej. V tem primeru vam svetujemo, da uporabite pot. Stojalo mora biti okrepljeno, sicer bo vaše drevo nagnjeno na eno stran ali celo pod težo kostanjeve krone, ki je zelo težka. Lonec lahko okrepite z gramozom ali mavcem (druga možnost je še boljša). Drevo kostanja, z lastnimi rokami, ojačano z ometom, bo trajalo dlje, vendar se njegova stabilnost večkrat poveča v primerjavi z gramoznim pritrjevanjem. Vnaprej vzemite gips prašek, preučite navodila za njegovo uporabo.

Raztopino nato zmešajte v skladu z navodili, prav v cvetličnem loncu. Počakajte, da se omet zamrzne. Sedaj nežno vstavite sodček v omet in ga malo pritisnite navzdol. Pustite, da struktura zamrzne 30 minut. Samo okrasite topiary. Kako narediti drevo kostanja, že veste. Toda pred nami je zelo pomemben del dela!

Okrasno drevo okrasnega kostanja

Naredili ste večino dela, zdaj pa imate pred seboj skoraj pripravljeno, a brez ukrasov. Zdaj vklopite fantazijo in ukrepajte zelo previdno!

Nadaljujte z načrtovanjem drevesa šele potem, ko se omet popolnoma strdi. Stojalo, ki ga lahko uredite po želji. Za začetek vzemite vrvico in jo tesno ovijte. Da bi se tesno prilegalo stojalu, ga zalepite na 4 cm. Zdaj na stojalu lahko v kakršnem koli vrstnem redu zlepimo vse materiale. Posebej dobro so videti različni bleščice, bleščice, elementi solnega testa, dekorativni papir, polimerna glina. Uporabite lahko tudi akrilne barve.

Ko je lonček okrašen z vami, nadaljujte do glavnega dela dela - okrasite okroglo osnovo s kostanji. Kljub temu je namen našega mojstrskega razreda drevo kostanja. Ta obrt bo zadovoljila otroke in odrasle. Kesteni za časopisno kroglo, držali se boste pištole. Najbolje je, da uporabite ravno sadje, lažje je delati z njimi, in izgledajo bolj gladko. Nežno zlepite vse kostanje na podlago. Seveda, brez pojava vrzeli, tega ne boste mogli storiti. V ta namen je treba lumen zapreti s čajem (po možnosti rdečo). Izpraznite obliž z lepilom in tam nalijte čaj. Stisnite in počakajte. Bodite prepričani, da zaprete vse vrzeli, drugače bo drevo videti brezskrben izvršiti. Prav tako okrasite zgornji del sadre v loncu. Razmažite ga z lepilom in potresite z debelo plastjo rdečega čaja.

Sedaj vzemite bronasto barvo in jo obarvajte s prostimi zgornjimi robovi lonca. Stojnico lahko okrasite s kostanjem pod drevesom. Zlepite ga neposredno na ulitek. Če želite narediti topiary bolj zanimivo, nato pa uporabite dekor ne le kostanj, ampak tudi stožci iglavcev.

Kreativni uspeh za vas!

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril? Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami? Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam. Bimetalni kovanci Rusije. Bimetalni kovanci za 10 rubljev