FoodPro Preloader

Ovojnice za odvajanje za novorojenčke, pletene: sheme, opis, modeli


Izvleček iz bolnišnice - prvi praznik otroka. Starši in prijatelji se trudijo, da bi dobili elegantno obleko, toplo odejo, trakove in nakit, ki jih bomo potem ohranili kot spomin na minljivost z veselimi trenutki. Vrste ovojnic Da se novi človek ne zmrzne, ga lahko zavijete v toplo ovojnico. Ovojnice na izjavi se prodajajo v skoraj vseh trgovinah za otroške izdelke. Ven

Izvleček iz bolnišnice - prvi praznik otroka. Starši in prijatelji se trudijo, da bi dobili elegantno obleko, toplo odejo, trakove in nakit, ki jih bomo potem ohranili kot spomin na minljivost z veselimi trenutki.

Vrste ovojnic

Da se novi človek ne zmrzne, ga lahko zavijete v toplo ovojnico. Ovojnice na izjavi se prodajajo v skoraj vseh trgovinah za otroške izdelke. Vendar pa starši niso vedno zadovoljni s ponujeno ponudbo. Ovojnice na izvlečku za novorojenčke, pletene s strojnim pletenjem, vezene ovojnice, preoblikovanje ovojnic. Barva izdelka, kakovost materiala, količina in kakovost nakita - samo nevesta se pojavi pred težjo izbiro poroke.

Da ne bi trpeli v dvomih, lahko za novorojenčka povežete ovojnico z lastnimi rokami. Mojstrski razred pletenja vam bo pomagal uresničiti skoraj vsako idejo, babica in bodoča botra pa lahko dajeta tako udobno opremo.

Topla ovojnica

Materiali, ki so potrebni za pletenje preprostega toplega preproga, enostavno za pobiranje. Glavna stvar je, da je preja naravna, hypoallergenic, ne pricked in ne zrušiti. Otrok mora biti topel in udoben. Vse ovojnice za odvajanje za novorojenčke, pletene ročno ali strojno, morajo biti udobne. Sestava niti je vedno navedena na etiketi, proizvajalci pogosto namerno pomenijo prejo za pletenje za otroke kot "vrtec" ali otroško mehko.

Za vezavo takšne ovojnice za novorojenčka z iglami sheme niso potrebne. Ovojnica je pletena na 4 iglicah v krogu, peta igla za pletenje je delovna.

Preja - merino preja 100%, igle za pletenje - od 20 številk.

Pletenje začnite z nizom 20 zank in jih razdelite v 4 igle. Izkazalo se je na 5 zank na igli. V krožnem pletenju ni nobenih robnih zank. Da ne bi bila zmedena, je prva zanka označena z oznako. Ko so dosegli oznako in naredili krog, razumejo, da je vrstica končana.

Po vezavi 15 vrstic, se zaprejo 8 zank in še naprej pletene na dveh pletilnih igel s klasično vrtljivo pletenje. Tako pletene obraz na površini še 10 vrstic. Po zaključku je zadnja vrstica zaprta, stranice pravokotnega ventila, ki je na vrhu, pa so prišite z napačne strani.

Poletna ovojnica

Za vezavo ovojnice, v kateri otrok ne bo vroče poleti, lahko sledite vzorcu vzorca.

Diagram prikazuje klasične konvencije:

 • Navpična črta - sprednja zanka.
 • Krog - nakid.
 • Lambda desno - dve zanki sta pleteni skupaj s pristranskostjo na desni strani.
 • Lambda na levi strani - dve zanki sta pleteni s pristranskostjo na desni strani.
 • Omega - prekrižana zanka, pletena spredaj.
 • Znak, ki izgleda kot videokamera, gleda desno navzdol - hkrati pa je pleten s prečkano sprednjo zanko hkrati z dvema zankama, pri tem pa se nagiba na levo. Za vyvyazyvaniya odstraniti prvo zanko spredaj prečkali, drugi mora biti vezan z normalno sprednjo zanko, nato pa se raztezajo skozi to zanko, ki je bila odstranjena prej;
 • Znak, ki izgleda kot videokamera, gleda levo navzdol - dve sprednji očesni veji sta vezani s sprednjo prečkano zanko in nagnjeni na desno stran. Za pletenje, odstranite prvo zanko z iglo za pletenje, nato odstranite drugo za zadnjo steno, nato pa z levo iglo za pletenje, morate kljukati drugo in prvo, nato pa jo prenesite na levo iglo za pletenje. Po tem, pletene skupaj zanke za sprednjo steno.
 • Modra kletka »ni zanke«. Treba je razumeti, da ni zanke - to je znak, da je treba nadaljevati s pletenjem naslednjega elementa v shemi - nakida, obraz ali druga zanka. To je posledica dejstva, da se shema nanaša na vzorce, v katerih se število zank v vrsti spreminja.

Diagram opisuje le sprednje vrstice, v žuborenje pa so pletene po vzorcu.

Če razumete vzorec pletenja, dobimo vzorec, ki je kot nalašč za poletno ovojnico.

Za pletenje ovojnice morate plesti 50 cm široko in 110 cm široko mrežo, ponovitev vzorca pa je 22 zank in 30 vrstic. Stranske proge so sestavljene iz 3 zank in 4 vrstic. Ob izračunani gostoti pletenja, pridobite potrebno število zank in pletene po shemi.

Ko je dosežena zahtevana dolžina, so zanke slednjih vesele, da se zaprejo. Stranski šivi so prešiti s pletenim šivom - ohranja svojo obliko dobro, se ne bo raztezala. Izdelek je obrnjen na sprednji strani in odstranjen tako, da ima preja volumsko obliko.

Enostavna poletna ovojnica

Poletnih ovojnic za odvajanje za novorojenčke ni treba vezati.

Nenavadna ovojnica izgleda dobro v preprostih zankah, ki ne motijo ​​oblike platna.

Plesti takšno ovojnico s tankimi iglami sprednjega ali podpornega šiva. Višina izdelka mora biti enaka višini otroka + 25 cm za oblikovanje ogrinjala na glavi, širina - 3, 5 do oboda telesa - približno 70 cm.

Pletite pravokotnik, katerega dolžina in širina ustrezata izmerjenim parametrom. Nato je treba vezati trak s širino 3 cm in dolžino 50 cm, ki bo deloval kot pas, ki varuje ovojnico. Ko je trak pripravljen, je prišit na vogal na desni strani.

V takšni ovojnici je otrok zavit kot kokon in vezan s pasom.

Ovojnica z vzorcem rombov

Poletne ovojnice za odvajanje za novorojenčke so svetle in zračne, če so pletene iz bombažne preje s tankimi iglami za pletenje. V njih diha otrokovo telo, otrok je topel in udoben. Bombažna preja dobro ohranja svojo obliko, zato je iz nje izdelana pletiva.

Simboli na diagramu:

 • + - obrazna zanka (v žubori, da bi se vezala žuborenje);
 • točka je žuborenjica (pletenje obraza v rožnati vrsti);
 • 0 - nakid (v zaporni vrsti);
 • trikotnik z naklonom na desni strani - pletene dve zanki hkrati z naklonom na desno stran;
 • trikotnik z naklonom na levi strani - kot prejšnji, le naklon v nasprotni, levi strani.

Ovojnica motivov

Ovojnice na izvlečku za novorojenčke, pletene iz motivov, izgledajo nenavadno in lepo.

Najprej morate izbrati motiv, iz katerega bo pletena ovojnica. Nato morate povezati testni vzorec. Vzorec je treba oprati, posušiti in otparivati ​​- preja po toplotni obdelavi se lahko obnaša nepredvidljivo, kar bo vplivalo na videz in velikost izdelka.

Nato se na podlagi pridobljenih parametrov nariše vzorec. Je pravokotnik, sestavljen iz motivov. Na vzorec morate izračunati, koliko motivov boste morali vezati, da bi dobili izdelek zahtevane velikosti. Za otroško ovojnico potrebujete 100 motivov velikosti 10 x 10 cm + 25 motivov za predelavo nape.

Ko so vsi deli povezani, se deli najprej združijo skupaj, nato pa se platno razporedi in prešije skupaj kot običajen ovoj. Tj spodnji vogal pravokotnika je prišit okrog stranic na desno in levo stran, na zgornjem vogalu pa je prišitih še več motivov, da se ustvari vizir.

Odlično darilo - pletena ovojnica za novorojenčka. Roke (mojstrski razred vam bo to pomagal) je zelo enostavno povezati. Da bi bil izdelek udoben in udoben, ne smete pohiteti in se lotiti težkega dela. Začetniki igle lahko trenirajo na enostavnejših oblikah in šele nato pletene ovojnice na izvleček za novorojenčke. Pleteni z ljubeznijo, toplo in mehko, bodo taki dodatki primerni kot darilo, ko se prvič srečate z malim človekom.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy