FoodPro Preloader

Wicker: značilnosti tkanja, priprave na ustvarjalnost in kritike


Tkanje pletenih košar je zanimiva in ustvarjalna, vendar ne lahka naloga. Da bi ustvarili izdelek iz panog, je treba opraviti veliko dela: žetev surovin, lajanje, barvanje. Wicker tkanje je težaven proces, vendar je lepota, ki prihaja iz pod gospodarja roke je vredno. Willow Veliko število rastlin spada v družino vrbe: prevara, rakita (zalivska vrba), vrba (kozja vrba), mandljeva vrba trta, vrba (rdeča roža), wallows sheluga. Rastl

Tkanje pletenih košar je zanimiva in ustvarjalna, vendar ne lahka naloga. Da bi ustvarili izdelek iz panog, je treba opraviti veliko dela: žetev surovin, lajanje, barvanje. Wicker tkanje je težaven proces, vendar je lepota, ki prihaja iz pod gospodarja roke je vredno.

Willow

Veliko število rastlin spada v družino vrbe:

 • prevara,
 • rakita (zalivska vrba),
 • vrba (kozja vrba),
 • mandljeva vrba
 • trta,
 • vrba (rdeča roža),
 • wallows
 • sheluga.

Rastline imajo različno višino in dolžino vej. V naravi sta tako grmovje kot ogromna drevesa visoka 30 metrov.

Priprava na delo

Prva faza tkanja - nabiranje trte. Brez tega ne moremo. Strokovnjaki žanjejo panoge za prihodnje leto. Potrebno bo veliko energije in časa, vendar so sredstva, ki jih porabimo, vredna. Optimalni čas žetve za prebivalce srednjega območja je avgust - september. V tem času je trta že zrela, gibanje soka na palice pa se ni nič spremenilo. Če pripravite surovine v avgustu, ne boste imeli težav z odstranjevanjem lubja (strganjem) in cepljenjem.

Kategorično ne bi smeli sodelovati pri obiranju v juniju in juliju. Lanskoletni poganjki v tem času bush, in sveže še vedno ni popolnoma dozorela. Mlada rast je travnata in ohlapna, ni primerna za delo.

Pobiranje trte

Vino lahko prerežete, ko hodite po parku ali na bregu reke ali jezera. Zbiranje je zaželeno posvetiti nekaj dni. Rezane surovine je treba predelati v prvih nekaj urah po rezanju. Kasneje se bo izsušila. Treba ga je olupiti in razcepiti. Če iz nekega razloga tega ne bi mogli storiti takoj, potem je rešitev. Palice je potrebno zavreti ali parovati 40 minut.

Bodite previdni, neobdelane palice se ne smejo namakati v snežno belih kopelih, temveč bodo pobarvale rjavo zaradi sproščanja taninov. Kopel bo zelo težko očistiti.

Metoda "revitalizacije"

Če imate dovolj časa in ne želite zavreti vinske trte, lahko uporabite metodo "revitalizacije". Postavite veje v vodo, potapljanje debele konce 5-10 cm.Za kalitev traja približno 28 dni.

Barvanje vinske trte

Zakaj moramo obarvati veje pred tkanjem iz vrbe? Včasih, da bi se izdelek "prilegal" v notranjost, je treba dati določen odtenek. Uporabljajo se za spreminjanje barve naravnih surovin:

 • barvila,
 • kumarice,
 • pigmenti.

Poleg spreminjanja videza, obarvanje ščiti izdelek pred staranjem, izgorelostjo in padavinami.

Pri zbiranju surovin za tkanje bodite pozorni na krhkost trte. Glavna lastnost vrbovih vej - togost. Za tkanje različnih delov izdelka bodo potrebne surovine različnih stopenj togosti. Na primer, da bi vezali košaro, potrebujemo bolj gosto vejo. Za tkanje prečnih elementov potrebujete gibke palice.

Menijo, da so veje letnih grmovcev bolj prilagodljive, vendar manj trpežne. Bolje je rezati surovine iz več različnih dreves in določiti njegovo togost v procesu.

Mojstrski razred "Pletena košarica iz vrbovega protja"

Pletena košara je lepa in funkcionalna stvar. Tradicionalno so v njih postavljene velikonočne torte za razsvetljavo v cerkvi na predvečer svetlih velikonočnih praznikov. S tako elegantno košaro se lahko odpravite na trg ali v trgovino. Ženske lahko v njih shranijo svoje materiale. Mlajši družinski člani srečno postavljajo igrače v pletene košare. Ko boste v tem poslu postali pravi profesionalci, boste za otroke lahko vezali velike skrinje za shranjevanje otroških zakladov.

Materiali za delo:

 • šilo
 • oster nož
 • veje
 • pruner

Vzemite štiri veje in naredite 3 cm luknjo v sredini, vstavite še štiri v te luknje. Imeli boste križ, ki bo osnova za nadaljnje delo. V prečni prerez vstavite še dve palici in začnite z njimi. Zdaj bo treba vsako vejo pletiti posebej. Poskusite ohraniti elemente položene ravno in tesno. Postopoma boste imeli nemoten krog. Ko pletite prva dva kroga, morate vzeti še dva elementa in ju potisniti med prve veje.

Stene košare

Za izdelavo sten potrebujete vrbovega protja srednje debeline. Za začetek zgradimo temelje zidov. Ob vsaki palici, iz katere je dno, je potrebno postaviti novo vejo. Odstranimo konce starih vej. Delo se nadaljuje z novimi surovinami. Vsaka nova veja se izvaja levo in dol in nato navzgor. Enako storite z drugimi elementi. Najnovejše vrstice se ne morejo upogniti. Morali bi jih zaviti okoli vej, ki gredo na začetku. Zdaj je treba elemente tkanja varno pritrditi, sicer koš ne bo imel obrazec.

V igri so tri nove veje. Skrajni levi element je upognjen v desno pred drugimi vejami, ki se nahajajo v neposredni bližini. Dobimo jih za tretji element tkanja in ga vrnemo na kraj. Ista usoda mora zadeti tudi druge dve palici.

Za vsak rack v krogu dodajte eno vejo. Pletenica vsakega elementa stojala. Dodajte veje, dokler ni celotna košarica pletena. Končno tkanje bo moralo uporabljati tri elemente. Vse, kar je potrebno, je treba odrezati. Veje, ki končajo stojalo, se morate upogniti in vezati v izdelek.

Tkani ročaj

Spletne obrti, kot je košara, se praviloma končajo s peresom. Upoštevajte faze njegove izdelave. Za temelje boste potrebovali debelo vejo kupine ali protja (vinske trte). Upognite predmet in si zamislite v svoji glavi, kakšna bo velikost košare. Vse nepotrebno je treba odrezati. To je pomembna faza in tukaj je pravilo "ukrep sedemkrat primerno, in morda ni potrebno, da ga zmanjšamo." Če odrežete presežek, košara ne bo prišla ven. Konice palic izostrimo z nožem in jih vstavimo v mesta, kjer bi želeli biti ročaji.

Vzemite pet debelih vej in jih postavite okoli dna ročaja. Dodatno dolžino prenesite čez rob košarice. To bo služilo kot dodatna pritrditev ročaja na košaro. To je treba storiti na obeh straneh. Nato potrebujete tanek protja. Ročico zavijejo na več mestih. To je skoraj vse, kar morate vedeti o tkanju pletenih košaric. Informacije so dovolj, da poskusite ustvariti svojo mojstrovino.

Venček iz vinske trte

Za mnoge ljudi je tradicionalni venec, okrašen s stožci, oreški, cvetjem, božičnimi okraski, velikonočnimi spominki, tradicionalna dekoracija doma na počitnicah. Tak dekor je talisman in ima sveti pomen. V procesu tkanja morate imeti čiste misli. Želimo vsem gospodinjstvom dobro zdravje in veliko sreče, in vse se bo uresničilo.

Za izdelavo venca potrebujete:

 • vrvice
 • vrbovega protja.

Začnimo z vnaprej pripravljenimi vejami. Določite velikost izdelka. Vzemite štiri veje in jih zvežite zaporedoma na razdalji od dlani odrasle osebe. Tako dodamo veje in zapremo krog. Baza je pripravljena.

Sedaj dodajte veje za večjo debelino izdelka. Vse naslednje palice prepletajo zaporedje, kot je prikazano na sliki. Da bi imel venec urejen videz, morajo vsi kosi izgledati v eno smer. Če so načrti obešeni na steno, morajo biti na hrbtni strani izdelka. Vrvico med seboj pritrdite tesno. Z vrvico je mogoče med seboj povezati elemente.

Ko je izdelek pripravljen, ga je treba posušiti. Trajalo bo 3-4 dni. Ne namestite dekorja takoj. Veje venca bodo izgubile elastičnost in se ne bodo poskušale poravnati. Če opazite izbokline potaknjencev, potem preden jih okrasite izdelek, jih morate odstraniti s škarjami.

Novoletne zvezde iz trte v rustikalnem slogu

Novoletni dekor v rustikalnem slogu je primeren za podeželsko hišo. Poudarek je na grobi teksturi naravnih materialov. Odtenki izdelkov so praviloma zemeljski, pridušeni, hkrati pa ustvarjajo vzdušje topline in udobja. V članku predlagamo, da se naučimo, kako narediti preproste novoletne igrače v rustikalnem slogu - zvezde iz trte, ki jih lahko obesimo na božično drevo ali z njimi okrasimo kamin. Bodite previdni z igračami v tem slogu, veliko takih dekorativnih elementov lahko ustvari težko atmosfero.

Za izdelavo ene igrače bo potrebno:

 • 2-3 palice debeline 6 mm;
 • tanke prožne veje palice debeline 3 mm;
 • bakrena žica;
 • vladar;
 • pruner

Lahko narediš zvezdo poljubne velikosti. Optimalna višina je 12 cm.

Vzemite 5 debelih palic. Potegnite dva para debele žice in pustite eno palico prosto. Na eni strani razprostrite konce spiralnih vej. Oblikujte zvezdo iz dveh parov. Navijte ohlapno palico.

Zmešamo zvezdo

Držite rob z rokami, odstranite žico iz enega vogala. Vzemite tanko pleteno vrvico in jo ovijte okoli vogala. Na koncu naredite nekaj zavojev in ga tako zavarujte. Enako naredite z drugimi koti. Dobili boste malo grobo, a elegantno igračo v rustikalnem slogu.

Pričevanja o tej obrti

Tkanje iz palice - starodavno vrsto obrti. V Slovanih se prenaša iz roda v rod. Takšno ročno delo je lahko dodaten vir dohodka za ženske. Nekateri ljudje so tako odvisni od tega zahtevnega, a ustvarjalnega procesa, da opravljajo tkanje svojega glavnega dela.

Mnogi, ki se začnejo ukvarjati s takim ročnim delom, pravijo, da so postali mirnejši. Vaja razbremeni razdražljivost in se prilagodi meditativnemu razpoloženju. Nabava surovin je tudi odlična priložnost za preživljanje časa v naravi in ​​fizično delo. To še posebej velja za ljudi, ki tkajo velike izdelke ali imajo široko bazo strank.

Izdelki te vrste surovin so okolju prijazni in trajni. Košare in gospodinjski predmeti, ki jih izdelujejo strokovnjaki, bodo trajali vsaj nekaj desetletij. Veliko darilo za mlade starše so igrače iz vrbovega trta. Otroci jih lahko varno potegnejo v usta, ližejo. Škoda, kot darilo ne bo prineslo. Pri izdelavi predmetov iz vrbovega protja se ne uporabljajo škodljive nečistoče. Izdelki ne oddajajo strupenih hlapov. V košare te surovine lahko in je treba hraniti hrano.

Spleteno izdeluje osupljivo lepo pohištvo: police, gugalni stoli, zibelke za otroke in še veliko več. Izdelki so prijetni na otip, nosijo energijo narave, imajo prijetne odtenke. Popolnoma se prilegajo skoraj v vsaki notranjosti. Wicker mize in stoli bodo okrasili vašo verando. Čudovito darilo za starejšo osebo in ne le - protja stoli za guganje. Ta kos pohištva so izbrale tudi doječe mame.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker? DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis. Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi