FoodPro Preloader

Bead Snake: Bulk Weaving


Preprosto in zanimivo delo v razsutem stanju je lahko kača iz kroglic. To je zelo lahka delavnica za spoznavanje volumskega tkanja. Nikogar ne boste presenetili s paralelnimi, ravnimi oblogami, vendar bo slika zelo uporabna. Poskusimo skupaj tkati kačo, našli boste veliko načinov uporabe tega izdelka: odlično se bo dopolnila kompoziciji, lahko jo uredite pod drevesom ali jo uporabite kot dekoracijo - zapestnico ali ogrlico. Kak

Preprosto in zanimivo delo v razsutem stanju je lahko kača iz kroglic. To je zelo lahka delavnica za spoznavanje volumskega tkanja. Nikogar ne boste presenetili s paralelnimi, ravnimi oblogami, vendar bo slika zelo uporabna. Poskusimo skupaj tkati kačo, našli boste veliko načinov uporabe tega izdelka: odlično se bo dopolnila kompoziciji, lahko jo uredite pod drevesom ali jo uporabite kot dekoracijo - zapestnico ali ogrlico.

Kakšen material bomo potrebovali za tkanje kače iz kroglic?

Material

Naš glavni material - kroglice za tkanje zelene kače s črtami, potrebujemo:

 • temno zelene kroglice;
 • rumena ali svetlo zelena;
 • oranžna ali rdeča za jezik;
 • siva, vijolična ali črna za oči.

Uporabite lahko katerokoli drugo barvo za vezanje kače z različnimi vzorci. Oglejte si sheme in potrebne barve za primere, narišite grobo shemo kače iz kroglic.

Potrebujemo tudi ribiško vrvico ali žico, če potrebujete stabilno sliko. Kačo bomo tkali na žici:

 • 0, 3 mm premer žice;
 • debela žica 1-1, 5 mm.

Debela žica bo kača služila kot nekakšna hrbtenica, zahvaljujoč kateri bo slika stabilna in upognjena, kot vam bo všeč.

Začnimo tkati kačo iz kroglic po shemi, ki smo jo pripravili za vas.

Začetek tkanja

Za vezanje kače iz kroglice boste potrebovali veliko žice, težko bo delati z dolgo. Ukrep 320–330 cm V kačo je 85 vrstic v dveh stopnjah, kača pa je enakomerna in gladka, dobro je upognjena, potrebno jo je vezati na trdno črto in po potrebi ne dodajati kosa žice. To tkanje zahteva izredno previdnost.

Tkanje bi vam moralo biti znano. Če ste imeli izkušnje s tkanjem volumetričnih oblik, veliko, če ne - ne skrbite, naša shema tkanja kače iz kroglic je precej podrobna, da bi razumeli vse nianse. Tkanje je pravzaprav zelo preprosto, spominja na vzporedno, njegova glavna razlika pa je v razporeditvi vrstic v eni ravnini. Ko ustvarjate trdno obliko, nadomestite vrstice: eno navzgor, eno navzdol. Tako dobiš veliko, gosto, obsežno kačo.

Kroglice poškropite v različnih majhnih posodah v enakih količinah.

Po pregledu postopka nadaljujemo s tkanjem.

Jezik

Kače imajo jezik, ki je razvejan, tako da je naša figura čim bolj realistična, ne moremo ji odvzeti tega jezika. Zato se tkanje začne z njim. Kako jo vezati? Najprej označite sredino žice. Pokličite 3 rdeče kroglice in postavite na oznako.

Držite zunanji rob, povlecite isti konec skozi dve v isti smeri. To dejanje lahko poenostavite. Vtipkajte eno kroglico, jo položite na oznako, prepognite žico na pol, mimo obeh kroglic na dveh koncih.

Začetek tkanja kače je preprost, vendar dolžina žice povzroča neprijetnosti.

Na enem od koncev pokličite še tri kroglice, preskočite isti konec skozi prva dva. Torej dobite majhne rogove.

Povežite oba konca in položite 3 kroglice na njih.

Jezik je pripravljen, zdaj lahko tkajemo kačjo glavo.

Glava

Tkanje glave se začne od glave. Začnimo s spodnjo vrstico. To naredite tako, da na en konec žice položite 2 svetlo zelena kroglice, drugi konec pa v nasprotni smeri. Vrstico zategnite tako, da jo trdno pritisnete na vrh jezika. To je prva spodnja vrstica.

Naslednja vrstica je tkana s temno zelenimi kroglicami, to je prva prva. Pokličite tri kroglice in drug konec raztegnite skozi njih. Zategnite žico, premaknite kroglice in jo postavite nad svetlobno vrsto.

Torej morate narediti še nekaj vrstic. Shema tkanja kače iz kroglic izgleda takole:

2. vrstica:

 • zgornji sloj - 4 temno zelene kroglice;
 • spodnji sloj - 4 svetlo zelene kroglice.

Ne pozabite, da se tkanje začne iz spodnje vrstice, zato, potem ko ste končali temno zeleno stopnjo, začnite spodnji, in pridobite svetlo senco.

Vtaknite kačjo glavo v oči po shemi:

3 vrstica:

 • V. - 5 kroglic;
 • N. - 5 kroglic.

4 vrstica:

 • V. - 6 zelenih kroglic;
 • N. - 6 rumenih kroglic.

V procesu tkanja ne pozabite popraviti slike, ki daje kremo volumen. V ta namen lahko uporabite svinčnik, svinčnik ali marker. Vstavite ga v tkanje in malo zavrtite, tako da bisere in žice dobijo volumetrično obliko.

Ne poskušajte tkati na ročaju, je neprijetno in ni vedno gladko. Nekatere vrstice so že, nekatere so debelejše, ker so popravile vrstice, nato boste morali razpustiti tkanje, da boste popravili napako.

Na 5. vrsti se začnejo oči. Najprej vstavite spodnji sloj 7 svetlih kroglic, nato pa pokličite 1 temno zeleno kroglico, 1 vijolično kroglico (očesno kroglico), 3 zeleno, še eno oko in 1 zeleno kroglico. Zavarujte vrstico.

Utrgnite glavo kače iz kroglic, kot sledi:

6 in 7 vrstic pletenice, dodajanje na vsakem nivoju na 1 kroglico, to je 6 vrstic - 8 kroglic, 7 vrstic - 9 kroglic na vsaki ravni. Nato se serija 8, 9 in 10 zmanjšuje. Tkati minus 1 kroglico na vsaki vrstici v vsakem sloju. Glava se konča s 6 kroglicami.

Glava je pripravljena, nadaljujemo do telesa.

Kačje telo

Nato je kača potrebna za okrasitev ornamenta. Izberete lahko katero koli barvo vaše kroglice kača, vzamemo najbolj preprosto - črtasto. Izberite en konec žice, na primer desni, da se ne izgubite, delajte na nadaljnjem vzorcu tkanja. Prva vrstica trupa bo izgledala takole:

 • Spustite spodnji sloj 6 svetlobnih kroglic. Spodnja vrstica vedno ustreza številu kroglic v zgornji vrsti, vedno pa je tkana v svetlem zelenem odtenku. Ne pozabite na to.
 • Zgornji nivo je izbran na izbranem koncu žice, na primer na desni. Postavimo 1 svetlo zeleno kroglico in 5 temnih. Zategnitev. 11 vrstica pripravljena.

Ko tkamo diagonalne črte, nato tkamo spodnjo vrsto kačjega trebuha, na desni strani pokličemo 1 temno zeleno kroglico, 1 svetlobo in 4 temno. To je 12-vrstna kača.

Vrstimo naslednje vrstice po shemi:

 • 11 vrstica - 1 svetlo zelena kroglica (s), 5 temno (t);
 • 12 vrst - 1 t, 1 s, 4 t;
 • 13 vrst - 2 ton, 1 s, 3 tone;
 • 14 vrst - 3 tone, 1 s, 2 tone;
 • 15 vrst - 4 t, 1 s, 1 t;
 • 16 vrst - 5 ton, 1 s.

Zadnjo vrstico naredimo brez vzorca, to je 17. vrstica bo sestavljena iz zelenih kroglic. Pred vsakim novim nivojem ne pozabite na tkanje svetlih kroglic.

V skladu s to shemo vezamo kačo, ponovimo ta vzorec na 44. vrstico. Imeli boste 5 svetlobnih diagonal.

Nato je treba kroglico zmanjšati. Iz vsake vrstice odstranimo 1 kroglico, to je 5 kroglic za vsako stopnjo, še naprej tkamo še 2 diagonali.

Na 63. vrsti odstranimo še eno kroglico, ki zapusti 4 na stopnjo. In tkati drugo diagonalo. Kača se konča, kmalu bomo lahko končali sliko z repom.

Po končanem diagonali odstranite še eno kroglico, tkate proge za 3 kroglice na listo. Ti pasovi potrebujejo 2.

Če želite dobiti figurico iz figur, vstavite debelo žico, zaprite vezavo. Tkati konča rep.

Rep

Rep je izdelan iz 77 vrstic od 83 do 2 kroglic brez vzorca. Vrstica 84 je sestavljena iz 1 spodnjega dela in 2 zgornjega dela, zadnja (85) pa dopolnjuje sliko z 1 temno zeleno kroglico.

Kača je pripravljena, segmente zavrtimo, da popravimo tkanje, odrežemo presežek. Skrijte zavite konice žice med kroglicami.

Daj kačo obliko in jo pogumno položi na polico. Vaša številka je pripravljena.

Tukaj je oprtnik za kače. Nadaljujte z ustvarjalnostjo! Dobili boste odlično dekoracijo in zanimiv dodatek k drugim skladbam. Poskusite s slikami na hrbtih vaših kač.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril? Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami? Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam. Bimetalni kovanci Rusije. Bimetalni kovanci za 10 rubljev