FoodPro Preloader

Original origami božično drevo z lastnimi rokami


Na predvečer zimskih počitnic si vsi želijo okrasiti hišo. Eden od glavnih božičnih lastnosti - ribja kost. Zelena lepota verjetno ne bo nikogar presenetila, toda drevo iz origami modulov je redkost. Tisti, ki poznajo tehniko origamija in vedo, kako se oblikuje njen osnovni element - modul, se lahko varno lotijo ​​izdelave tako edinstvene dekoracije. Vendar j

Na predvečer zimskih počitnic si vsi želijo okrasiti hišo. Eden od glavnih božičnih lastnosti - ribja kost. Zelena lepota verjetno ne bo nikogar presenetila, toda drevo iz origami modulov je redkost.

Tisti, ki poznajo tehniko origamija in vedo, kako se oblikuje njen osnovni element - modul, se lahko varno lotijo ​​izdelave tako edinstvene dekoracije. Vendar je modularni origami (drevo) precej skrbna vaja in od vas bo zahtevalo veliko potrpljenja. Čeprav samo takšna gozdna lepota sploh ni težavna.

Vaše drevo origami modulov ima lahko veliko različnih oblik in velikosti. Poleg tega so lahko vejice uporabljene za sestavljanje najrazličnejših novoletnih skladb, poleg tega pa so lahko modre izdelane tudi snežinke, Božiček in snežak, dopolnjene s sestavo.

Vaše origami božično drevo je lahko izdelano iz modulov ene ali dveh barv. Za božično drevo sem uporabila module iz 38 mm pravokotnikov. za 60 mm. Čeprav so lahko dimenzije popolnoma kakršne koli.

Naše modularno origami drevo bo sestavljeno iz 637 modulov. Od teh je 391 modulov narejenih iz temno zelenega papirja, 246 modulov pa je izdelanih iz svetlo zelene barve. Zato morate najprej zbrati zahtevano število trikotnih modulov in šele nato nadaljujte z montažo. Naše origami drevo bo sestavljeno iz posameznih vej. Začnimo z zbiranjem prvega.

 1. Za vejo morate vzeti dva modula z dolgo stranjo navzgor in vstaviti dva bližnja vogala v oba žepa drugega modula. Tako bodo prve vrstice naše podružnice.
  Prva vrstica naj bo sestavljena iz dveh modulov, druga pa od enega. V tem primeru, če nameravate izdelati kratke vejice, jih lahko sestavite iz enega modula, za dolge pa je bolje, da začnete z dvema moduloma, saj bo to olajšalo nadaljnjo montažo.
 2. Za tretjo vrstico morate nositi še dva modula na vogalih modula prejšnje vrstice. Kote je treba vstaviti v žepke, ki se nahajajo blizu drug drugega. To bo omogočilo, da zunanji vogali prosto visijo okoli stranic v obliki igel.
 3. Nadalje bo veja sestavljena po istem principu, ki bo temeljila na izmenjavi števila modulov v naslednjih vrsticah - nato na dveh, nato na enem modulu.
 4. Priporočljivo je, da naredite 12 vrstic modulov temno zelene barve in dokončate vejo z dvema vrstama iz svetlobnih modulov. Opozoriti je treba, da pri sestavljanju vej modulov ni treba biti zelo globoko in trdno oblečeni. Veliko bolje se ohranijo, če moduli niso obrabljeni do konca, zbrana veja pa se občasno stisne s strani. Glavni pritisk poteka na križiščih. Potrebno je malo upogniti zbrano vejo, ki posnema ovinek vej pravega drevesa.
 5. Nato izvedite stranske procese. Zberemo majhno palico, ki je sestavljena iz samo petih vrstic.
 6. Od začetka končne veje se umaknemo na tri "igle" in na naslednje igle položimo dve stranski majhni veji.
 7. Za spodnjo vrstico morate narediti 5 takih vej, ki jih sestavlja 35 modulov. Če jih želite priključiti, morate vzeti modul in ga vstaviti v najbližji žep. Tako združimo vse veje in jih zapremo v obroč.
 8. Nato morate narediti vmesni obroč, s čimer ločite vrstice med obroči velikih vej. Vzemite 7 modulov za dve sosednji vrstici. Zaklenite jih v ring. Torej naredite 4 zvonjenja.
 9. V naslednji vrstici mora biti dolžina veje manjša od prejšnje. Na primer, centralna veja bo sestavljena iz 12 vrstic, stranske veje pa od 3.
 10. 5 vej povezujemo v krog na enak način, kot smo to počeli prej. Drugi vmesni krogi morajo biti manjši.
 11. Končno, naše origami drevo je skoraj pripravljeno za montažo. Še vedno je na vrhu. Sestavili bomo vejo 8 vrstic, vstavili 2 modula na straneh, da bi mu dali pomp. Priprave so pripravljene.
 12. Vzemi kakšno nabodalo in ga zabodite v radirko. Začnimo z montažo: strnemo velik krog, vmesni obroč, naslednji krog, obroč itd. do krone. Na zadnji stopnji smo postavili na vrh glave in origami drevo je popolnoma pripravljeno.

Za večjo trdnost obrti lahko med sestavljanjem delov uporabite papirno lepilo.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril? Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami? Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam. Bimetalni kovanci Rusije. Bimetalni kovanci za 10 rubljev