FoodPro Preloader

Otroški panamski kavelj: master-razred po korakih


Pokrivala niso le lepa dodatna oprema, temveč tudi nujna lastnost pri zaščiti pred negativnimi vplivi okolja. Še posebej je to potrebno za majhne otroke. V spodaj predstavljenem gradivu bomo govorili o tem, kako kačkati crotchet panamo. Izbira pletilnih niti Mnogi obrtniki novine, ki gredo v trgovino z iglo, se takoj izgubijo, ne da bi vedeli, katero vrsto preje uporabiti za izdelek. Ven

Pokrivala niso le lepa dodatna oprema, temveč tudi nujna lastnost pri zaščiti pred negativnimi vplivi okolja. Še posebej je to potrebno za majhne otroke. V spodaj predstavljenem gradivu bomo govorili o tem, kako kačkati crotchet panamo.

Izbira pletilnih niti

Mnogi obrtniki novine, ki gredo v trgovino z iglo, se takoj izgubijo, ne da bi vedeli, katero vrsto preje uporabiti za izdelek. Vendar pa izkušeni igelke svetujejo, da izberete posebno otroško prejo za pletenje otroških stvari. Je zelo mehka, prijetna na otip in ne povzroča alergij. Barva bo ustrezala vsem, vendar je bolje, da bodite pozorni na lepe in sočne odtenke. Še posebej, ko opravljamo kvačkanje za vročo sezono, ko se vsi trudijo biti svetli in opazni.

Izbiramo orodje za delo

Da bi bil zasnovan izdelek lep in urejen, morate pripraviti dober kavelj. Toda kaj se skriva pod tem epitom, večina mojstrov novincev ne predstavlja. Potem pridejo na pomoč izkušene igle. Pravijo, da je za pletenje katerega koli izdelka, vključno s panamsko žensko, ki jo proučujemo, kavelj tisti, ki je izdelan iz kovine. Še posebej, če je začetnik preozko zank. Njena velikost se mora ujemati s prejo. Za pletenje vzorec in čipke tkanine, kot tudi različne pokrivala, bolj primerno orodje, enaka debelini nit. Poleg tega je pomembno skrbno preučiti. In če se odkrijejo napake, "burrs" in hrapavost, je bolje, da razmisli drugačen kavelj.

Meritve

Profesionalna pletilja pogosto govorijo o tem, kako pomembno je kvačkati kvačkano kljuko, ki bo ustrezala vašemu otroku natančno po velikosti. V nasprotnem primeru se pokrivala ne sme prilegati, ali pa bo nenehno letela. To bo prisililo mojstra začetnika, da še enkrat opravi delo. Da bi to preprečili, morate plesti na določene vrednote. Poleg tega je bolj smiselno določiti parametre določenega otroka, ne pa standardnih.

Tako, ko smo pripravili centimetrski trak, kos papirja in svinčnik, nadaljujemo z meritvami:

  • obseg glave;
  • višina pokrivala.

Vseeno, za katere pletemo kvačkanje panama - za dekle ali fanta se prvi parameter določi tako, da postavimo centimeter vzporedno s tlemi tik nad obrvi. Drugi je pravokoten na tla, od enega uha do drugega skozi krono. Vodoravna meritev se posname takoj, navpična pa najprej razdeli z 2.

Pripravite vzorec vzorca in izračunajte potrebne enote

Še ena skrivnost, ki jo poklicni pletilci delijo z veseljem, je vnaprej izračunati število zank in vrstic. To bo zelo olajšalo proces pletenja. Ker vam ni treba kuhati polnega vzorca ali nenehno preverjati z merilnim trakom. To naredite tako, da pripravite vzorec vzorca. Mi plesti z uporabo izbranih igel za pletenje in preje. Za izvajanje kvačkanje kvačkanje prevelik vzorec ni potrebno. Dovolj kvadrata s stranico deset centimetrov.

Po izvedenih zgoraj opisanih manipulacijah nadaljujemo s preučevanjem tehnologije za izračun merskih enot, potrebnih za pletenje. V ta namen upoštevamo, koliko zank in vrstic se ujema z vzorcem. Vsako vrednost razdelimo na 10. Potem pomnožimo parametre, ki jih dobimo z delitvijo vodoravne meritve z obsegom glave, in navpično z višino pokrivala. Končne vrednosti se po potrebi zaokrožijo na celo število in označijo poleg predhodno odstranjenih parametrov. Za njega bomo plesti otroški klobuk.

Začnite plesti panamo

Izkušeni šivalkami pravijo, da je izdelek, ki ga proučujemo, zelo enostavno plesti, vendar morate pravilno začeti. Če želite to narediti, vzemite preje, kavelj in list s svojimi izračuni. Nato dvakrat navijemo nit na prste leve roke, skupaj zložimo. Nastala zanka je skrbno odstranjena in vezana, premika se v krogu. Z izdelavo 6 zank povežemo prvi in ​​zadnji skupaj. Nato počasi povlecite začetni konec in zaprite središče. Naprej, pleteni v spiralo. V tem primeru, mojstri svetujejo, da dodate nove zanke na svoje, s čimer tvorijo krog. Vendar pa začetniki, ki se bojijo, da se sami ne bodo mogli spopasti z nalogo, lahko uporabijo eno od naslednjih panamskih shem kvačkanja.

Nameravani izdelek pletemo v dolžino

Po pripravi kroga želenega premera nadaljujte v naslednjo stopnjo. Mi pletene panama, tudi gibljejo v spiralo, vendar ne dodajajo nove zanke. Zanašamo se na naše izračune in štejemo število vrstic na glavi. Ko je mogoče doseči prej izračunano vrednost, jo prerežemo, jo skrijemo z napačne strani in jo povežemo. Ali pa najprej dodajte čipkaste obrobe. Dokončamo otroško panamo po lastni presoji. Če želite, lahko naredite še eno garderobo, npr. Bluzo, krilo ali torbo. In potem dobite izvirno pleteno opremo za poletje.

Pripravljene dodatke okrasimo s polji

Mnoge matere in njihove hčere imajo raje klobuk. Tak izdelek lahko izdelate tudi ročno. Začetna faza je podobna zgoraj opisanim ukrepom. Toda nadaljnja tehnologija je nekoliko drugačna. Preučujemo ga v sedanjem odstavku.

Torej, vezanje glavni del poletne paname, nit ne zlomi. Izdelke vežemo v spiralo in začnemo oblikovati krog želene velikosti. Dodatek opravimo z očesom, prilagodimo širino polj in se osredotočimo na otrokovo željo ali na lasten okus. Ko je element vezan na želeno velikost, izberite rob z ogrinjali ali dokončajte delo.

Kot lahko vidite, je kvačkanje paname za dekle ali fanta hitro. Glavna stvar - za izvajanje pristojnega usposabljanja.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija