FoodPro Preloader

Darilna škatla iz kartona naredite sami: preproste sheme


Ljubezen do daril z lastnimi rokami? Iščete nove ideje za embalažo? Zdaj se boste naučili, kako narediti kartonsko škatlo z lastnimi rokami. Diagrami v besedilu lahko natisnete in uporabite nespremenjene. Če želite dodati nekaj svojega, jih spremenite po želji. Katero obliko izbrati Morda ne boste nikoli uganili, kako preprosto in hitro je izdelana kartonska škatla z lastnimi rokami. Sheme i

Ljubezen do daril z lastnimi rokami? Iščete nove ideje za embalažo? Zdaj se boste naučili, kako narediti kartonsko škatlo z lastnimi rokami. Diagrami v besedilu lahko natisnete in uporabite nespremenjene. Če želite dodati nekaj svojega, jih spremenite po želji.

Katero obliko izbrati

Morda ne boste nikoli uganili, kako preprosto in hitro je izdelana kartonska škatla z lastnimi rokami. Sheme in praznine so zelo različne, in končna konfiguracija izdelkov je zelo različna. Pogosto pravijo, da je lepa embalaža že pol darila. Če želite presenetiti svoj spominek, prišli do nenavadne oblike škatle. Hkrati bo paket, ki ni niti okrašen, temveč preprosto narejen iz barvnega lista, izgledal spektakularno.

V primeru, ko ne želite, da se vaša pozornost preusmeri na paket, vendar je to potrebno samo zaradi varnosti in udobja pri prevozu, zadostuje običajna oblika v obliki kocke ali paralelepipeda. Vendar pa je vredno razmisliti, da se pripravljate na počitnice, zato je dobro dodati lepo dekor v običajno konfiguracijo. Uporabite lahko katero koli od možnosti in ne bo težko izvesti škatlo na pripravljeni predlogi, tudi če tega še niste storili.

Kaj je potrebno?

Za izdelavo lepe kartonske škatle z lastnimi rokami morate pripraviti naslednje:

 • Sheme ali, tako imenovane, pometanje.
 • Lepenka (bela, barvna, dekorativna).
 • Orodja za tiskanje ali risanje, če ste pripravili predlogo sami.
 • Škarje ali nož.
 • Iglo za pletenje, pisalo brez pisanja ali podobno orodje za risanje nevidnih utorov vzdolž prihodnjih linij.
 • Lepilo ali toplotna pištola.
 • Dekorativni elementi (satenasti trakovi, nalepke, loki, cvetovi).

Kot lahko vidite, delo na ustvarjanju lepega paketa ne bo povzročalo veliko težav. Težke prilagoditve niso potrebne. Če nimate termalnega pištole in tiskalnika, je možno, da se z njimi ne ukvarjate, pri tem pa uporabite samo-konstrukcijo škatle s svinčnikom in ravnilom ter lepljenje z navadno PVA ali hitro fiksirno spojino.

Proizvodna tehnologija

Razmislite, kako narediti darilno škatlo z lastnimi rokami iz kartona. Shema dela bo naslednja:

 1. Po konfiguraciji poiščite predlogo, ki vam ustreza.
 2. Natisnite jo na tiskalnik bodisi takoj, če je le mogoče, na karton velikem formatu, ali na liste papirja, ki jih lahko nato zlepite skupaj in prenesete predlogo na kartonski papir. Najbolj priročno je seveda delo z škatlami, ki se raztezajo na formatu A3 ali celo A4. Običajno je to največja zmogljivost standardnega domačega tiskalnika.
 3. Torej, preden ste prejeli na kakršen koli način embalažo predlogo. Izrežite ga iz plasti vzdolž obrisa in naredite kosi na pravih mestih, kjer bo potekalo lepljenje.
 4. Vzemite iglo za pletenje ali orodje, ki ste ga pripravili, in ga povlecite vzdolž vseh linij, kjer bodo ovinki prešli. Bolje je, da to storite na hrbtni strani in ne na sprednji strani. V profesionalnem slengu se ta operacija imenuje točkovanje, v tiskarnah pa seveda deluje stroj. Takšni utori preprečujejo gubanje kartona med zlaganjem, tj. Upogibanje. Zato ga ne zanemarite, sicer se lahko izkaže, da je škatla površna in deformirana.
 5. Napravite zavoje na ustreznih vodilih.
 6. Prilepite trdno obliko iz ploskve.
 7. Okrasite svojo embalažo s satenastimi trakovi, loki ali karkoli drugega.

Škatla iz lepenke, do-it-yourself: sheme

Najpogosteje se uporablja kvadratna embalaža. Možnosti so različne, tako trdne in sestavljene iz dveh delov - podnožje in pokrov. Lažje je izdelati škatle iz enega kosa. Takšen paket se lahko zapre na kravatah ali s pomočjo kartona "jezik", ki gre v režo v nasprotnem delu škatle. Spodaj je preprosta možnost pakiranja v obliki kocke.

Kot lahko vidite, je v središču skeniranja kvadrat. Vrh izdelka je videti kot "streha" v sestavljenem stanju. Za pritrditev štirih delov vrha lahko uporabite lep trak.

Kartonska škatla DIY: preproste, a nenavadne sheme

Če želite narediti nenavadno obliko pakiranja, uporabite enega od naslednjih modelov. Prva fotografija prikazuje najpreprostejšo možnost. Zelo enostavno ga je izdelati, saj morate samo dopolniti štiri ovinke. Nad škatlo je sestavljen z režo in pritrdilnim elementom, ki je v njem.

Če imate spomin na trikotno obliko, uporabite naslednjo embalažo. Čeprav je premik precej zapleten, je montaža hitra in enostavna. Glavna stvar je, da skrbno naredite pregibne linije. Lepilni elementi so majhni, izdelani v obliki trikotnikov.

Naslednji vzorec lahko naredimo lepo zaokroženo kartonsko škatlo z lastnimi rokami. Shema je tudi preprosta in enostavna. Najpomembnejše je, da gladko potegnete obokane črte krivin. To je odvisno od tega, kako natančno je oblika paketa.

Kako okrasite škatlo

Obravnavali ste tehnologijo ustvarjanja podlage, toda samo bel paket ni primeren za darilo. To bi moralo dopolniti in okrasiti vaš spominek. Običajno polje lahko pretvorite v mojstrovino umetnosti na naslednje načine:

 • Izberite lep karton ali debel papir (oblikovanje ali za otroško ustvarjalnost). Plošče so metalizirane, biserne, z reliefnim vzorcem in drugimi dekorativnimi možnostmi.
 • Izrežite drugo skeniranje škatle iz tanke embalaže ali drugega papirja, ki se uporablja v uporabnih umetnostih, in zlepite na vrh osnove. Ta možnost je primerna, kadar morate izdelati škatlo iz zelo debelega kartona, ki je ni mogoče najti z dekorativno površino.
 • Nanesite risbe ali vzorce na škatlo z barvami s čopičem, šablonami, z uporabo nalepk, serviete za decoupage.
 • Če ste lastnik urejevalnikov računalniške grafike na visoki ravni, lahko ustvarite svojo lastno zasnovo okvirja, ki dopolnjuje izbrano obliko pred tiskanjem s slikami, vključno s fotografsko realističnimi, npr. Tisti, kateremu boste podarili takšno darilo, bo popolnoma presenečen. Upoštevati je treba samo to, da če boste tiskali na barvni karton, bodo vse slike dobile ustrezen odtenek, tako da boste morali obdelovati obdelovanec ali pa uporabiti barve, ki jih ni mogoče spremeniti (portretne fotografije).

Obstaja toliko možnosti za okrasitev izdelka, kot so možni vzorci skeniranja. Dobro združite različne ideje.

Torej, videl si, kako enostavno je narediti kartonsko škatlo z lastnimi rokami. Zgornje sheme so preproste za uporabo za ustvarjanje čudovitega paketa za spominek za vse počitnice. S skaliranjem vzorcev lahko izdelate škatle enake velikosti, ki so enake oblike. Ustvarite, okrasite, presenetite svoje prijatelje in sorodnike s svojim znanjem.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy