FoodPro Preloader

Vreče iz kosov. Patchwork Tack


Nobena gospodinja ne dela v svoji kuhinji brez žebljev, s katerimi lahko enostavno preuredite vročo ponev, ponev ali pekač. Seveda, za ta namen lahko uporabite različne krpe ali brisače, zakaj pa ne bi šivali izvirnih lepih vrečk iz rezin? Poleg tega to ne zahteva posebnih znanj ali finančnih stroškov. In srčk

Nobena gospodinja ne dela v svoji kuhinji brez žebljev, s katerimi lahko enostavno preuredite vročo ponev, ponev ali pekač. Seveda, za ta namen lahko uporabite različne krpe ali brisače, zakaj pa ne bi šivali izvirnih lepih vrečk iz rezin? Poleg tega to ne zahteva posebnih znanj ali finančnih stroškov. In srčkane stvari, ustvarjene z lastnimi rokami, bodo ne le odlični pomočniki v kuhinji, ampak tudi izvirno darilo za dekle, sestro ali mamo. Ta članek bo razpravljal o tem, kako šivati ​​patchwork prešite odeje.

Pravzaprav jih je enostavno ustvariti, vendar je sam proces precej težaven, zahteva skrbno izbiro tkanin, rezanje in šivanje fragmentov.

Izbira materiala

Za šivanje vrvic iz kosov, boste potrebovali papir za vzorce, škarje za njih, kose tkanine različnih barv in škarje za krpo. Prav tako bi se morali založiti z nevtralnim odtenkom in šivalnimi potrebščinami. Običajno se ti izdelki ročno šivajo, če pa obstaja stroj, se lahko delo pospeši.

Treba je opozoriti, da se škarje za tkanino ne morejo rezati papirja, saj hitro postanejo neuporabne, potem pa ni tako enostavno rezati tanke tkanine.

Ne smemo pozabiti, da je priprava namenjena za delo z vročimi predmeti, zato je treba pri izbiri tkanin dati prednost gostemu materialu iz bombaža in v nobenem primeru ne uporabiti sintetičnih materialov, ki se lahko preprosto topijo. In to ne zadeva samo delcev za aplikacijo na sprednji strani izdelka. Na napačni strani, robovih in celo očesci na vtiču mora biti tudi naravna tkanina, tako da pripomoček pri prvi uporabi ne postane neuporaben.

Za tak izdelek lahko uporabite ne le obrezovanje tkanin, ki ostanejo po šivanju posteljnine ali brisač. Nosena oblačila so idealna za delo.

Če je bila tkanina posebej kupljena v trgovini, jo je treba pred delom oprati, saj se bombaž skrči in zbledi, ko se prvič dotakne vode.

Pripravljalna dela

Preden začnete rezati tkanine, morate razviti model žebljev iz kosov z vsemi moduli in barvnimi kombinacijami, nato pa narediti vzorce. Na papirju narišite skico bodočega odrezka kosov v polni velikosti in ga podvojite. Eden od njih je razdeljen na dele: kvadrate, rombove, pravokotnike in poligone. Ko je skica z vsemi podrobnostmi pripravljena, se razreže in predhodno oštevilči elemente. Za rezanje navzven navzven in za polnilo je potreben enodelni detajl.

Distribucija tkiv

Jasno je, da bo patchwork izdelek izgledal izvirno le, če boste za delo izbrali prave odtenke materialov. Lahko so kontrastne ali tonske kombinacije. Na primer, lepljenje v slogu patchworka v obliki kroga v sredini je lahko belo, na robovih pa temnejše ali obratno. Zanimivo je videti izmenično šivane temne in lahke elemente.

Odlična ideja - ročaji z ročaji. Vzorec tega izdelka je zelo preprost. Dovolj je, da položite roko na list papirja in ga razrežete okoli obrisa. Po želji se lahko poveča tudi velikost predloge. Nato nastali vzorec razdelimo na dele in odrežemo. Rokavice, katerih vzorec je razdeljen na več vertikalnih ali horizontalnih elementov, so lahko enoslojne ali položene na vašo roko.

Izbira modela

Praviloma, da bi ustvarili nekaj v patchwork tehniki, je dovolj le osnovno znanje, za začetnike pa je bolje izbrati preproste modele. Vrvice pravilne geometrijske oblike z majhnim številom fragmentov veljajo za najlažje izvedljive. Treba je opozoriti, da bo tudi z zelo preprosto zasnovo takšen izdelek videti originalen.

Bolj izkušeni obrtniki se lahko spopadajo z zvitki nenavadnih oblik, vključno s srcem, cvetjem, listi, metuljem, polžem ali mačko. Pravzaprav lahko obstaja samo neomejeno število idej.

Rezanje tkanine

Torej, kako zašiti špranjček kosov? Vzorci papirja, ki so položeni na tkanino in jih obkrožijo po konturi krojačega krede ali svinčnika. Vsi kosi se razrežejo, ne da bi pozabili na dovoljenje za šiv. Vsi morajo biti enaki, tako da se deli med montažnim postopkom pravilno prilegajo skupaj. Šivkasta stran je lahko tudi narejena iz fragmentov ali pa iz lepih materialov izreže en kos.

Za rezanje šivaste strani in polnila uporabite papirno predlogo, ki ni razdeljena na delce.

Tudi trak iz tkanine se izreže iz celotne krpe za izdelavo očesca in robov za lepljenje. Za to je najbolje uporabiti pletenino iz naravnih vlaken. Če vzamete tkanino, ki se ne raztegne, morate trak obrezati vzdolž poševnega traku.

Na primer, če je kvadratni del snovi, da bi iz njega izrezali poševno inlay, je treba tkanino odrezati diagonalno, po tem pa vzdolž reza, odstraniti. Samo v tem primeru bodo robovi ploski, se ne bodo nabrali ali gubali. Najmanjša širina takega traku mora biti 3, 5 cm.

Da bi laku zagotovili potrebno gostoto, ki bo ščitila roke hostese pred opeklinami, je potrebno šivati ​​kos vate ali poliestra v izdelku.

Sprednja stran sklopa

Za pravilno šivanje vseh drobcev na sprednji strani je potrebno vsak del tkanine vsiliti na papirno predlogo in gladko obračati navzgor. Nato se vsi elementi kombinirajo in šivajo izmenično. Nato je treba vsak šiv skrbno likati.

Rokavice s prstom, katerih fotografije so objavljene v tem članku, so bile zbrane na različne načine.

Skoraj vsi podobni izdelki so sešiti v module in šele nato se združijo v eno samo sestavo. Vzemite na primer okroglo pečico, v kateri so bili elementi prvič zbrani v končnem izdelku, ki spominja na rezano torto. Pri kvadratnih izdelkih s štirikotnimi elementi se prvi detajli všijejo v trakove in se nato združijo.

Pogosto se po izdelavi sprednjega dela podvaja s flizelinom. To omogoča, da se tkanina stabilizira, tako da se zatični elementi pojavijo kot enotna mreža.

Sestavljanje delov

Točka v odseku je podobna večplastni torti: sprednji strani, sinteponu ali udarcu, podrobnosti žuborenja. Vsi ti kosi so zloženi drug na drugega in, ko se odmaknejo od roba nekaj milimetrov, položijo šiv. Na tej stopnji lahko naredite več šivov vzdolž izdelka in ga prešite.

Nato na napačni strani postavite zanko tako, da se nasloni na izdelek. Nadalje, v procesu odvrnitve. Nato na bočni strani obrnite navzdol robni trak. Odstopite od roba 0, 5 cm, zašite ga. Nato je trak pristranosti zložen. Obračanje roba 5 mm, gladko navzdol na sprednji strani. Skupaj z njo obrnite zanko. Ob koncu dela se po robu nešiti vložka izdela šiv, s čimer se prikrijejo vsi kosi.

Obrobljanje - to je zadnja faza, kar pomeni, da je pripravljen nov čip krp. Roke lahko v kuhinji ustvarijo celo vrsto koristnih tekstilnih stvari. Na primer, za novoletne počitnice so lahko prtički in brisače z aplikacijami na božične teme, do 8. marca pa je zbirka kuhinjskega tekstila z vzmetnimi motivi.

Modni dodatek je odlična darilna ideja.

Tudi začetna igla bo lahko izdelala krpice, mojstrski razred, katerega izdelava je predstavljena zgoraj. Malo domišljije in vneme, originalna kuhinjska oprema pa bo pripravljena.

Takšna luštna stvar, ki jo lahko sami ustvarite, vam bo pomagala, da se enkrat za vselej znebite nadležnih krp, ki, kot kaže praksa, nežne roke ne zaščitijo pred rdečimi kuhinjskimi pripomočki. Rokavice, katerih fotografije so uporabljene v tem članku, so lahko odličen vir navdiha za vsako iglo. Pravilna izbira tkanin in modelov bo naredila stvar originalno tako, da jo lahko varno predstavite kot darilo.

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija