FoodPro Preloader

Pleteni šivi: vrste in metode izvedbe


Po končanem procesu pletenja puloverja, obleke ali katerega koli drugega izdelka je treba vse njegove podrobnosti združiti. Toda to ni storjeno s pomočjo šivalnega stroja, ker njena linija ni elastična, niti se bodo pri raztezanju pletenih delov nujno zlomile. Za šivanje pletenih elementov se uporabljajo posebni pleteni šivi. Obsta

Po končanem procesu pletenja puloverja, obleke ali katerega koli drugega izdelka je treba vse njegove podrobnosti združiti. Toda to ni storjeno s pomočjo šivalnega stroja, ker njena linija ni elastična, niti se bodo pri raztezanju pletenih delov nujno zlomile. Za šivanje pletenih elementov se uporabljajo posebni pleteni šivi. Obstaja več vrst. Izvajajo se z različnimi metodami, orodji in nitmi. Najpogosteje se uporabljajo posebne igle za volno ali za vezenje s topo konico.

Priprava delov za šivanje

Preden naredite pleten šiv, je treba vsem elementom izdelka po pletenju dati pravilno obliko. To se izvede s toplotno obdelavo. Da bi se izognili deformacijam pletenih delov med likanjem, so na vzorcu predhodno pritrjeni z zatiči. Ne pozabite, da morajo biti izdelki iz volnene preje in sintetičnih vlaken skozi bombažno tkanino paro, iz mešanice volne, perila in bombaža pa skrbno likati. Pozor! Postopek toplotne obdelave se vedno izvaja na hrbtni strani, gumijastih trakov pa se sploh ne sme dotikati, da se ne raztegnejo.

Pleteni šiv "zanke v zanki"

Uporablja se za povezovanje pletenih delcev. Glavna prednost te metode je prikrite. Ti pleteni šivi so izdelani iz niti, iz katerih je izdelek pleten. Odprte zanke enega dela od desne proti levi so šivene z zankami drugega. Navoj je pritrjen na napačni strani zgornjega dela. Prav tako se igla vstavi iz notranjosti prve zanke. Nato naj bi navoj potekal po sprednji strani spodnjega dela skozi prvo zanko, nato pa skozi drugo zanko z notranje strani spodnjega dela. Nit ponovno spravimo v zgornjo prvo zanko s sprednje strani, nato z napačne strani, v zgornjo drugo zanko itd.

Navpični šiv

Navpično šivanje delov se izvaja spredaj. Alternativno se zajame leva stena zanke enega elementa in desna zanka drugega. V poveljni šiv uporablja pletene šive "vezalke". Med zadnjima dvema zankama se vstavi igla pod vodoravno nitjo prvega dela, nato pod prečno drugo. Šivi potekajo vodoravno.

Kettelny šiv

Uporablja se za obrobljanje robov izdelkov in povezovanje sten, lamel, žepov itd. Takoj pletite trak širine 3 cm, potem pa ga nanesemo in pometamo čez del.

od sprednje strani tako, da robovi elementa gredo pod trak za približno 0, 3 cm, očesci planochke pa morajo ostati odprte - pritrjene so s šivalnim kotom. Za to potrebujete nit z dolžino, ki je enaka trem končnim trakom. Igla se vstavi v drugo uho z notranje strani, nato v prvo od zgoraj in nit se potegne skozi tretjo zanko od spodaj navzgor. Potem se igla vstavi v drugo zanko, vendar z vrha in se potegne skozi četrto zanko od spodaj navzgor. Ta šiv se imenuje tudi »zadnja igla«. Pred izvajanjem keta pletenih šivov je potrebno tečaje previdno zavrteti, da bi se izognili njihovemu »begu« v procesu spajanja delov.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature