FoodPro Preloader

Pletenje: kvačkanje baby klobuk. Nekaj ​​idej


Mnoge mlade matere med porodniškim dopustom so odvisne od kakršnega koli ročnega dela. In pogosto raje pletenje ali kvačkanje. To je koristen in prosti čas. V tem članku vam bomo povedali, kako ustvariti otroški klobuk z kvačkano kljuko, katere niti in vzorci so bolje izbrati, s katerimi dodatki lahko dodate končni izdelek. Prva st

Mnoge mlade matere med porodniškim dopustom so odvisne od kakršnega koli ročnega dela. In pogosto raje pletenje ali kvačkanje. To je koristen in prosti čas. V tem članku vam bomo povedali, kako ustvariti otroški klobuk z kvačkano kljuko, katere niti in vzorci so bolje izbrati, s katerimi dodatki lahko dodate končni izdelek.

Prva stvar, ki jo je treba izbrati nit. Za poletje, primerna preja iz bombaža ali lana, za zimo - iz volne. Zdaj, zlasti za otroke, proizvajajo hipoalergen akril - dobro ohranja toploto, se ne razteza, hitro se suši in ne povzroča alergij. Poleg tega je v prodaji mogoče najti kombinirano prejo, na primer: akrilno-volneno, akrilno-bombažno, akrilno-bambusovo, bombažno-viskozno.

Kako izbrati vzorec? Otroška kapa je praviloma kvačkana za poletje in pletena v odprtih vrstah v krogu. Običajno se uporabljajo različne barve, lahko pa tudi povežete enobarvno glavico, ki jo dopolnjuje z lepimi aplikacijami.

Tudi za poletje lahko kravato klobuk. Najprej morate plesti preprosto kapo v krogu (openwork ali ne), nato naredite polja. Za to morate poznati pravila pletenja kroga. Da bi klobuk ohranil obliko, je posebna regina za klobuke kvačkana okoli robov polj. Končni izdelek lahko dopolnimo s satenastim trakom, apliciranjem ali perjem. Pletena kapa za dečka je lahko okrašena z uporabo strojev, letal ali cistern. Poleg tega izdelka, lahko pletene šal in palčniki.

Za zimo, zgodaj spomladi ali pozno jesen je bolje, da pletite klobuk v gostih vrstah (z ali brez kvačk) v krogu. Kvačkani otroški klobuk je lahko izdelan v obliki neke živali - tiger, medved, sova, opica, papiga.

Kako plesti klobuk v krogu?

1. vrstica. Pokličite pet zračnih zank, zaprite krog s povezovalno zanko.

2. vrstica. Vnesite tri zračne zanke za dvigovanje in kvačkanje v krog enajstih enojnih kvačkanih stolpcev. Zaprite krog s povezovalno zanko.

3. vrstica. Vtipkajte tri zračne zanke in nato pletite v eno zanko: najprej en stolpec, nato še dva. Izpolnite krog s povezovalno zanko.

4. vrstica. Ponovno vtipkajte tri zračne zanke in nadaljujte s pletenjem prvih dveh stolpcev z dvojno kvačkanje v dveh zankah, nato pa dva kolona z eno dvojno kvačkano v eno zanko.

Vse naslednje vrstice (približno 12) dodajo po en steber.

Potem kravato še deset do štirinajst vrstic brez dodatkov. Tako dobite kvačkani klobuk, katerega shema je bila opisana zgoraj. Ko se začne najbolj zanimivo - mora biti izdan končni izdelek.

Za novorojenčka, lahko pletene pokrovček ali pokrovček za foto poganjki. Na ulici ali doma tega ne boste nosili, ampak za lepe fotografije bo prav. Niti je treba uporabljati enako kot pri pletenju vsakdanjih klobukov. Končni izdelek je lahko okrašen z rožo iz kroglic ali polimerne gline ali druge lepe dekoracije. Ker je takšna otroška kapa, kvačkana samostojno, je namenjena le fotografskim poganjkom, se ne morete bati, da bo vaš otrok pogoltnil ali jedel cvetje. Glavna stvar - ne pustite otroka sam!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija