FoodPro Preloader

Vezenje konjev: diagrami in opisi


Mnogi ljudje ne morejo ostati brezbrižni, ko prvič vidijo tako močno in dostojanstveno žival kot konj. In v tem članku vam bomo ponudili nekaj preprostih in ne zelo shem, ki jih lahko kasneje uporabite pri svojem delu. Kroglice ali niti? Najprej se odločite, kaj želite obleči za konja. Uporabite lahko kroglice ali nitko. In odv

Mnogi ljudje ne morejo ostati brezbrižni, ko prvič vidijo tako močno in dostojanstveno žival kot konj. In v tem članku vam bomo ponudili nekaj preprostih in ne zelo shem, ki jih lahko kasneje uporabite pri svojem delu.

Kroglice ali niti?

Najprej se odločite, kaj želite obleči za konja. Uporabite lahko kroglice ali nitko. In odvisno od izbrane možnosti, kupite bodisi tkanino s križnim šivom in debelo iglo ali posebno tkanino za delo z beadworkom in tanko iglo.

Ne pozabite, da kitajske kroglice za vezenje niso primerne, saj so običajno slabo umerjene. Kupite lahko češke kroglice ali japonsko. Toda za vezenje s križem so kitajske niti za nitke zelo primerne. Vendar, preden kupite nitko iz Kitajske, preberite preglede in se prepričajte, da te niti ne zbledijo s časom.

Najpreprostejša shema konja

Če ne morete izvesti vezenja s kroglicami ali križem, je bolje, da začnete tako, da izberete preprost vzorec, kot je prikazano na spodnji sliki. Takšne sheme se imenujejo enobarvne, torej uporabljajo samo eno barvo in njen svetlejši odtenek. Velikost platna za to sliko bo približno 12 x 8 centimetrov.

Najprej določite sredino na platnu. Če želite to narediti, razdelite stranice na polovico in priključite nasprotne črte. Presečje teh linij bo sredina vezenja.

Če prečkate šiv, se osredotočite na celice. Če ste vezenje z biseri, je bolje, da najprej narišete vzorec na tkanini s posebnim svinčnikom ali markerjem. Pri vezenju s kroglicami natančno shema ni nujno skladna.

Bolj zapleten vzorec vezenja za leto konja

Shema, predstavljena v nadaljevanju, je bolje, da oblečete križ. Zaradi prisotnosti na sliki številnih odtenkov priporočamo, da kupite dražje nitke iz francoskega ali španskega proizvajalca. Tako lahko izberete najbolj pravilne barve in odtenke. Velikost vezenine je približno 30 x 40 centimetrov.

Preden začnete šivati, določite središče na platnu in na diagramu. Za lažje delo uporabite pravokoten obroč.

Vezenje konjev na skici

Kako ustvariti edinstveno in edinstveno stvar? Kupite lahko drag in velik križev. Prepričajte se, da vidite velikost šiva: čim manjša je, bolj podrobna je slika in težje je delo.

Takšno vezenje izgleda realistično in lahko okrasi vsako notranjost. Bodite pozorni na ozadje: če ne želite porabiti sil, ga nato kupite na enobarvnem ozadju.

Beadwork na vzorcu na tkanini

Za takšno vezenje boste potrebovali kroglice, igle z majhno in tanko ušesom, niti, krpo, svinčnik in obroče. Najprej naredite vzorec na tkanini. Ločite področja senc, označite iste odtenke z ikonami, da v prihodnosti ne boste zmedeni. Nato povlecite tkanino preko obroča. Najboljše od vsega, če bo obroč iste velikosti kot risba sama, tako da vam ni treba preurediti.

Kupite krpo. Nato vzemite odtenke kroglic. Kroglice so lahko prozorne, prosojne, prozorne s pobarvano sredino, mat, sijajne in neprozorne, kakor tudi z učinkom biserne ali kovinske. Preden kupite kroglice, ga pritrdite na tkanino in poglejte, kako bo videti. Bolje je vezati konja s preprostimi neprozornimi kroglicami, vendar je bolje porabiti kroglice s kovinskim učinkom na bleščanje sonca.

Začnite vezati sliko. Bolj ko uporabljate odtenke v svojem delu, bolj bo realistično. Po končanem delu izberite okvir v delavnici za okvirjanje in tam sami vstavite svoje delo ali s pomočjo čarovnika. Za varnost vezenja je bolje namestiti steklo. Vezenje konja je pripravljeno! Sedaj ga lahko obesite na steno ali ga dajte nekomu.