FoodPro Preloader

Šolske lekcije: pletene kvačkane igrače


Leta so minila in metode izdelave igrač v našem življenju so postajale vse bolj profesionalne. Pomemben je bil vpliv tradicije. Postopoma so se trdni materiali umaknili mehki, v teku pa so bili slama, lan in preja. Težko sledite natančnemu trenutku, od katerega smo kvačkali igrače. Sprva so bili to najbolj običajni ljudje, ki so polnili slamo. Potem

Leta so minila in metode izdelave igrač v našem življenju so postajale vse bolj profesionalne. Pomemben je bil vpliv tradicije. Postopoma so se trdni materiali umaknili mehki, v teku pa so bili slama, lan in preja. Težko

sledite natančnemu trenutku, od katerega smo kvačkali igrače. Sprva so bili to najbolj običajni ljudje, ki so polnili slamo. Potem so ljudje postopoma razumeli, kako se naučiti kvačkati igrače. Konec koncev, v resnici, to ni nič zapleteno. In zdaj smo kvačkane igrače, ki imajo majhno količino preje in neposredno kvačkanje.

Vse je preprosto

Ko pletemo kvačkane igrače, lahko načrtujemo podobo končnega izdelka in njegovega sestavnega materiala. Ta vrsta igle ne zahteva kompleksnega vzorca parjenja, samo kombinacija stolpcev brez nakida in sprednje površine. Če ste zmedeni nad tem, kako obvladati tehniko in ustvariti kvačkane pletene igrače, vam bo mojstrski tečaj pomagal kar se da dobro.

Mojstrski razred. Prva faza dela: prsti

Razmislite o oblikovanju pletene igrače s posebnim primerom. Naj bo kuščar. Ustvarjanje naše mojstrovine je najbolje, da začnete s prsti, saj so najmanjši del. Tako lahko na začetku razumemo, ali nam bo debelina naše preje omogočila izdelavo tako majhnih podrobnosti. To bo veliko bolj žaljivo, če se po ustvarjanju glave izkaže, da ga preja ne bo dovolila. Število zank ni potrebno, lahko vzamete približno količino. Začnimo tako, da ustvarimo tri zračne zanke, ki jih bomo zaprli. Vežemo jih s stebri brez nakida. V stolpcu ustvarite drugo vrstico. Vrstica št. 3 se poveže s četrtim navzdol. Izkazalo se je, da je nekaj podobnega majhni krogli, ki jo je treba napolniti z bombažem ali pa jo vezati okoli kroglice.

Pletene tace

Še naprej upočasnjujemo in pletemo podnožje stopala. Tako smo plesti pet prstov, kar logično zmanjša velikost do roba šape. Zložite, vzemite dve ali tri zanke iz vsake podnožja stopala, kot da bi jih povezali. Zavezali se bomo v krogu, najprej zmanjšali število zank in dodali, ko bomo začeli plesti stopalo. Nato zavrtite komolce: obrnite, kar imamo, v drugo smer, ustvarite polkrog in se obrnite nazaj, s čimer zaključite krog. Ko smo dosegli zadnjo vrsto šape, ravnamo, kot da ustvarjamo komolec, da bi naredili najbolj naravno kombinacijo z majhnim telesom. Nujno je treba narediti štiri takšne podrobnosti. Pomembno je, da ne zamenjamo leve in desne okončine.

Osnova - telo kuščarja

Telo začnemo od konca, torej od repa, z dodajanjem zank. Za učinek upogibanja vstavite žico v rep. Pletenje telesa, ne pozabite pustiti prostora za glavo. V ta namen ustvarimo dva identična polkrožna detajla - »kape« in ju pritrdimo s kljuko, pri čemer zapustimo mesto, kjer bomo vstavili polnilo. Mimogrede, potisnite bombažno volno, kot v trupu. Za oči bomo naredili vse iste "kape", samo manj. Zvežite oko z verigo zračnih zank in ustvarite veko. Učenec bo dobro delal iz treh zank, zaprt v krogu in vezan s kvačkanjem. Vse dele povežemo skupaj. Nos je lahko vezen. Izdelek je pripravljen!

Rezultat

Kot vidite, je skupaj z rezultatom prijeten tudi proces ustvarjanja pletenih igrač: to je noro fascinanten poklic, medtem ko pletemo kvačkane igrače, letimo neopaženo in nekatere obrti celo pomagajo sprostiti.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy