FoodPro Preloader

Kako napolniti šivalni stroj pred delom


Ni vsaka igralka ve, kako ravnati s šivalnim strojem. Ta članek bo zanimiv za tiste, ki uporabljajo tako priročno napravo prvič v svojem življenju. Največja težava se pojavi pri poskusu navoja niti. Če ni nobenih posebnih težav z zgornjo nitjo, se boste morali lotiti spodnjega dela. Torej, kako napolniti šivalni stroj? Zgornja

Ni vsaka igralka ve, kako ravnati s šivalnim strojem. Ta članek bo zanimiv za tiste, ki uporabljajo tako priročno napravo prvič v svojem življenju. Največja težava se pojavi pri poskusu navoja niti. Če ni nobenih posebnih težav z zgornjo nitjo, se boste morali lotiti spodnjega dela. Torej, kako napolniti šivalni stroj?

Zgornja tehnologija navojev

S tem delom dela se ne sme pojaviti nobenih težav. Lahko pravilno vstavite nit, preprosto vodena z intuicijo. Poleg tega ima večina strojev shematski prikaz tega procesa na telesu.

Za pravilno polnjenje šivalnega stroja priporočamo, da upoštevate naslednja navodila:

  1. Nit iz tuljave je treba potegniti skozi držalo na ohišju.
  2. Nato se v posebnem regulatorju dolije gorivo, ki izvaja napetost navojev, nato pa je treba navoj vstaviti v kompenzacijsko vzmet, podobno kot kavelj.
  3. Naslednji korak je, da iglo vstavite v podajalnik preje, po njem pa mora biti konec skozi več pritrditev, preden ga vstavite v oko igle.
  4. Navoj mora biti usmerjen s strani, kjer je zarez ali utor, ki poteka vzdolž igle (kateri koli od teh elementov se enostavno potegne na prste).

Da bi razumeli, kako napolniti šivalni stroj, morate vedeti, da so nekateri modeli opremljeni z vilico, ki služi kot podajalnik preje. V tem primeru morate samo položiti nit na njej, ne da bi šli skozi luknjo. Vendar pa je ta vrsta strojev zelo redko.

Kako navoj spodnje niti

Preden začnete s polnjenjem goriva, morate malo razumeti, kje naj se gorivo napolni in kje se bo nahajala.

Za razliko od zgornje niti, je spodnja navita na klekljavo in ne na običajno tuljavo. Za ta del je nameščen poseben pokrovček, v katerega je treba vstaviti vreteno. Navoj je nameščen pod vzmetno ploščo.

Pokrov ima določeno napetost navoja, odvisno od modela šivalnega stroja.

Pravilno klekljanje

Zdaj je čas, da govorimo o tem, kako naviti nit v šivalnem stroju, in sicer spodnjo nit.

Tukaj morate iz naprave odstraniti dodatno mizo, tako da jo potisnete v levo. Na začetku se odstrani pomična plošča. Za dvig igle v zgornji položaj morate obrniti vztrajnik. Če želite odstraniti mehanizem vretenca, ga nežno potegnite čez rob in nato izvlecite vreteno.

Pri ponovnem polnjenju šivalnega stroja navoj navijemo na klekljavo tako, da pritrdimo tuljavo na zgornji kljukico in jo povežemo z držalom navoja v križnem položaju. Na tej točki bi moral njegov rob iti na vztrajnik. Vreteno je nameščeno na drugi čep, navoj je pritrjen, večkrat se obrne okoli ohišja. Nato potisnite pedal ali zavrtite ročno kolo in znova napolnite klekljalnik.

Kako namestiti klekljalnik

Da bi razumeli, kako pravilno napolniti šivalni stroj, morate vedeti to malo stvar. Navoj naj se odvija le v smeri urinega kazalca, konec pa se v posebni luknji vstavi v mehanizem vretenca. Ostaja le vrnitev dela kanuu in prenos jezika na položaj, v katerem je bil prej, to je preprosto za njegovo znižanje. Ta položaj še vedno določa mehanizem.

Po polnjenju z gorivom je treba mehanizem namestiti na dno stroja, pri tem pa upoštevati navodila, ki so priložena napravi.

Kaj morate vedeti o napetosti niti

Koristno je, da se seznanite s tem delom članka, preden nadaljujete neposredno z delom. Ko smo se ukvarjali s tem, kako napolniti šivalni stroj, je vredno govoriti o napetosti niti.

Nastavitev napetosti se izvede s posebnim vijakom, ki se nahaja na ohišju vretenca z vrtenjem.

Ko odvijte vijak, je priporočljivo, da se spomnite: da bi se izognili zlomu, se ne odvija več kot pol obrata.

Napetost mora biti nastavljena na podlagi gostote materiala za šivanje, njegove strukture in napetosti zgornje niti.

Kaj morate vedeti o negi šivalnega stroja

Kot vsak drug mehanizem stroj potrebuje nekaj nege, ki podaljša življenjsko dobo stroja. Nič ni zapletenega:

  • Notranji sestavni deli se sistematično mazajo s posebnim oljem, ta postopek pa priporočamo enkrat na šest mesecev.
  • Niti in igle so izbrane glede na vrsto tkanine.
  • Notranje dele je treba redno čistiti s posebno krtačo.
  • Če se opravi, šivanje krzna, volne ali pletenin, je treba vse zgornje korake opraviti pogosteje.
Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy