FoodPro Preloader

Kako narediti rože iz papirja: diagrame, predloge, delavnice za začetnike


Za ustvarjanje lepih razglednic potrebujete možnost izdelave cvetja iz različnih vrst materialov. Obstajajo preproste možnosti, ki jih lahko obvladajo tudi otroci, obstajajo pa tudi zapletene, sestavljene iz več faz proizvodnje. Material se lahko uporablja za vse - tkanine in satenske trakove, filcane plošče. Kako

Za ustvarjanje lepih razglednic potrebujete možnost izdelave cvetja iz različnih vrst materialov. Obstajajo preproste možnosti, ki jih lahko obvladajo tudi otroci, obstajajo pa tudi zapletene, sestavljene iz več faz proizvodnje. Material se lahko uporablja za vse - tkanine in satenske trakove, filcane plošče. Kako narediti rože iz papirja, tako da se izkažejo lepe, gladke in razkošne, preberite še v članku.

Tehnika izdelave vsake vrste plovila je drugačna. Razmislite o najlažjih načinih za tiste mojstre, ki samo poskušajo svojo roko pri tej vrsti umetnosti. Cvetje iz papirja za začetnike se izvaja po shemah in vzorcih. Če pogledamo fotografije, z razlago po korakih, je dokaj enostavno zbrati cvet iz enega samega papirja po origami metodi ali iz posameznih listov.

Striped Sončnice

Tudi predšolski otroci lahko naredijo takšne lahke papirne rože. Vsak cvet je sestavljen iz tanko rezanih trakov rumenega dvostranskega papirja. Oblikovane so s presečiščem na osrednji točki, kot je sonce. Treba je porazdeliti cvetne liste na enaki razdalji, bolj kot jih bo sončnica bolj veličastna. Na sredini črnega kroga je lepljen. Na njej narišemo navpične in vodoravne črte z oznako. To je sončnično seme.

Podobno delo se izvaja tudi na drugih barvah. Nato nastavite cocktail tubule, ki opravljajo vlogo stebla. Ostaja, da narišete vazo na belem kartonu in jo razrežete po konturah. Ni povsem zlepljen, ampak le ob robovih. Izkaže se učinek volumetričnih slik. Kako narediti rože iz papirja na enostaven način, ki ga že poznate, zdaj upoštevajte bolj kompleksne možnosti.

Hijacinti

Zelo izvirno šopek je narejen iz dvostranskega barvnega papirja svetlih odtenkov. Palice za stebla so lahko narejene iz različnih materialov - plastičnih cevi, lesenih nabodal ali enostavnih gladkih vej. Ne bodo vidni, saj so zaviti v zeleno knjigo. Kako narediti papirnate rože?

Najprej se razreže dolg trak vijolične, bele ali rožnate barve. Potem je ena stran narezana na široko "rezance" in upognjena s svinčnikom.

Potem je palica vzeta in vrh je pritrjen na rob PVA lepila. Nato začnite obračati trak v spirali. Spodnji rob je tudi trdno pritrjen. Potem se zelena pecelj zavije v zeleno knjigo in listi so pritrjeni. Če naredite nekaj teh svetlih barv iz papirja, dobite bujno in lepo buket, kot na sliki zgoraj.

Vzorci trakov

Na spodnji fotografiji lahko vidite več vrst rezalnih trakov. Uporabite lahko obojestranski barvni ali krep papir. Kako narediti papirnate rože? Najprej izrežemo trak papirja. Širina je drugačna. Čim širši je pas, tem dlje so latice. Daljši trak je bolj čudovit.

Oblika cvetnega lista je odvisna od načina rezanja robov s škarjami. Lahko jih naredite zaobljene, široke ali ozke in jih lahko narežemo na ostre vogale. Po pripravi trakov vzamejo bazo, na primer zobotrebcem, in začnejo obračati papir okoli njega. Gibanje se izvaja z napetostjo, tako da so vsi zavoji v tesnem stiku drug z drugim. Takšni cvetovi iz papirja po shemah (šablone) so lahko izdelani iz valovitega papirja z različnimi centri. Lepo je videti cvetje, sestavljeno iz več odtenkov. Če želite ustvariti tako večbarvno cvetico, potem ko trak ene barve konča, lepilo papir različne barve. Po pritrditvi se navijanje nadaljuje. Tako lahko dodate več odtenkov iste barve. Na primer, začnite z belo, dodajte rožnato, nato pa vijolično, končajte z barvasto barvo. In središče cvetja je lahko izdelano iz zavitih trakov z majhnimi "rezanci". Bolje je, da vzamete ozek pas.

Astra

Master razred velikih cvetov iz papirja bo pomagal ustvariti lepo bujne obrti, kot na fotografiji. Naredite ga iz krep papirja. Za sredino morate vzeti ozek svetlo rumeni trak in ga čim bolj zmanjšati, tako da se "rezanci" izkažejo tanki in debeli. Zavijte ga na tanko palico ali zobotrebcem. Rob je pritrjen z belim lepilom na zadnjem zavoju. Potem se ista manipulacija opravi tudi z rumeno črto, samo širina je večja. Izkazalo se je čudovito sredino.

Nadaljnje delo se nadaljuje na samem cvetju. Cvetni listi iz krep papirja so dolgi in koničasti. Zato je trak kremnega papirja narezan na dolge in ostre vogale. Po želji lahko vsak zaokrožite z okroglim svinčnikom. Nanaša se na cvetni list in rahlo pritisne z dvema prstoma. Cvetje iz krep papirja bo veliko, če naredite več lepilnih trakov. Ker je resnična aster v naravi velika, je treba narediti cvet iz papirja.

Vzorec cvetnih listov

Spodnja slika prikazuje diagrame glavnih možnosti za izdelavo vzorcev za cvetne liste. Obstaja tehnika za izdelavo volumetričnih cvetov, zbranih iz posameznih elementov. Z uporabo vzorca v članku, narišite nekaj velikih delov, enako količino srednje in majhne velikosti. Potem je sam cvet sestavljen.

Na pripravljeno (po metodi papirja curling opisano prej) so pritrjene cvetne liste, ki se nahajajo vzdolž celotnega oboda valja. Začnite z najmanjšimi elementi, druga vrsta pa je izdelana iz cvetnih listov povprečne velikosti. Delo se konča s pritrditvijo največjih delov. Lahko jih naredite v eni ali različnih barvah. Vse je odvisno od želje gospodarja. Oglejte si primer lepe rože cvetnih listov, sestavljene iz dveh plasti papirja.

Dvobarvni cvet

Če želite narediti tako lepo cvet iz papirja, boste v članku prebrali navodila po korakih. Potrebovali boste dvostranski papir v beli in vijolični barvi.

Navodilo:

Korak številka 1. Najprej se izvede sredina tankega traku narezanih rezancev.

2. korak. Še en detajl je prilepljen na pripravljen valj, le v vijolični barvi. Naredi zanke. Če želite to narediti, izrežite širok trak papirja, prepognite na pol in drobno narezano. Potem vam ni treba razporediti dela in morate ga dvakrat povečati, da ga usmerite na sredino.

Korak številka 3. Ko je podlaga za cvetne liste pripravljena, se nadaljuje delo na izdelavi samega cvetja. Latice se razrežejo po vzorcu. Vijolični deli so nekaj milimetrov večji od belega.

Korak št. 4. Ko ste pripravili par cvetnih listov, pričnite njihovo pritrditev na osrednji valj valovitih trakov. Postavite jih po obodu. Lahko jih imate v bližini, lahko pa se prekrivate. Vse je odvisno od želje gospodarja. Cvet je svetel in zelo spektakularen, čeprav ni težko.

Vrtnice

Papirni cvetovi iz posameznih cvetnih listov se lahko razlikujejo. To so asteri, marjetice, dalije, ognjiča itd. Zdaj bomo podrobneje pogledali, kako lahko veliko naredite za svojo najljubšo rose. Kot pri mnogih drugih možnostih, je sredina najprej narejena. Metoda izdelave je podrobno opisana prej. Ne bomo ponovili, samo dodajte, da je trak vzet tanek, in "rezanci" so sesekljane drobno in debelo.

Fotografija prikazuje vzorec cvetnih listov vrtnic. Ko se pripravijo številne podrobnosti, se začne zalivanje okoli sredine. Delo poteka v plasteh, z odmikom od sredine cvetnega lista. Po tem, vsak element potrebuje malo zasuk z okroglo palico. Navaden svinčnik bo naredil. Tako je opisan mojstrski razred velikih cvetov iz papirja, ki ga lahko poskusite sami ustvariti.

Izdelava stožcev

Eden od lepih elementov pri ustvarjanju cvetov je vrtenje stožcev. Nekateri obrtniki uporabljajo komercialno dostopne majhne kvadratne lističe z lepljivim lepilnim trakom. Glavna stvar -, da poberem papir potreben odtenek. Če tega nimate, potem je pripravljalna dela za rezanje kvadratnih elementov. Morali bi biti veliko, da bi dobili veliko in bujno cvetlico. Vendar se taki elementi v cvetju pogosto uporabljajo kot del sestavnih delov.

Vsak kvadrat je zvit v stožec. Ostri kot ni odrezan, služi tudi kot dekorativni element. Razmislite o tem, kako se lahko takšne podrobnosti prilegajo sestavi rože.

Cvet z stožci kvadratov

V tej obrti se uporablja več prej opisanih tehnik. To so tako zviti trakovi, prepognjeni na pol, in listi, izrezani iz vzorcev, in prej opisani stožci. Delo se začne kot običajno, od sredine. Za izstopanje uporabite druge kontrastne barve. To so rožnate, bež in modre črte, ki so bile najprej prepognjene na pol, nato pa so bile veliko kosov, vendar ne popolnoma. Za sukanje traku pustite približno 1 cm.

Kot je razvidno iz fotografije, so nekatere plasti zank postavljene povsem navzgor, druge pa so rahlo sploščene. Da bi dosegli ta učinek, je potrebno po rezanju papirja s “rezanci” preostale trakove nekoliko premakniti med seboj. Odvisno od dolžine premika so zanke spremenile svojo obliko, od navpično razporejene do podolgovate.

Nato se ustvarijo številni stožci. Prilepijo se čez oster rob v sredini v več plasteh. Cvet se konča s šestimi velikimi cvetnimi listi. Izrežejo jih narisani vzorci. Spodnje obrti se lahko držijo na tesnem krogu kartona.

Origami cvet na papirni shemi

Danes skoraj vsi na zemlji poznajo starodavno umetnost origami. To je metoda zlaganja papirja različnih številk. Ne pozoren na mojstra in rože. Spodnja fotografija ima papirni vzorec cvetja origami.

Vsak cvetni list je narejen ločeno od kvadrata papirja z zlaganjem. Upogibi se opravijo previdno, vsak je gladko navzdol s prstom. Ko se po shemi zbere več cvetnih listov, se zberejo skupaj z “harmoniko”. Latice so lahko enake barve in lahko zberete cvet iz pisanih delov. Izkaže se čudovit cvet sedem barv.

Za zaključek

Kot je razvidno iz besedila članka, lahko s svojimi rokami naredite lepe, polne rože. Glavna stvar - ne bojte se poskusiti. Začnite z najpreprostejšimi proizvodnimi možnostmi in postopoma izboljšajte. Če želite, lahko izvirnik okrasite katerokoli kartico, darilno embalažo, naslovnico albuma s fotografijami. Če ste izvedeli, kako ustvariti volumetrično cvetje, lahko uredite steno, okrasite notranjost stanovanja, okrasite stene ali vrata.

Kako narediti užitne šolske potrebščine: recepti in razkošnostiOsupljive slike, ki jih zlahka zamenjate s PhotoshopomShahl Engelna: shema in opis.  Pletenje s šalom iz škarjLjudje so se odločili, da bodo ustvarili najljubše otroške fotografije, rezultat pa je bil zelo smešen.Kako sušiti pomaranče za dekor.  Zanimive ideje o uporabi posušenih citrusovCrochet lekcije: jaknaSpregovorimo o tem, kako kvačkati krpico z raztegnjenimi zankamiKvačkane čevlje: shema in opis pletenja