FoodPro Preloader

Ustvarite kostum za trebušni ples


Skoraj vsaka moderna ženska išče hobi za svojo dušo. Nekdo z užitkom obleče, nekdo peče pite in nekdo gre na ples. V tem članku bi rad povedal ženskam, ki obvladajo vzhodno kulturo, kako si s svojimi rokami šivajo kostum za trebušni ples. Komponente Najprej se odločite o podrobnostih kostuma. Vsekakor b

Skoraj vsaka moderna ženska išče hobi za svojo dušo. Nekdo z užitkom obleče, nekdo peče pite in nekdo gre na ples. V tem članku bi rad povedal ženskam, ki obvladajo vzhodno kulturo, kako si s svojimi rokami šivajo kostum za trebušni ples.

Komponente

Najprej se odločite o podrobnostih kostuma. Vsekakor bo dolga krila in steznik. Vendar, če ni mogoče narediti vse podrobnosti lepe, lahko varno naredite samo s pasom. Iz dodatkov lahko pripravite tančico, potrebujete pa tudi ogromno količino raznovrstnega nakita na rokah, ušesih, nogah - uhane, prstane, verige, zapestnice itd.

Bodice

Če bo ženska naredila kostum za trebušni ples z lastnimi rokami, se lahko delo začne s pripravo steznika. Za to je lahko primeren navaden neprosojni nedrček (boljši od penaste gume). Če je že prava barva, jo bo treba samo okrasiti. Vendar pa je bolje, da pre-obloga vse enako z želeno tkanino, tako da ne izgleda običajno. Ne bo mogoče ustvariti enega kosa kože, zato bo sestavljen iz več delov. Prva je skodelica. Rezan je pravokotne oblike in ukrivljen nad končnim izdelkom. Če želite to narediti, boste morali narediti več gub na tkanino po načelu ustvarjanja puščice. Potrebovali boste tudi tkanino na trakovih. To naredite tako, da izrežete dolge pravokotnike, ki te dele preprosto ovijete na vse strani. Kosi so sešiti že na modrc, lahko jih celo šivati ​​z dekorativnimi šivi. "Tails" se skrivajo pod podrobnostmi za prsne kozarce, ki so nazadnje zašiti. Pojdite, ustvarite posamezne podrobnosti na kostumu za ples s trebuhom z lastnimi rokami. Ko je modrc popolnoma ovit z novo krpo, morate začeti z dekoriranjem izdelka. Tukaj bo vse, kar si bo dama všeč, zelo prijetno. Lahko je le čudovita vezenina z nitmi ali kroglicami, lahko pa se zlepljujejo tudi v obliki ribiških lusk itd. Ženska sama odloči, kaj želi dobiti. Vendar pa se moramo zavedati, da mora biti vse dokaj varno pritrjeno, ker boste v tem kostumu morali plesati, torej aktivno se gibati.

Krilo

Prirejanje kostuma za trebušni ples vključuje izdelavo dolgega krila. Če želite to narediti, morate vzeti dokaj tanko prosojno tkanino, ki dobro zavija, kot je šifon ali krep-šifon. Zdaj se morate odločiti, kaj želite narediti. Razmislite lahko o dveh možnostih. Prvi - običajno ravno krilo z kosi na straneh, drugi - krilo-sonce.

V vsakem primeru morate najprej pripraviti kostumske vzorce za ples na trebuhu. Torej, za ravno krilo, boste morali vzeti dva kosa tkanine, ki bo prišita na straneh približno do konca stegna. Nestisnjeni deli in dno se preprosto zašijejo. Zgoraj lahko zagotovite običajen širok pas, ki mora biti izdelan iz elastične tkanine, ker bo najverjetneje na bokih, ne na pasu. Za to boste potrebovali kos blaga, dvakrat širši od samega pasu. Tkanina za trak je upognjena po širini notranjosti z napačno stranjo. Nato se pas zašije na krilo. Če želite to narediti, najprej šivajo notranji del pasu (ki je v bližini telesa) s krilo, nato pa tkanine dodatki so tucked v notranjosti, prekrita s sprednjim delom pasu, in vse je zardel. Če je vse lepo izšlo, se dekorativni šiv začne od sprednjega dela pasu. Orientalski trebušni plesni kostumi prav tako kažejo na možnost ustvarjanja krila-sonca. Lahko ga šivamo enako kot prejšnjo, toda tkanina bo pustila malo več, približno 2, 5-krat. Navsezadnje je krilo-sonce krog z izrezom za pas v sredini. Zgornji del krila, ob pasu, se lahko zapravi. Dno je zašito z ozkim brazgotino, širok pas je prišit na vrh. To je vse, krilo je pripravljeno.

Pas

Pri pripravi kostuma za ples s trebuhom z lastnimi rokami je pomembno, da ne pozabimo na tak trenutek, kot je oblikovanje pasu. Prav ta podrobnost daje kostumu posebno privlačnost. Kako to narediti? Za to je bolje pripraviti vzorec v polni velikosti. Zgoraj je zagotovo ravna, spodnji del pasu pa je lahko trikoten, figuriran, zaobljen - vsak po vašem okusu. Dolžina izdelka se izračuna: to je obseg pasu plus približno 4 cm na zaponko. Lahko naredite, da izdelek popolnoma sedi na sliki.

Tkanina je tudi izbrana: na podlagi pasu - debela, lahko bombaž, in na vrhu - nekaj lahka in lepa, na primer, biflex, saten, krep-saten. Za dimenzioniranje izdelka boste potrebovali tudi gosto netkano tkanino, ki bo nameščena od znotraj do sprednjega dela izdelka. Ko so deli pripravljeni, morajo biti zloženi navzgor navznoter, šivani, izrnjeni, skozi luknjo levo, pomesti in vstaviti zaponko (pas se lahko preprosto priveže). Sedaj jo je treba okrasiti na enak način kot prsni koš.

Dodatki

Katere druge podrobnosti bi lahko nakazovale orientalske kostume za trebušni ples? Seveda je to posebna dekoracija. Bodite prepričani, da potrebujete uhani, zapestnice na rokah in gležnjev - bolj bolje, ker ko ženska plese, so prijetno prstan. Mimogrede, lahko jih izdelamo tudi neodvisno od kroglic ali kroglic. Vrat je treba okrasiti z verigami ali neobdelanimi kroglicami in prsti z obročki. Vendar pa je pomembno, da ne pretiravate z dekoracijami, tako da številka ni preveč zapletena. Seveda ne smemo pozabiti na svetlo ličenje, kjer morajo biti oči še posebej izrazite.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature