FoodPro Preloader

Obleka majica: vzorec. Obleka majica: kako šivati ​​svoje roke


V garderobi vsakega moda mora nujno biti lahka breztežnostna obleka, ki je idealna za sončne poletne dni. Ta sezona je v trend obleki. Ta obleka je idealna za odhod na plažo ali za večerna druženja v kavarni. Sew srajco obleko z lastnimi rokami bo veliko cenejši kot nakup ready-made. Poleg tega je priložnost za srečanje nekoga v istem, osebno všitem obleki se zmanjša na nič, saj bo obleka izdelana v enem izvodu. V tem čla

V garderobi vsakega moda mora nujno biti lahka breztežnostna obleka, ki je idealna za sončne poletne dni. Ta sezona je v trend obleki. Ta obleka je idealna za odhod na plažo ali za večerna druženja v kavarni. Sew srajco obleko z lastnimi rokami bo veliko cenejši kot nakup ready-made. Poleg tega je priložnost za srečanje nekoga v istem, osebno všitem obleki se zmanjša na nič, saj bo obleka izdelana v enem izvodu. V tem članku bomo razpravljali o tem, kako je zgrajen vzorec obleke in kakšen material boste izbrali za izdelek.

Izbira tkanin in dodatkov

Z današnjo raznolikostjo materialov je prostor za potepanje fantazije. Baptiste, bombaž, kavbojke, chintz, lan, rezana, viskoza so idealne možnosti za naravne tkanine za vroče dni. Različne barve, odtisi in teksture vam omogočajo, da ustvarite izvirno, strogo, dolgo oblečeno srajco, dekliško igriv sliko z obilico osnov in čipk ali športne različice.

Za dodatke je na voljo tudi velik izbor gumbov, gumbov za šivanje, različnih dekorativnih trakov, čipk, šivov in celotnih aplikacij iz kamenčkov in kroglic.

Izbira modela

Da se ne boste izgubili v veliko različnih materialih, morate model določiti vnaprej. Če je to športna možnost, potem potrebujete kavbojke, bombaž, lan in sponke z mirnim tiskom ali brez njega. Denim srajca je lahko vsestranska. Tudi če ga okrasite s kroglicami in okrasnimi kamni, se bodo popolnoma kombinirali z mokasinami, superge ali sandale z visokimi petami.

Popolnoma drap in tekoča viskoza in sponke so kot nalašč za šivanje dolgih oblek. Odprta ramena in dekorativna zasnova hrbta s prečkami ali prešitimi čipkastimi vložki bodo dodali elegantno.

Nič manj zanimivo bo videti preprosto cambric ali denim srajco obleko s pasom brez dodatnih dekorativnih elementov in celo brez talevy pikado.

Gradnja vzorcev

Za izdelavo vzorca potrebujete gradbeni film ali papir, ravnilo, merilni trak, škarje, označevalnik ali pero. Konstrukcija oblačilnega vzorca se začne z odstranitvijo meritev od slike. Potrebovali boste osnovne trakove: prsni koš, pas, boke. Prav tako boste morali izmeriti širino hrbta, višino prsnega koša, višino hrbta in spredaj do pasu in širino ramen.

Konstrukcijo vzorca obleke lahko razdelimo v več faz:

  1. Ustvarjanje osnovne risalne mreže.
  2. Risanje glavnih linij spredaj in zadaj.
  3. Konstrukcija rokava na ročici.

Ustvarjanje osnovne mreže

Na papirju ali gradbenem filmu narišite navpičnico, ki je enaka dolžini izdelka od ramen do dna robnika. Pravokotno na njo označite linijo rame, prsnega koša (glede na izmerjeno višino prsnega koša), pas (glede na merilo višine hrbta in spredaj do pasu), boke (pod pasom do 20 cm) in dno izdelka.

Pravokotnice je treba poravnati na prsih. Na koncu vodoravne črte je bila postavljena druga navpičnica. Nato pojdite na linijo prsnega koša in položite 1/2 “širino hrbta”, od točke dvignite pravokotno na ramensko linijo. Po določitvi širine rokavnika. Da bi to naredili, je pol-obod prsnega koša razdeljen na štiri in doda 2 cm, dobljena vrednost pa se odloži za prej navedeno točko (1/2 širine hrbta). Iz nastale oznake dvignite pravokotno. Tako so na mreži tri cone: hrbet, rokav in polica.

Risanje glavnih linij spredaj in zadaj

Ko določite osnovno mrežo za predlogo, lahko podrobnosti na risbi izboljšate. Po ramenih od levega in desnega kota se umaknejo za 7-8 cm in označijo vrat. Za hrbet (levo navpično) se poglobijo za 3 cm, za polico (desno navpično) pa za 7-8 cm. Vzorec obleke za srajce lahko izdelamo brez pikado na hrbtu in prsih, tako da lahko takoj začnete oblikovati ramenski šiv in za roke. To naredite tako, da se od točke vratu črta nariše enaka meritvi "širine ramen". Od prvotne oznake je podcenjen za približno 1, 5 cm, nato pa na liniji prsnega koša v pasu za roko, na sredini je sredina, na navpični črti, ki je dvignjena od oznake "1/2 hrbtne širine", pa je označena 1/3 višine rokavov in skozi te točke nariše gladko črto iz zadnje strani.

Rama na strani prsnega koša naj bo 2 cm nižja, tako da preden jo položite, določite mejo, kamor naj gredo. Tudi na nivoju 1/3 vertikale postavijo točko, po kateri na sredino cone iz armiranega dela na prsni črti narišejo roko za sprednjo stran.

Nato pojdite do pasu. Najprej se navpičnica spusti proti njej od sredine konice, nato se 2-3 cm odstrani iz navpičnice na pasu in nariše stranski rez. Praviloma je vzorec srajčne obleke zgrajen brez dolinastih zvitkov, vendar le z rahlo gladko krivuljo vzdolž stranskega reza.

Pravokotno od sredine coni rokavov sega do črte bokov. Po ležečem in desnem vodoravnem ležečem ležečem ½ merilu "kolka" + 1 cm na prostem. Nato spremenite stransko rezino. Običajno se podrobnosti spredaj in zadaj na risbi nahajajo drug na drugega, zato je treba pri rezanju šablone na eni strani dodati rezani del na ravni bokov.

Konstrukcija rokavov na robu

Oblačilna obleka-majica je lahko z rokavom ali brez njega. Zgrajena je preprosto, če poznate nekaj osnovnih pravil. S spodnjo mejo iz armiranega roba narišite krog, ki je na vrhu dvignjen za 1, 5 cm, nato pa ob črti prsnega koša v sredini označite obseg roke + 4 cm in na skrajne točke odloženega segmenta vstavite puščico. Dolžina rokavov je lahko katera koli.

Vzorec se lahko uporablja za šivanje obleke. Da bi izgledala kot srajca, jo naredite z zapiralom gumbov na srednji črti spredaj. Glavna stvar je, da ne pozabite, da dodatek za oblikovanje zank in šivalnih gumbov.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj.  Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami?  Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije.  Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija?  Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino.  Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature