FoodPro Preloader

Bead Hibiscus: Master Class


Za cvetlico, ki jo želimo ponuditi za tkanje kroglic, obstaja več imen: sirska ali kitajska vrtnica, ketma, hibiskus, beneški slez. Navadili smo, da to cvet imenujemo hibiskus. Majhna, krhka, nežna - privlači večino vrtnarjev. Hibiskus cveti najpogosteje na ulici, in ves mesec veseli oko. Spretne igle ponujajo tkanje hibiskusa iz kroglic, ki bodo skozi vse leto okrasile hišo s svojimi občutljivimi, tankimi cvetnimi listi. Predst

Za cvetlico, ki jo želimo ponuditi za tkanje kroglic, obstaja več imen: sirska ali kitajska vrtnica, ketma, hibiskus, beneški slez. Navadili smo, da to cvet imenujemo hibiskus. Majhna, krhka, nežna - privlači večino vrtnarjev.

Hibiskus cveti najpogosteje na ulici, in ves mesec veseli oko. Spretne igle ponujajo tkanje hibiskusa iz kroglic, ki bodo skozi vse leto okrasile hišo s svojimi občutljivimi, tankimi cvetnimi listi.

Predstavljamo vam mojstrski tečaj "Hibiskus iz kroglic", poskusite z nami ustvariti svoj bujni cvet v loncu.

Material

Za ustvarjanje tega plovila boste potrebovali:

 • 100 g rdečih kroglic;
 • 80 g zelenih kroglic;
 • 10 g rumenih kroglic;
 • žica 0.8 mm;
 • žica 0, 4 mm;
 • žica 0, 3 mm;
 • zelena nitka ali satenast trak;
 • lonček;
 • mavca.

Poleg tega izberite za sestavo različnih elementov dekor. To je lahko umetna trava, sisal. Barva, tudi akvarel, je odlična na ometu. Sestavo lahko okrasite tudi s kamni in drugimi dekorativnimi elementi, ki jih naredite z lastnimi rokami.

Cvetlična vezava

Začnimo izdelovati hibiskus iz kroglic. Začeli bomo mojstrski tečaj s tkanjem cvetja in spoznavanjem ene od tehnik.

Ta tehnika ima več imen, toda najpogostejše so tkanje okrog osi in okrogle. Povedali vam bomo korak za korakom, kako vezati cvetni list. Če želite to narediti, izmerite kos žice debeline 0, 4 mm, dolžine približno 1 m. Od roba delca približno 10 cm, žico prepognite na polovico in večkrat zavrtite konce, tako da ostane majhna zanka.

Nato na osi, to je na kratkem koncu žice, pokličite 11 kroglic rdeče barve, na drugem koncu - malo več, tako da se pri dodajanju žice vzdolž osi nekoliko dotika. Enkrat zavijte dolg konec okoli osi in znova sestavite kroglice, še nekaj kroglic. Naredite enako od drugega konca, tako da imate krog. Naredite 4 polne zavoje okoli osi, tako da vržete žico.

Nato tkanje cvetov cvetnih listov. V ta namen bomo žico prodali pod zgornjim lokom in pustili prostor za 11 kroglic na os. Nazaj s tipkanjem kroglic naredite enako z drugo stranjo. Ponovite postopek, vendar ne dosegite konca 5 kroglic.

Petal pripravljen.

Za tako cvet potrebujejo 5 kosov. Če želite ustvariti čudovito, bujno cvetico, preplete pravo količino.

Če želite, da je celotna kompozicija resnična, naredite nekaj cvetnih listov brez klinčkov, jih zavrtite v cev - tako boste imeli majhne, ​​neodprte popke.

Na enak način, tkanje za cvet in listi, tako da os malo več, približno 10-15 kroglice. Listi so boljši za izdelavo različnih velikosti. Za vsako rožo boste potrebovali vsaj 3-5 od teh.

Stamens

Zdaj vzamemo prašnike, svetli so v hibiskusu, zato vzamemo malo rumene in rdeče. Izmerimo dolžino žice od 0, 3 mm do približno 30 cm, na njej bomo potegnili 25 rdečih kroglic, umaknili se bomo z roba približno 10 cm, naredili pa bomo zanko iz 5 kroglic, tako da bomo dva konca med seboj vrteli približno 1 cm. Nekoliko se oddaljite od tkanja, enako je treba narediti z naslednjimi petimi kroglicami in naslednjimi. Tako zavrtimo vseh 25 kroglic, tako da dobimo 5 rdečih zank.

Postavite oba konca in nanje položite 5 rdečih kroglic. Konce razporedite na stran in na dolgo izbrano 20 rumenih kroglic. Naredite še 4 zank in rdeče. Ponovno priključite konce in pokličite 2 rdeče. Nato naredite še 3-4 zank. Skupaj so potrebne tri vrste rumenih prašnikov.

Na koncu ponovno raztopite žico na straneh in vtipkajte 20 rdečih kroglic na vsakem koncu. Zavrtite jih tako, da se izkaže bič. Konice žice zavrtite tesno skupaj, da se konstrukcija ne raztopi.

Pobiranje cvetja

Zdaj pa zgradimo kapljico hibiskusa. V ta namen sestavimo 5 cvetnih cvetnih listov, v centru postavimo tkanje s prašnikom, zvijemo žico skupaj, položimo debelo žico, da stabiliziramo cvet in nežno razprostremo cvetne liste. Vzemite nitko ali satenast trak. Že od samega začetka tkanja z njo bomo začeli z žico. Ob spuščanju na 3-3, 5 cm, bomo na tkanje pritrdili nekaj listov, obrnili jih bomo z žico in nadaljevali z vetrom.

V loncu raztopite omet po navodilih, postavite cvet v notranjost, pritrdite z improviziranimi sredstvi, tako da hibiskus iz kroglic ne pade, zamrznjen hkrati v grdem položaju.

Ko se izdelek posuši, okrasite beli omet in ga postavite na vidno mesto. Prepričani smo, da bodo bisere hibiskusa privabile pozornost vaših gostov.

Naredi si sam sadje: mojstrski tečaj. Topiary 8. marcaVolumetrične božične čestitke z otroki naredite sami: navodila, ideje, opisi in oceneKako narediti otroški kotiček v državi z lastnimi rokami? Ideje in nasvetiModeli velikosti Plus: parametri, fotografije. Ruski modeli Plus SizeKaj je fuzija? Fusing: mojstrski razred, tehnika, cenaKako narediti pav papir z lastnimi rokamiVzorec nosi tkanino. Kako šivati ​​mehko igračo medved s svojimi rokamiBožični križić, miniature