FoodPro Preloader

Suho polstenje lahko vsakdo!


Za diverzifikacijo sivih dni, razredčenje dnevne rutine morate imeti hobi. To bi moral biti poklic, ki vam je res všeč, ki vam bo pomagal sprostiti se v prostem času in preživeti nekaj časa. V zadnjem času je postalo zelo priljubljeno suho polstenje iz volne ali, kot pravijo, filcanje . S pomočjo te tehnike lahko ustvarite spominke, dekoracije, mehke igrače. V tem d

Za diverzifikacijo sivih dni, razredčenje dnevne rutine morate imeti hobi. To bi moral biti poklic, ki vam je res všeč, ki vam bo pomagal sprostiti se v prostem času in preživeti nekaj časa.

V zadnjem času je postalo zelo priljubljeno suho polstenje iz volne ali, kot pravijo, filcanje . S pomočjo te tehnike lahko ustvarite spominke, dekoracije, mehke igrače. V tem delu ni nič težkega, zato je začetnikom zelo enostavno obvladati suho polstenje.

Postopek je sestavljen iz zapletanja vlaken volne med seboj, ki se, ko se stisnejo, spremenijo v klobučevino ali klobučevino. Felting orodja so posebne igle z zarezami.

Kaj potrebujete za suho filiranje?

V trgovini za iglo si lahko kupite ne-predeno volno in igle različnih debelin. Poleg tega morate kupiti peno gobo debelejši. Vzamemo ga, da ne bi po naključju zabodli mize ali prste z iglo. Če bi moral biti vaš izdelek voluminozen, je bolje, da del volne zamenjate z poliestrom veliko je ceneje. Sama osnova izdelka je lahko poliester iz polnila, lupina volne. Ne pozabite, da se s suhim filiranjem približno tretjina volna skrči, zato bo začetni material večji od načrtovane velikosti vašega izdelka.

Torej, pojdi na delo. V ta namen vzamemo zadostno količino volne, iz nje oblikujemo približno obliko bodočega izdelka (na primer, če imate kroglico, potem pa jo zavijemo iz volne), položimo na peno in nadaljujemo s filiranjem. To se naredi preprosto: iglo vtaknemo v volno in jo rahlo obrnemo. Igla, ki se drži zareze iz volnenih vlaken, zapleta in tesni volno.
Bodite previdni, saj so igle za filiranje precej ostre. Pazljivo prebadajte, da se izognete poškodbam. Ni treba premagati z gugalnico - tako da lahko zlomite iglo. V nobenem primeru ne smete obdržati obdelovanca na teži. Začnite s suhim filiranjem z velikimi iglami in ko ste izdelek zapečateni, jih zamenjajte s tanjimi. Igla mora biti strogo pravokotna na ravnino izdelka, sicer se lahko zaplete v volno in se zlomi.

Če izdelek ni sestavljen iz enega, temveč iz več delov, najprej vsak del ločite, in šele nato s pomočjo majhne kosmičene volne lahko skupaj položite. Če izdelujete otroško igračo, potem se lahko za večjo trdnost končnega izdelka všijejo deli in skrite niti, ki jih položite na njih z volno.

Lahko se zgodi, da se v procesu filtracije tvori neravnost. To je enostavno popravljivo! Samo vrvico moraš obesiti. To filcanje je dobro in dobro - če naredite napako, vam ni treba ponovno predelati izdelka, vse je dokaj hitro in preprosto popravljeno.

Suho polstenje je najbolje začeti z najbolj preprostimi izdelki, na primer z biseri. Ko ste dobro obvladali tehniko, lahko nadaljujete s proizvodnjo kompleksnejših predmetov.

Suho polstenje je priročno, ker ne potrebuje veliko prostora. Prav tako se lahko kombinira z drugimi dejavnostmi, kot so klepet s prijatelji ali gledanje filmov. In ta lekcija vam omogoča, da izvedete skoraj vsako ustvarjalno podjetje, morate le dobiti barvno volno in vzeti čas. Poleg tega je filcanje odlična stresna terapija. Ta proces je zelo pomirjujoč, in veselje, ki ga je izdelek naredil z lastnimi rokami, za dolgo časa vzpenja.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy