FoodPro Preloader

Modeliranje oblačil, princip oblikovanja


Krojenje je zelo zanimivo in zanimivo poslovanje, čeprav zahteva nekaj znanja in spretnosti. Na primer, nepoučena oseba ni nikoli mislila, da so vse obleke, ki jih je mogoče najti, narejene po enem osnovnem vzorcu. Pri individualnem krojenju je tako za vsako stranko zgrajeno posebej, za proizvodnjo pa sprejemajo splošno sprejete standardne ukrepe, s katerimi gradimo vzorce. In

Krojenje je zelo zanimivo in zanimivo poslovanje, čeprav zahteva nekaj znanja in spretnosti. Na primer, nepoučena oseba ni nikoli mislila, da so vse obleke, ki jih je mogoče najti, narejene po enem osnovnem vzorcu. Pri individualnem krojenju je tako za vsako stranko zgrajeno posebej, za proizvodnjo pa sprejemajo splošno sprejete standardne ukrepe, s katerimi gradimo vzorce. In tukaj se začne najbolj zanimiv proces - modeliranje osnove obleke. Kaj točno se zgodi z vzorcem na tej stopnji in kako se naučiti, kako samostojno ustvariti dele za šivanje modela, ki vam je všeč?

Vse je zelo preprosto. Dejstvo je, da je prenos pikado v oblikovane črte, in draperije in gube so na obleki kot dodatki in dekorativni elementi. Če poznate osnove oblikovanja in imate zelo malo praktičnih veščin, se lahko spopadete tudi z najbolj zapletenim slogom.

Tako modeliranje obleke predpostavlja prisotnost osnovnega vzorca, ki je lahko tri vrste: vgrajena, polpriklopna in prosta silhueta. Konstruirana osnova mora biti prilagojena tako, da ustreza njeni posebni obliki. Da bi to naredili, so deli izrezani iz nepotrebne tkanine in naredili okovje, na katerem bodo takoj vidne pomanjkljivosti, zato jih je treba popraviti. Ko je osnova nastavljena, lahko začnete modelirati obleko.

Po skrbnem premisleku o določenem modelu se potegnejo vsi šivi, gube in variacije rezov na glavnem slepem. Te proge naj potekajo skozi vrhove obstoječih pikado. Po tem enostavnem koraku nadaljujte z rezanjem in zapiranjem nepotrebne linije modela. Če modeliranje obleke vključuje razdelitev podlage na veliko število horizontalnih in vertikalnih elementov, potem pred rezanjem na vsako podrobnost uporabite smer pravokotne nitke in označite pas. Po rezanju se deli z gobami položijo na velik list papirja ali navadnega gradbenega ogrinjala in ob upoštevanju dovoljenja in polaganja draperije odrežemo kot en element. Preostale komponente so pripravljene za prenos v tkanino.

Obleka se lahko modelira neposredno na tkanino, vendar to velja za majhne spremembe, kot je zmanjšanje ali povečanje vratnega izreza, prenašanje pikado iz roke v stranski rez in obratno.

Če želite, da žico oblečeno čim bližje originalu, morate upoštevati razmerja oblikovanih linij, to velja za višino pasu, vse vrste barvnih vložkov, dolžino krila in rokav. Konec koncev, če je napačno izračunati razmerje rasti in, na primer, kontrastni trak pod prsmi, se bo pojavila popolnoma drugačna obris in vizualna zaznava končnega izdelka se bo spremenila.

Modeliranje ženske obleke so lahko različne kompleksnosti, in začetnik v tem poslu je bolje začeti z najbolj preprostimi slogi, z najmanjšim številom odstopanj od osnovnega vzorca. Ampak, ko obvlada načelo oblikovanja, bo mogoče ustvariti edinstvene obleke, ker lahko naredite spremembe, ne samo na obleko vzorec, lahko prišli do zanimivih različic jakne, krila, sarafani, hlače in celo vrhnja oblačila na enak način.