FoodPro Preloader

Nenavadne škatle za nakit za lepoto in nakit


Kdo ni naredil škatel iz kartic v šoli? Najbolj preproste in lepe obrti! Pred tem je bila njihova lepota posledica prvotnih risb, zdaj pa so se kvalificirani delavci naučili, kako ustvariti celotne mojstrovine. Oglejmo si natančneje, kako narediti več vrst škatel s kartic in začeti od preprostih do zapletenih. Pravo

Kdo ni naredil škatel iz kartic v šoli? Najbolj preproste in lepe obrti! Pred tem je bila njihova lepota posledica prvotnih risb, zdaj pa so se kvalificirani delavci naučili, kako ustvariti celotne mojstrovine. Oglejmo si natančneje, kako narediti več vrst škatel s kartic in začeti od preprostih do zapletenih.

Pravokotna preprosta škatla

Za delo, ki ga potrebujemo:

 • vse kartice enake velikosti;
 • vladar;
 • svinčnik;
 • igla;
 • nit (kontrastne ali barvne kartice);
 • škarje.

Zdaj bodite pozorni na še en trenutek. Če je škatla namenjena le lepoti, se lahko njene stene izdelajo iz dveh kartic. Če želite v njem obdržati nakit in majhne stvari, naredite stene debelejše in vzemite močnejše niti.

Dve dolgi steni, dno in pokrov skrinje imata pravokotno obliko in ustrezata velikosti razglednice. Dve kratki strani morata ustrezati širini pravokotnika. To so standardne podrobnosti skrinje iz kart.

Takoj, ko je pripravljen ves material - 8 trdnih in 4 razrezane razglednice, nato pa jih povežite znotraj navzven, tako da je risba na vsaki strani. Vsak rob je obdelan z „ograjo“ - zankastim šivom (nnn). Nato bodo za te prekrivanja povezane vse podrobnosti. Ne pozabite, da morajo biti vrstice enakomerne, in za to šivi so enake velikosti. Za pomoč si lahko s svinčnikom narišete komaj opazno črto.

Takoj, ko so obdelane vse podrobnosti, zdaj med seboj pritrdite sosednje elemente in jih odnesete s "prečniki" šiva. Izdelek je pripravljen!

Kako narediti škatlo za nakit

Za to plovilo morate vzeti:

 • razglednice;
 • Škarje;
 • kvačkane niti (Iris, bombaž);
 • svinčnik;
 • lepenka;
 • tkanina;
 • iglo.

Štiri enodelne kartice oblečemo po robovih. Nato naredite en kvadrat in štiri trikotnike, katerih stran je enaka dolžini pravokotnika. Oblikujte vse podrobnosti in pritrdite trikotnike na kvadrat, ki tvorijo pokrov.

Sedaj izrežite iz kartona 5 kvadratov do velikosti škatle. Pokrijte s krpo. Na straneh škatle šivajo pravokotne kartice, ki postanejo konveksne. V kotih škatle so oblikovani široki cvetni listi. Naredite vzorec, premestite te dele in šivajte na izdelek. Zadnja faza je priložena kritju.

Bodite pozorni: stranice škatle so lahko kvadratne, nato pa dobite miniaturno škatlo razglednic. Vzorec ustreza širini pravokotnika. Če so mejne listi rahlo upognjeni navznoter, bo videz drugačen. Pri šivanju delov lahko vzamete kroglice za lepoto.

Slika za začetnike

Poskusimo zapletati nalogo in narediti izdelek na nogah, vendar s preprosto shemo za začetnike. Za delo potrebujete razglednice, svinčnik, škarje, iglo in nit. Vsaka stran je ločeno, dve pravokotni in dve kvadratni. Istočasno je treba notranje razglednice malo odrezati, tako da zunanja »stena« pri šivanju oblikuje izboklino.

Naredite prazna polja, kot sledi:

 1. Šivate dve celi razglednici z dveh dolgih strani (potrebujete 2 dela).
 2. Dva kvadrata velikosti notranje širine pravokotnika se povežeta na dveh vzporednih straneh (2 kosa).
 3. Na celotno razglednico šivamo vse "stene".
 4. Pokrov je narejen iz cele razglednice in štirih trikotnikov, katerih osnove so enake stranicam pravokotnika.
 5. Noge so oblikovane tudi glede na velikost pravokotnika: odrezane so proge 2-3 centimetrov, zunanja stran je lahko izrezana v obliki (npr. Trikotni zob ali ovalni valovi).
 6. Nato so sešiti na dno skrinje iz kartic.
 7. Zdaj naredite šablono, ki meri dolžino in širino.
 8. Šivanje vseh cvetnih listov s stranicami škatle.
 9. Pritrdite pokrov.

Stolpnica

Za to delo boste potrebovali:

 • štiri cele pravokotne kartice;
 • sedem kvadratov razglednice, katere stran je enaka širini pravokotnika;
 • štirje trikotniki, kjer je osnova enaka širini pravokotnika;
 • osem nog v obliki trapeza, pri čemer je zgornja stran enaka širini pravokotnika;
 • osem cvetnih listov v obliki kroga, kjer je premer enak širini pravokotnika, višina cvetnega lista pa je razdalja konveksne stene škatle;

 • en majhen kvadrat za pokrov, dimenzije ustrezajo vrhu trikotnikov.

Stranice škatle naredite s karticami tako, da kvadrate s pravokotnikom. Dobite štiri konveksne stene, ki šivajo z dnom, sestavljene iz dveh kart. Naredite noge na naslednji način: narišite pravokotnik s stranico kvadrata želene višine in nato narišite trikotnike na obeh koncih. Določite sredino in narišite polkrog, ki ga izrežete.

Spread noge in šivanje s krsto. Nato odrežite trikotnike na isti višini vrha. Šivajte vse trikotnike na dno pokrova. Nadalje, na dnu vrha, izrežemo kvadrat in ga povežemo s celotno podrobnostjo.

Če želite, da so cvetni listi pravilne oblike, izrežite vzorec iz papirja, izmerite razdaljo stene škatle. Nato povežite cvetne liste med seboj in s stranicami škatle. Zadnji korak šivamo na eni strani.

Okrasna škatla s karticami. DIY sheme

Vzorce je lažje narediti, če obstaja slika končnega polja. Samo mentalno ga razdelite na dele in jih povlecite na list. Pokažimo na primeru škatle v obliki kozarca za vino.

Oblika kvadratnega polja je upoštevana v prejšnjem primeru. Pojdimo naravnost na risbo ovitka:

 • nariše kvadrat ustrezne velikosti, ki ustreza strani škatle;
 • v svoji obliki narišite vse navzgor - trikotne, ovalne in druge oblike.

Ko se pokrov oblikuje, se deli zaprejo in tvorijo kupolo.

Nato oblikujete noge, katerih višina bo ustrezala dolžini razglednice, širina pa je enaka strani škatle. Zdaj samo razrežite razglednico vzdolž dolžine, tako da naredite konkavne robove in na dnu odrežete spodnji del nog s pol-ovalom. Za stabilnost skrinje narišite kvadrat, na katerem merite polkroge na vsaki strani. Sedaj lahko noge povežete z dnom in s škatlo.

In končno ...

Lahko gradite vsako obliko obrti: škatle iz kart v obliki templja, lokomotiva, vlak, avtobus, kavč, fotelj, stolp, steklenico, uro, ladjo, samovar. Če želite to narediti, morate shemo pravilno urediti.

Ustvarite zunanjo podobo škatle in jo razdelite v geometrijske podrobnosti. Na listu v kletki bo primerno videti obliko izdelka. V tem primeru bodo kompleksne obrti imele glavne nosilne dele in okrasne. Naučite se iz preprostih listov albumov z lepilom ali scotchom in nato reproducirajte vse na razglednicah in niti.

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy