FoodPro Preloader

Kako namestiti klobuk z mačjim ušesom? Navodila po korakih za pletenje klobukov z mačjim ušesom


Klobuk z mačjim ušesom je precej originalen in zabaven kos zimske garderobe. Takšne gizmos lahko okrasijo vse, tudi najbolj turobne zimske dni. Izvajajo se, praviloma, v tehniki kvačkanja ali pletenja, tako da ti klobuki niso le veseli in topli, temveč tudi precej udobni. Poleg tega je lahko klobuk z mačjim ušesom, lisicami, veverico in celo s tujimi antenami. Člove

Klobuk z mačjim ušesom je precej originalen in zabaven kos zimske garderobe. Takšne gizmos lahko okrasijo vse, tudi najbolj turobne zimske dni. Izvajajo se, praviloma, v tehniki kvačkanja ali pletenja, tako da ti klobuki niso le veseli in topli, temveč tudi precej udobni. Poleg tega je lahko klobuk z mačjim ušesom, lisicami, veverico in celo s tujimi antenami. Človeška fantazija nima meja. Kape so lahko z vrvmi ali brez, same ali v tandemu s šalom.

"Eared" kapuca

Pleteni klobuk z mačjim ušesom se lahko kombinira z šalom, ki je izdelan v isti tehniki. In potem se je izkazalo, da je zelo topla kapuca. Pogosto na robovih takega šala ustvarite žepe za roke. Za to jih daljše pletijo in ovijejo robove šala.

Takšni žepi so lahko okrašeni, na primer s sledmi mačjih nog. Začnemo pletenje s kapo, ki je v tem primeru sestavljena iz dveh stranskih polovic. Pleteni ta klobuk s pletenjem mačjih ušes. Preja po barvah in drugih značilnostih, izberejo glede na njihove preference, kot tudi značilnosti prihodnjega izdelka.

Prepletaj podrobnosti

Začnemo od leve polovice. Zberemo potrebno število zank in pletene 40 vrstic z vzorcem, ki vam je všeč. Začnemo s štiridesetimi vrsticami in nadaljujemo z zmanjševanjem zank. Torej, v štirideseti prvi vrsti odstranimo dve zanki na začetku vrstice. Naslednja vrstica je pletena brez zmanjšanja. V štirideseti tretji vrsti odstranite eno zanko na začetku vrstice. Spet serija brez zmanjšanja. V petinštirideseti - še dve zanki. Nadaljujemo z zmanjševanjem zank v istem zaporedju skozi vrstico, dokler se ne poveže šestdeset vrstic.

Na enak način smo plesti desno polovico pokrovčka. Edina razlika je, da tečajev ne zmanjšamo na začetku vrstice, kot v prejšnjem delu, ampak na koncu. Dokončanje vsake polovice, pustite na koncu pletenja dolge niti. So nam koristni v fazi montaže izdelka. Po končanem pletenju polovice pokrovčka je pleten šal. Da bi izdelek izgledal bolj zanimivo, izberite drugačen vzorec šala. Ali morda še eno nit.

Postavitev delov

Torej so vse podrobnosti pripravljene. In zdaj je treba zbrati naš klobuk z mačjim ušesom. Sestav začnemo s polovicami pokrivala. Sestavimo jih in jih povežemo skupaj z eno od polovic dolgih nizov, ki ostanejo na robovih. Odtrgajte robove šala in jih šivajte na straneh, če želite narediti take žepe. Če ne, potem jih pustite pri miru in nadaljujte z naslednjim korakom.

Sedaj definiramo sredino našega šala in ga združimo s šivom, ki je nastal, ko sta bili dve polovici kapice združeni. Na tem mestu lahko celo zgrabite zatič, tako da v procesu dela ni nepotrebnih premikov in deformacij. Klobuk povežemo s šalom, pri čemer uporabimo nit, ki je ostala na koncu prejšnjih del. Dobimo skoraj končni izdelek. Ostaja še en pomemben trenutek - izdelava ušes.

Pletene ušesa

Ker je naš klobuk z mačjim ušesom, jih je treba najprej zvezati ločeno in nato pritrditi na izdelek. Da bi naredili eno uho, moramo ustvariti dva trikotna slepa.

Za prvi, ki bi moral biti malo več, vtipkamo toliko zank, da vam širina, ki je bila pridobljena ob istem času, popolnoma ustreza. To je temelj prihodnjega ušesa. Vežemo štiri vrstice, nato pa začnemo zmanjševati zanke v vsaki lihi vrsti, eno na vsakem koncu vrstice. To počnite, dokler ne boste imeli ene zanke na igli. Ker klobuk z mačjim ušesom, na sliki, ki ga lahko vidite v tem mojstrskem razredu, predvideva dve ušesi, potem morata biti tudi dva prazna. Poleg tega, večji in manjši. Manjši kosi so praviloma pleteni iz niti druge barve. Lahko je bela, roza ali katera koli druga, primerna za sredino ušes. Manjše kose so pletene na enak način kot večje, le da zberemo manj zank. In zato tudi manjše število vrstic. No, sam del bo manjši. Ne pozabite pustiti na koncu dolge niti.

Zbiramo ušesa

Preden bo naš klobuk z mačjim ušesom dobil ušesa, jih je treba zbrati. Vsako uho je sestavljeno iz dveh kosov. Ena od njih je zunanja, druga pa notranja. Za sestavljanje jezičkov skupaj namestite manjši del na večji, tako da je napačna stran majhnega dela pritrjena na sprednjo stran velikega.

Šivamo ga z najdaljšo nitjo, ki je ostala dokončala svoje delo. Izvedite tudi drugo uho. Po zbiranju obeh ušes jih zašijemo na klobuk na mestu, kjer bi jih radi videli. Tako je pripravljen pleteni klobuk z mačjim ušesom.

Kvačkani klobuk z mačjim ušesom

Caps, kot veste, lahko plesti ne samo pletenje, ampak tudi kvačkanje. Torej, če niste zelo prijateljski z igle za pletenje, nato pobrati niti, kot tudi kavelj, in se dol za delo varno. Če imate ta orodja enako, potem je to odličen razlog za diverzifikacijo vaše garderobe. Konec koncev, bodo ti klobuki v vsakem primeru drugačni.

Torej je klobuk z mačjim ušesom igel za pletenje že povezan. Torej nadaljujte z možnostjo, ki zažene kljuko. Za začetek izberite nit in dvignite kavelj. Če niste zelo izkušeni pletilec in ne veste, kateri naj izbere kavelj, ne bodite odvrnjeni. Študija etikete na vašo prejo s posebno pozornostjo. Proizvajalec navojev običajno navede, katera kljuka je najbolj primerna za njih.

Proces kvačkanja. Začni

Pletilni kvačkani klobuki se začnejo z dejstvom, da je pet zračnih zank zaprto v krogu in pletene vrste v krogu, ki na začetku vsake vrstice opravljajo dvigalno zanko. To bo dno prihodnjih omejitev. Ker mora biti ta krog ravno, je treba povečati palice v vsaki vrstici. Pletenje se nadaljuje, dokler ne nastane krog, ki vas ne bo zadovoljil v velikosti. Ko dosežete želeno vrednost, dodatki v vsaki vrstici niso več potrebni. Od zdaj naprej jih je treba izvajati v eni vrsti. Ne pozabite nenehno preizkušati pokrovčka, da se prepričate, da dodatna razširitev ni potrebna.

Proces kvačkanja. Zaključek

Takoj ko je vrh glave pokrit, so podaljški popolnoma odstranjeni in ves čas eno število zank je pleteno na želeno dolžino. Zdaj smo pletene podrobnosti na straneh, ki bodo pokrile naša ušesa. Če želite to narediti, označite, z uporabo niti kontrastne barve, mesta, kjer se ti deli začnejo in končajo. Pletite z palicami, ki se premikajo v eno smer, nato v drugo smer, dokler ne dosežete želene dolžine. Ob koncu dela robove izdelka povežite s pol-stebri. Tako bo kapica dobila lepši videz. Zdaj je še vedno treba vezati in šivati ​​ušesa in vse - klobuk z mačjim ušesom, izdelan s tehniko kvačkanja, je pripravljen.

Tukaj so pripravljeni klobuki. V takih zimskih, udobno in toplo, kot tudi zabavno. Prosim, s takšnimi malenkostmi ne samo sebe, ampak tudi otroke. In tako bodo, tako kot vsi, cenili lepoto te ideje. Povežite vse svoje domišljije. Okrasite klobuke z aplikacijami, vezeninami, elementi za šivanje ali celo pom-pomi. Naredi jih smešne strune ali zanimive gumbe. Uporabite svetle in nenavadne preje, vzorce in okraske. In potem ste zagotovljeno, da bi dobili toplo, modi, in kar je najpomembnejše, edinstven kos zimske garderobe.

Je izpostavljenost najpreprostejša fizika ali čarobnost ustvarjanja mojstrovine?Kako zgraditi vzorec kril?  Sonce je odličen rez za modno kriloŠarmantna šablona metuljev na steni z lastnimi rokamiDIY graviranje - starodavna in večno mlada umetniška oblikaTople in dekorativne pletilne dokolenke: diagrami in opisKako tkati zapestnico iz gumijastih trakov z lastnimi rokamiKako šivati ​​poletno obleko z lastnimi rokami?  Beležka za začetnikeBimetalni kovanci: seznam.  Bimetalni kovanci Rusije.  Bimetalni kovanci za 10 rubljev