FoodPro Preloader

Hendgam: kako narediti doma brez PVA lepila iz šampona?


Kaj je hendgam? To ime je veliko, verjetno slišalo prvič. Toda, če se spomnite znane in senzacionalne v tistem času ameriške serije Ghostbusters, se bo takoj spomnila vzdevek enega od predstavnikov drugega sveta, Lizuna. In hendgam - to je igračka lizun. Zakaj ima tako čudno ime? Odgovor leži na površini: igračka ima lastnost, da se drži vseh vrst površin. Lizunsko p

Kaj je hendgam? To ime je veliko, verjetno slišalo prvič. Toda, če se spomnite znane in senzacionalne v tistem času ameriške serije Ghostbusters, se bo takoj spomnila vzdevek enega od predstavnikov drugega sveta, Lizuna. In hendgam - to je igračka lizun.

Zakaj ima tako čudno ime? Odgovor leži na površini: igračka ima lastnost, da se drži vseh vrst površin. Lizunsko podobna oblika, ki se ne topi v vaših rokah. Igrača ne mara umazanih rok. Vsa umazanija iz dlani ostane na lizunu. Kot rezultat, igračka bo izgubila privlačen videz. Površina hendgama se nagiba k vsej umazaniji, prahu in kakršni koli vlakni. Zaradi tega je treba lišaje shraniti v posodi pod zaprtim pokrovom na hladnem. Najboljše je, da izključite zvišano temperaturo, da elastičnost igrače ni bila zlomljena. Toda topla voda je primerna za kopanje. Tukaj je tako nenavadno in zanimivo hendgam. Kako narediti tako celovit atribut sodobnih otrok?

Trenutno so ročno izdelane številne igrače, tinkture zdravil, obrti za razstavo. Vprašanje, kako narediti hendgam doma, je v tem kontekstu povsem razumno. Ampak na splošno, ali je mogoče narediti takšno igračo?

Seveda lahko. Obstaja več načinov, kako ga ustvariti.

Hendgam: kako to storiti?

Za izdelavo lizuna potrebujemo polivinil alkoholni prah in natrijev tetraborat. Alkohol je treba razredčiti v skladu z navodili. Nato morate rezervoar položiti na majhen ogenj in nenehno mešati. Po vrenju se mešanica ohladi. Nato morate razredčiti prašek natrijevega tetraborata, kupljenega v lekarni. Za 250 mililitrov boste potrebovali 1-2 žlici. Za igračo, boste morali vzeti 3 dele alkoholne mešanice 1 del tetraborata, lahko dodate živilsko barvilo in eterično olje.

Mešajte dokler ni gladka.

Iz škroba

Kako narediti hendgam brez lepila? Zdaj pa razmislite o preprostem in bolj ekološkem načinu. Lizun se bo pojavil samo pri uporabi škroba in vode. Treba je vzeti eno žlico krompirjevega škroba. Potrebovali boste tudi dvajset gramov vode. Škrob razredčimo v topli tekočini. Če potrebujemo le 20 gramov vode, potem je treba vzeti isti znesek in škrob. Da bi bila igrača svetla, morate dodati mešanico barve, bleščice in dodajte eterično olje za elastičnost. Vse zmešamo in dobljeno zmes postavimo v mikrovalovno pečico trideset sekund. Zdaj, pod vplivom visokih temperatur, se bo prihodnji lizun znebil odvečne tekočine. Preostala je mešanica v obliki krogle. Zdaj se lahko igrate s handgamom.

Zakaj recept govori o topli vodi? Dejstvo je, da hladna ali hladna voda ne dopušča mešanja sestavin. Dobro znane metode izdelave lizuna vedno vključujejo uporabo lepila in šampona.

Iz plastelina

In kako narediti hendgam brez PVA lepila? Zelo preprosto: iz plastelina. Če želite to narediti, raztopite v vodi želatino. Pustite, da nabrekne eno uro, nato dobljeno raztopino položite na ogenj in počakajte, da zavre. Voda v količini 50 mililitrov na enak način kot pri raztopini želatine, ki se požari. Naj zavre. Potem morate pobrati glino po barvi, jo topiti. V vreli vodi ne more biti vrže vse gline naenkrat. Treba ga je dodati postopoma, v majhnih koščkih, in stalno mešamo. Želatino, staljeno glino združimo in ponovno premešamo. Ta možnost ustvarjanja ne zagotavlja maksimalne elastičnosti za lizun, vendar bo igrača pripravljena.

Lepilo "Titan" + šampon

Če imate individualno intoleranco na lepilo PVA, lahko poskusite z drugo metodo izdelave. Katero Zdaj bomo povedali, kako narediti hendgam iz šampona in brez PVA lepila. Da bi lizun izkazalo, in otrok bi imel igračo, morate kupiti lepilo "Titan". Ponavadi se prodaja v trgovinah z gradbenimi materiali. Igrači bo dala želeno elastičnost. Lizun postane mehak, ne bo prilepljen na površine.

Potrebno je vzeti 3 dele lepila in 1 del šampona. Barva igrače bo barva šampona. Vse skupaj temeljito premešajte v plastični vrečki, da bo gladka. Če dodate več kot predpisano stopnjo šampona, boste dodali večjo elastičnost, lepilo pa bo elastičnosti in moči igrača. Enako lahko storite z barvo. Sedaj lahko igrate z Lizun.

Iz moke

In kako lahko ustvarite hendgam? Kako jo narediti, na primer, iz moke? Lizun, izdelan na ta način, bo ustrezal trogodišnjim otrokom, da bi razvil fine motorične sposobnosti prstov. Igrača je narejena iz naravnih izdelkov in je zato neškodljiva za otroke. Tri leta stare krastače se šele začenjajo navaditi na higieno in čistočo. In zaradi tega ne umivajo vedno svojih rok, ne da bi opomnile starešine. Izvleče roke v usta, otrok ne bo mogel zastrupiti kemičnih dodatkov, ki jih vsebuje lepilo.

Potrebne bodo naslednje sestavine: presejana moka v višini tristo gramov, hladna in topla voda, barvilo za hrano. Vse našteto je združeno v eni posodi, mešano, da se izogne ​​grudicam. Nato maso v treh urah postavimo v hladilnik. To je vse pripravljeno lizun.

Zadnja možnost

Še en recept za izvirno priljubljeno igračo. Iz papirja bomo naredili ročno orodje. Nemogoče si je predstavljati, kako bi moralo izgledati lizanje, ki bi moralo biti lepljivo, včasih tekoče konsistence, ko se to izvede? Toda starši so vsi sanjači moči! List navadnega papirja za tiskalnik se razdeli na tri dele. Iz vsakega dela morate položiti trakove skupaj in se med seboj povezati lepilo. Sedaj je treba dolge liste papirja prepletati med seboj. Vse to se je spremenilo v krog in speti. Vzemi žogo.

Seveda igrača ne bo imela elastičnosti, lahko pa jo skupaj z otrokom pojasnite, da je Lizun plod domišljije filmskih ustvarjalcev. Starši in otroci jo bodo videli v povsem drugačni luči.

Ta igračka je potrebna otroku v procesu razvijanja njegovih duševnih sposobnosti. Konec koncev, če se otrokove roke razvijejo, to pomeni, da postane pametnejši.

Zaključek

Nesporna uporabnost igrače hendgam. Kako to narediti, zdaj veš. Zelo pomembno je, da je pri ustvarjanju sodeloval sam otrok. Razvoj, ustvarjalnost, komunikacija bodo otroka duhovno bogatejši od mnogih njegovih vrstnikov. Otroci, ki ustvarjajo lepoto z lastnimi rokami, so navajeni na natančnost in premišljenost svojih dejanj.

Šivamo vrečke iz klobučevineKvačkanje za začetnike puloverji: sheme, opis, nasvetiElegantni dodatki naredite samiOrigami orožja ali razvoj papirnega letalaOtroška obrt za pomlad to storite samiKako izgleda joker?  DIY kostumSkromno pletenje: shema, opis.  Kako plesti pletenica šivOlesya Mustaeva delavnica: pregledi