FoodPro Preloader

Dva načina, kako narediti papir, je zlahka narasla


Seveda, sveže cvetje ne preneha presenetiti s svojo popolnostjo. Ampak, na žalost, lepe šopke ne more prosim predolgo s svežino in dišave. Namesto tega lahko oživijo notranjost prvotne sestave, ki bo dolgo časa okrasili sobo. Če želite to narediti, poskusite narediti nekaj z lastnimi rokami, na primer, iz papirja. Obstaja

Seveda, sveže cvetje ne preneha presenetiti s svojo popolnostjo. Ampak, na žalost, lepe šopke ne more prosim predolgo s svežino in dišave. Namesto tega lahko oživijo notranjost prvotne sestave, ki bo dolgo časa okrasili sobo. Če želite to narediti, poskusite narediti nekaj z lastnimi rokami, na primer, iz papirja. Obstaja veliko načinov, kako narediti kraljico cvetja - vrtnice. Razmislite o dveh najbolj dostopnih in enostavnih. V nadaljevanju je opisano, kako enostavno narediti rož iz papirja - preprosto in valovito.

Ustvarjanje volumetrične sestave brstov

Tradicionalno je, da na steblih z listi izdelamo standardno šopek večih cvetov (slika 1). Ta metoda bo predstavljena v nadaljevanju tega članka v opisu dela z valovitim papirjem. Toda poskusite narediti nekaj neobičajnega. Sestava v obliki niza majhnih brstov, ki so pritrjeni na osnovo, izrezano v obliki diska (slika 2), bo videti zelo izvirno. Sestava je lahko sestavljena iz dveh vrst - ploskih in volumetričnih. V prvem primeru bodo vsi rože na isti ravni. Ampak to izgleda bolj ekstravagantno volumetrično kramp. Torej, razmislite podrobno, kako enostavno narediti rož iz papirja.

Uporabljeni material in orodja

Za delo potrebujete preprost barvni papir. Vendar pa mora biti precej gost in poslikan na obeh straneh. Barvna rešitev je lahko popolnoma drugačna. Najboljša možnost, seveda, je izbira odtenkov od bledo rožnate do vijolično-kostne. Pripravite preprost svinčnik, ravnilo in škarje za vaše postavitve. Pri izdelavi cvetnih brstov in za njihovo pritrjevanje na podlagi hitro sušečega lepila (kot je »Moment«) je koristno. Kot "okvir" obrti je najbolje uporabiti kartonske materiale, ki bodo dobro obdržali obliko pri pritrjevanju papirnih izdelkov določene teže. To je še posebej pomembno, če izberete tehnologijo izdelave volumetričnih obrti. Poleg skupne teže se doda tudi notranji sloj. Zanj lahko vzamete vse, kar je pri roki primerno (ob upoštevanju potrebe po nadaljnjem zlaganju v valj): kos blaga, oblazinjenje, mehki papir ali časopise. Odlična rešitev bi bila odrezati slepec zahtevane oblike iz pene, ki je zelo lahek material. Zadnji element kompozicije je lahek, širok trak, na katerega je izdelek obešen na steno.

Kako enostavno narediti rožo iz papirja? Bud tehnologija

  1. Izrežite kvadrat iz papirja.
  2. Nato označite točko v sredini in začnite risati spiralno črto. Razdalja med stranema tuljav mora biti približno 1, 5-2 cm.
  3. Izrežite obdelovanec, ki se premika vzdolž linije. V sredini pustite nedotaknjen majhen krog (slika 3).
  4. Začnite vrteti bud od zunanjega konca in tesno položite trak v valj.
  5. Ko se cvet popolnoma oblikuje, rahlo zrahljajte plasti.
  6. Skratka, sredinski del traku prilepite na dno nastalega izdelka, da zavarujte obliko.
  7. Naredite čim več popkov, kot jih potrebujete, da zapolnite prosti prostor na podlagi obrti.

Kot lahko vidite, so vrtnice zelo preprosto izdelane iz papirja. Delo po stopnjah je enostavno, kajne?

Zasnova kompozicije

Po pripravi zahtevanega števila cvetov (slika 4) nadaljujte z montažo obrti. Če želite to narediti, najprej na podlagi kartona (ali iz embalaže) v obliki kroga zahtevane velikosti (50-60 cm). Nato v njem odrežite luknjo s premerom 10–15 cm, nato pa trdno pritrdite sloj za dodajanje prostornine na podlago (zvite sintetična vlakna, papir, itd.) In začnite zlepljevati s cvetovi. Končno sestavo popršite z lakom in šljokicama ter jo povežite s trakom. Kot lahko vidite, bo ta opis, kako narediti rožo iz papirja, enostavno pomagal narediti izvirno obrt tudi za otroka. Glavna stvar - slediti navodilom in navodila in priložite malo napora in potrpljenja.

Kako narediti rože iz valovitega papirja (vrtnice)?

Bolj verjetna cvetica je pridobljena z drugačno tehnologijo. Pripravite za delo valovitega papirja rožnate in rumene barve, svinčnik, škarje, lepilo in nit. Tudi za steblo vrtnice boste potrebovali žico in papir zelenih odtenkov. Na rožnati papir potegnite več različnih vzorcev cvetnih listov, jih razrežite in nato z vzorci naredite potrebno število cvetov (slika 5). Iz rumene barve naredite “prašnike” - pravokotnik več plasti, ki so na eni strani zarezani v obliki resic. Praviloma je za cvetenje potrebno, da je cvet svež, vsaj 20 različnih cvetnih listov. Nato začnite z montažo cvetlic po korakih - od vstavitve sredine do postopne izdelave brstov z nanosom cvetnih listov (slika 6). Papirni brsti rož, po popolni formaciji, so pritrjeni na dnu v krogu z nitmi in okrašeni z zelenim papirjem. Na začetku dela je mogoče takoj postaviti v sredino žice - bodoče steblo.

Oblikovanje šahov

Z zeleno knjigo naredite liste. Potem, začenši z dna, ovijte žico v dolg trak, ki se giblje v spirali. Bližje kepi ločite nekaj listov na kratki razdalji drug od drugega. Izdelajte najmanj 5-7 cvetov, od katerih se lahko vsak razlikuje od prejšnje velikosti. Sestavine iz popolnoma razkritih cvetov v kombinaciji s popki, ki niso povsem cvetele, izgledajo zelo naravno. Tak izvirni šopek vrtnic iz papirja bo okrasil vsako notranjost. In končni dotik je lahko »aromatizacija« kompozicije - cvetje potresemo s svojim najljubšim parfumom. Neopisljiva lepota!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija