FoodPro Preloader

Origami tiger iz modulov ali 3d origami


Smešne papirnate obrti so povsod znani. Toda samo Japonci so zložili običajen papirni list, da bi ustvarili številke iz njega, dvignjene do stopnje umetnosti. Tudi beseda "origami", ki pomeni ta proces, je postala nominalna in nosi v sebi lepoto in skrivnost prave ustvarjalnosti. Za Japonce je kombinacija starodavnih tradicij in moderne tehnologije naravni pojav, ki velja za vse vidike življenja. Ta

Smešne papirnate obrti so povsod znani. Toda samo Japonci so zložili običajen papirni list, da bi ustvarili številke iz njega, dvignjene do stopnje umetnosti. Tudi beseda "origami", ki pomeni ta proces, je postala nominalna in nosi v sebi lepoto in skrivnost prave ustvarjalnosti. Za Japonce je kombinacija starodavnih tradicij in moderne tehnologije naravni pojav, ki velja za vse vidike življenja. Ta trend se je dotaknil modeliranja papirja. Če je prej tiger, izdelan v origami tehniki, bil ravno in shematičen, potem z modularno metodo origami postane resnična volumetrična igračka. Zato je modularni origami, ki se v šali imenuje »3d origami«, postal zelo moden trend pri ustvarjanju papirnih modelov živali in pravljičnih likov.

Modularni origami se razlikuje od običajnega v tem, da so ljubek številki sestavljeni iz različnih delov (modulov), od katerih je vsak sestavljen iz ločenega lista. Večina modulov ima trikotno obliko, vendar ne nujno. Vsi deli so povezani z vstavitvijo enega modula v drugega in se držijo skupaj s silo trenja. Ustvarjanje origami tigra iz modulov je težka, skrbna, a presenetljivo zanimiva stvar. Za delo je zaželeno, da se uporabljajo moduli dveh barv: oranžna in črna. Potem postane tiger svetlejši in bolj značilen. Obstaja veliko zanimivih in včasih edinstvenih shem in navodil, kako narediti origami tiger. Pogosto pa z uporabo njih ni vedno mogoče ustvariti sprejemljive oblike.

Najboljša možnost je, da se najprej pripravijo spretnosti modeliranja na enostavnejših vrstah modularnega origamija, nato pa se lotimo nekaj resnejšega. Precej preprost je vzorec zložljivega maskiranega maska ​​za glavo v obliki tigra. Poleg tega, da je preprosto lepa, se lahko tak klobuk uporablja tudi kot del novoletnega kostuma. Vsi deli (moduli) v tej shemi so povezani v obroč. En modul bo predstavljal obraz tigra, ostalo pa je potrebno, da se maska ​​drži na glavi.

Da se zgibna maska ​​glavice origamija tigra zloži iz modulov, je potrebno narediti tri kvadrate listov papirja A4 oranžne barve. Poleg njih potrebujete še en kvadrat z dolžino in širino 19 centimetrov. Zaželeno je, da so vsi listi naslikani samo na eni strani. Nadalje je vsaka od treh velikih kvadratov prepognjena diagonalno, zgornji in spodnji vogali pa so upognjeni proti središču slike, nato pa je slepa obrnjena. Zgornji del dela pade na centralno vodoravno, nasprotno pa se spodnji dvigne z izvlečenjem zadnjih trikotnikov. Spodnji vogal je zložen tako, da je njegov vrh v središču oblike. Podobna dejanja so izvedena z zgornjim kotom. Vsi trije moduli so priključeni v eni stezi. Gubica origami tiger modulov bo srednji del.

Trikotnik se oblikuje iz preostalega majhnega kvadrata, nato pa se zloži na pol. Stranski vogali so upognjeni proti sredini, vendar jih ne dosežejo. Ostri koti padejo - to so ušesa. Pravi kot mora biti upognjen tako, da pregibna linija poteka od enega ušesa do drugega, nato pa se obdelovanec obrne. Glava je prilepljena na srednji modul maske. Oči, nos in trakovi na glavi se izvajajo z uporabo tehnike apliciranja. Po povezavi vseh podrobnosti v obroču je origami maska ​​tigra iz modulov pripravljena.

Tudi ustvarjanje takšnega preprostega origami modela zahteva posebno koncentracijo in potrpežljivost, hkrati pa ta vrsta ustvarjalnosti aktivira delo obeh možganskih polobli, ki je odlično sredstvo za razvoj.

Odprta klobučasta beretka: shema in opis.  Polkrožna oprt kolesaRočno izdelane lutke: podrobna delavnica za igleFreddy Kruger rokavice - kako to storiti samiCvetna kompozicija, ustvarjena ročno: osnovna pravila sestave in koristni nasvetiKako se oblikujejo gosto kvačkani vzorci: diagrami in opisKako plesti openwork tippet z iglami?  Tehnologija trikotnega rtaPoslikane sanje ali kako narediti kolaž željaKostum za moškega z lastnimi rokami