FoodPro Preloader

Bambusova vlakna: kaj je to, prednosti in slabosti bambusovih izdelkov


Bambus je najvišja zimzelena rastlina na svetu. Njegove posebne lastnosti cenijo prebivalci številnih držav sveta. Na primer, za Kitajce je bambus simbol dolgoživosti in za Japonce je to utelešenje čistosti. Že dolgo uporabljali ta obrat v majhni industriji. In šele pred kratkim je ves svet spoznal izdelke iz bambusa. Bambus

Bambus je najvišja zimzelena rastlina na svetu. Njegove posebne lastnosti cenijo prebivalci številnih držav sveta. Na primer, za Kitajce je bambus simbol dolgoživosti in za Japonce je to utelešenje čistosti. Že dolgo uporabljali ta obrat v majhni industriji. In šele pred kratkim je ves svet spoznal izdelke iz bambusa. Bambusova vlakna - kaj je to? Katere lastnosti imajo tkanine, narejene iz njega?

Skrivnosti proizvodnje bambusovih vlaken

Tradicionalna možnost za pridobivanje bambusovih vlaken vključuje mehansko obdelavo surovin. Bambus se zdrobi, nato fermentira do homogene mase, po kateri se ločijo ločena vlakna.

Nastali izdelek je idealen za proizvodnjo tekstilij in polnil. Vsa vlakna imajo enako gostoto, dolžino in trdnost. Vendar pa ta možnost za proizvodnjo bambusovih vlaken zahteva precejšnje napore in dolgotrajen čas. Zato se v velikih industrijah uporablja sodobna kemijska metoda predelave surovin. Ali so bambusova vlakna zaradi teh podatkov nevarna? Kaj je to - kemična različica predelave naravnih surovin?

Uporaba posebnih reagentov lahko bistveno poenostavi in ​​pospeši predelavo vlaken. V tem primeru je končni izdelek popolnoma varen za potrošnika, saj se vse kemikalije med proizvodnjo odstranijo.

Prednosti bambusovih vlaken

Bambusove tkanine odlikujejo naraven sijaj in gladkost. Na dotik so izdelki iz njih zelo mehki, bolj občutljivi kot bombaž. Bambusova vlakna imajo visoko gostoto. Zaradi te lastnosti se ne zmečka, se enostavno pokrije in popolnoma ohrani dano obliko.

Ima vse prednosti bambusovih vlaken, tradicionalnih za naravne tkanine. Enostavno je razumeti, kaj je od prve uporabe posteljnine iz tega materiala. Tkanina je dihljiva in zelo higroskopna. Zaradi tega popolnoma ohranja toploto človeškega telesa pozimi in ne dopušča pregrevanja poleti.

Okolju prijazno polnilo za odeje in blazine je narejeno tudi iz bambusa. Bambusova vlakna ne povzročajo alergij, ne nabirajo statične elektrike, imajo antibakterijske lastnosti. Zimzelena trava ni nikoli napadena s škodljivci in ne gnije. V skladu s tem so izdelki iz bambusovih vlaken trajni. Prav tako imajo naravno zaščito pred bakterijami in paraziti.

Slabosti bambusovih vlaken

Po mnenju nekaterih strokovnjakov bo bambus kmalu izpodrinil najpogostejši bombaž s trga tekstilne industrije. In res, prednosti bambusovih vlaken imajo maso, stroški pa so povsem sprejemljivi. Kaj pa pomanjkljivosti?

Kot surovina za izdelavo tkanin in polnila bambusova vlakna napeljujejo proizvajalca z visoko higroskopičnostjo. Sposobnost hitre absorpcije velike količine vlage se običajno šteje kot prednost naravnih materialov. Toda v nekaterih primerih je to pomanjkljivost. Bambusovi izdelki niso najboljša možnost za trajno uporabo v pogojih visoke vlažnosti.

Področje uporabe

V sodobni industriji se bambusova vlakna uporabljajo za polnila in tkanine. Zaradi svojih lastnosti je bambus idealen za izdelavo oblačil in domačih tekstilij. Pregledi bambusovih vlaken so pozitivni in kot naravno polnilo za blazine in odeje. Takšna posteljnina se lahko opere v pralnem stroju in posuši na prostem.

Posteljnina, zaščitne prevleke za vzmetnice in blazine, prti in brisače so prav tako izdelani iz bambusovih vlaken. Bambusove tkanine se uporabljajo tudi za šivanje vsakodnevnih oblačil, športnih priborov in medicinske opreme.

Oblačila, posteljnina in odeja iz bambusovih vlaken: pregledi

Danes lahko izdelke iz bambusa kupite v kateri koli večji trgovini s tekstilom. Pri nakupu ne oklevajte in podrobno preberite vaš najljubši predmet. Ta bambus je zelo mehak in prijeten na otip.

Ne stisne se, ko se stisne, zlahka obnovi obliko po deformaciji. Ne pozabite, da noben naravni material ne more biti poceni. Toda, ali je resnično dober bambus? Bamboo fiber odeje pregledi so pozitivni zaradi svoje mehkobe, odpornost na obrabo in lahkotnost. Spanje pod tem izdelkom je lahko celo leto.

Oblačila in domače tekstilije iz bambusa, ki odlično absorbirajo tekočino, so izjemno prijetne na otip, ohranijo privlačen videz v daljšem časovnem obdobju. Če menite, da pregledi, je dovolj, da kupite vsaj en izdelek iz tega materiala, da bi osebno cenili bambusova vlakna. Danes se bo vse več naših rojakov naučilo, kaj je to. Poskusite z neverjetno mehkobo in lahkotnostjo naravnih bambusovih vlaken!

Kvačkana jopica je najboljši način za poudarjanje vaše individualnosti.Kako kvačkati pulover?Elegantne budoar lutke to storite samiPletene kravate: v praznik in na svetu in v dobrih ljudeh!Do-it-yourself demon rogovi: nova mistična podobaElegantna obleka za dekleta: z zvončastim krilom, soncem in nagubanimiKvačkani šali: sheme, opisiVzorec kratki za fanta: 5 modelov za malo dandy