FoodPro Preloader

Kako narediti darilo za rojstnega dne


Rojstni dan je praznovanje otroštva In nikamor iz nje. Besede ljudske pesmi opozarjajo, da ne moremo nikamor. In darilo mora biti pripravljeno. Kaj pomisliti na takšen izvirnik, še posebej, če želite zadovoljiti vaše najbolj drage ljudi? Spomnim se časa, ko smo bili otroci. Ker nimamo denarja za darila, smo s svojimi rokami izdelovali darila za naše starše, babice in dedke. Koliko

Rojstni dan je praznovanje otroštva
In nikamor iz nje.

Besede ljudske pesmi opozarjajo, da ne moremo nikamor. In darilo mora biti pripravljeno. Kaj pomisliti na takšen izvirnik, še posebej, če želite zadovoljiti vaše najbolj drage ljudi?

Spomnim se časa, ko smo bili otroci. Ker nimamo denarja za darila, smo s svojimi rokami izdelovali darila za naše starše, babice in dedke. Koliko sreče, topline in radosti v njihovih očeh!

V sodobnem svetu je veliko različnih dragocenih daril, vendar so v primerjavi s tistimi, ki so jih naredili z lastnimi rokami, vsi stali. Te stvari so polne duhovne topline in skrbne pozornosti. Neprecenljivi so.

Vsi vedo, da običajno stari starši radi vnuke bolj kot otroke. V preteklih letih so naši predniki postali bolj sentimentalni in celo najpreprostejše stvari, ki so jih podarili otroci in vnuki, so zanje najdražja. Zato, da bi prejeli kot darilo “kalyaki-malaki” dojenčkov, je poseben užitek in naklonjenost. Ampak resno, kakšno darilo bi dal dedek? O tem bomo zdaj govorili.

Najboljše darilo dedku od vnuka - risanje

Otroci so veliki umetniki: majhni odtisi peresa in nog na belem listu papirja ali majici bodo videti zelo srčkani.

Starši, bratje, sestre in prijatelji lahko pomagajo mladim talentom. S podružnicami lahko narišete drevo in vsak nadarjeni udeleženec projekta pusti prstni odtis v obliki letaka na veji. Vpišite svoje ime ali željo.

Pesmi in pesmi

Kako narediti dedek darilo, ki ga bo dolgo spominjal? To bo smešno, če otrok pove pesmi ali poje pesem v čast svojega ljubljenega dedka. In če on (s pomočjo odraslih, seveda) poskuša opredeliti več vrstic, bo dedek navdušen!

Spretne peresa

Gobec-vnukinja bo svojega dedka spomnila na njeno oskrbo v hladnem zimskem večeru, ko bo dal darilo - toplo preprogo ali pulover, šal, nogavice ali rokavice, ki jih je osebno vezala. Rojstni dar za dedka, ročno izdelan, bo duhovni in nenavaden. Lahko vezite sliko ali prepletete verižico s kroglicami.

Dedetov rojstni dan je odlična priložnost, da se vnuk-mojster izrazi. In naredite, na primer, originalne kljuke za ključe. Če želite to narediti, je treba stare ključe ukriviti v kavelj in pribiti na leseno desko.

V vsaki hiši, kjer rastejo otroci, bodo oblikovalci dobili podrobnosti, iz katerih lahko izdelate obročke za ključe in ploščo, na katero jih lahko pritrdite.

Užitna darila

Dedek gurman potrebuje dobrote.

 • Jar jagode z malinami ali pomarančami bo ne le sladko dopolnilo k čaju, temveč tudi preprečevanje prehladov.
 • Torta ali lastno izdelani piškotki bodo vaš dedek nasmejali srečno.
 • Odrasli družinski člani lahko pripravijo poseben zajtrk za rojstnega dne.

Za to boste potrebovali:

 • rdeča, zelena in / ali rumena paprika, narezana na obročke;
 • 2-3 jajca;
 • sir;
 • zelenice

Na vročo ponev, namažemo z maslom, položimo pisane obročke paprike, pobijemo jajca v notranjosti, potresemo z naribanim sirom in zelišči. Zajtrk je na voljo, gospod!

Na žaru pripravite sladko banano s čokolado. Banana rezimo po dolžini, pustimo v lupini. Čokoladne kose vstavite v prečne zareze. Čokolada se segreje in stopi. Kot lahko vidite, ni težko sploh podariti darilo svojim dedkom, zlasti če je poln ljubezni.

Življenjska zgodba

Po okusnem kosilu in sladici damo dedku lep, transparenten kozarec s pisanimi listi, na katerem je vsak družinski član napisal eno ali več vprašanj.

Vzorčna vprašanja:

 1. Kako je bilo v vašem otroštvu?
 2. Kaj so storili starši?
 3. Kakšne so vaše najgloblje sanje?
 4. Smešne zgodbe iz otroštva?
 5. Najljubši hobi?
 6. Najljubše igrače?
 7. Formula za uspeh v življenju?
 8. Prva mladostna ljubezen?
 9. Dragi spomini iz preteklosti?
 10. Najboljši prijatelji?

Ko darujete svojega dedka, pojasnite, da vas zanima njegova življenjska zgodba. Naloga rojstnega dne je, da s pomočjo vprašanj napišemo knjigo spominov. Če je to za dedka - precej naporen proces, samo sedite v krog in poslušajte njegovo zgodbo iz prve roke.

Magnet za hladilnik

Če ne živite skupaj s svojim dedkom, to ne pomeni, da vas ne more videti vsak dan. S fotografijo naredite magnet za hladilnik. To je enostavno. Lahko uporabite stari magnet ali kupite trak v trgovini za ustvarjalnost. Magnet mora biti nekoliko manjši od fotografije. Najprej morate pritrditi magnet na debel karton, nato pa ga vtakniti in fotografirati. To je način, kako narediti velik in nenavaden dar za vašega dedka ob rojstnem dnevu.

Ročne obrti iz vej

V parku ali gozdu zbiramo veje različnih dolžin, širin, oblik in debelin.

Še vedno potrebujete:

 • lepenka;
 • lepilo za les (primeren je tudi trenutek lepila);
 • kroglice;
 • gumbi;
 • večbarvne niti;
 • fantazija.

Stojalo za pokal

Na kvadratni kartončki velikosti približno 95x95, zlepimo veje iste debeline. Možno je diagonalno, ena polovica je možna - vodoravno, druga polovica - navpično in se lahko razdeli na 4 enake dele. Razbijte veje, kot želite, obstaja veliko možnosti.

Čudovit eleganten okvir

 • Potrebujete pravokotni karton - želite belo, želite barvo. Zalepite najljubšo fotografijo z dedkom ali družinsko fotografijo kot spomin za dedka. Lepilo po obodu vej različnih dolžin. Za lepilom iz lepenke.
 • Dedek bo srečna slika njegovega ljubljenega vnuka v okvirju v obliki ukrivljenega gnezda. Takšen prvotni okvir bo dobro izgledal na steni.

Lastna risba v okvirju
Kaj še lahko naredimo iz vejic za darilo za rojstni dan mojega dedka? S svojimi rokami lahko okrasite nenavadne okvirje z večbarvnimi gumbi ali kroglicami. Veje, prepletene s pisanimi nitmi ali trakovi, bodo izgledale svetle.

Več idej

Obstaja veliko idej za izdelavo neobičajnih daril: obrti iz stožcev, akvarij iz škatle za čevlje, stenska ura iz krožnika ali plošče in domače sveče. Če za svojega dedka pripravljate darilo za rojstni dan, bo to zelo enostavno narediti z lastnimi rokami, saj za vašega ljubljenega dedka ni pomembna estetska stran, ampak kaj ste mislili o njej.

Glavna stvar je, da vložite svojo ljubezen in toplino v svojo mojstrovino, ki bo v času žalosti ogrela vašega ljubljenega dedka.

Želimo vam nenavadne kreativne ideje! Poskrbite za svoje ljubljene!