FoodPro Preloader

Brada božiča: 6 originalnih idej, kako narediti opremo z lastnimi rokami


Na Silvestrovo ne pričakujejo samo otroci, ki prihajajo z Božičkom, ampak tudi odrasli in razumni ljudje. Navsezadnje si vsaj enkrat na leto želimo toliko verjeti v pravljico in se dotakniti prave magije. Dogovorite se za nepozaben dopust in vnaprej poiščite izvajalca te najpomembnejše vloge. Če želite ustvariti polnopravno podobo, boste potrebovali tudi kostum in brado Božička, ki jih lahko po želji zlahka naredite z lastnimi rokami. Magic v ne

Na Silvestrovo ne pričakujejo samo otroci, ki prihajajo z Božičkom, ampak tudi odrasli in razumni ljudje. Navsezadnje si vsaj enkrat na leto želimo toliko verjeti v pravljico in se dotakniti prave magije. Dogovorite se za nepozaben dopust in vnaprej poiščite izvajalca te najpomembnejše vloge. Če želite ustvariti polnopravno podobo, boste potrebovali tudi kostum in brado Božička, ki jih lahko po želji zlahka naredite z lastnimi rokami.

Magic v nekaj minutah

Na vašo pozornost bomo predstavili karnevalsko brado, ki je kot nalašč za kratke prizore. Malo verjetno je, da bo takšna dodatna oprema nekoga prepričala o čarovniškem realizmu, vendar je z njim celo mogoče vzeti izvirne fotografije. Najboljše od vsega je, da lahko preprosto bradico Božička z lastnimi rokami naredimo v manj kot eni uri. Bo pomagal, da se navadiš na sliko v interesu igralca pol masko iz kartona ali debelega papirja. Začnite tako, da naredite predlogo - narišite primerno konturo prihodnjega izdelka v velikosti in obliki, nato jo prenesite v karton ali težek papir in jo razrežite. Vaša brada je skoraj pripravljena. Ostaja, da pritrdite gumi, na katerem bo imela, če želite, lahko narišete na sprednji strani posameznih pramenov. Druga možnost za preprosto brado je, da jo izrežete iz flisa (izdelamo tudi predlogo vnaprej), skupaj šivamo dva enaka dela in ločimo brki ločeno.

Papir se sprašuje

Ponujamo vam bolj zanimivo možnost, kako narediti Božično brado iz papirja. Kot pri prejšnji metodi začnemo s proizvodnjo kartonske podlage. Če kartona ni pri roki, bo del papirja za risanje ali drugega debelega papirja. Iz običajne bele plošče za tiskanje ali risanje izrežemo trakove enake širine. Nastali "rezanci" so zlepljeni v vrsticah, začenši od dna, tako da vsaka naslednja plast zapre mesto pritrditve prejšnjega. Zanimiva ideja - papirnati trakovi se lahko zvijajo s svinčnikom, da se obesijo. Nič slabše od brade Santa Claus je pridobljen iz valovitega papirja ali navadnih serviet za strežbo mize. Na podlago se lahko prilepijo tudi vrstice trakov ali majhni "šopki" izbranega materiala, ki so narejeni na ustrezen način. Lahko pa naredite “raztrgano” aplikacijo, jo ustvarite, odtrgate majhne koščke papirja, jih zmečkate in jih pritrdite na podlago blizu drug drugemu.

Bombažna brada

Klasična različica kostumov Božička vključuje izdelavo najpomembnejšega dodatka starega čarovnika iz medicinskega materiala za oblačenje. Get v lekarni sterilni bombaž, zvit v valj. In poskusite ga raztrgati z dovolj dolgimi kosi. Brada Santa Clausa v tej tehniki je lahko narejena na osnovi kartona ali tkanine. V prvem primeru bomo zabodli bombaž. Ampak, če imate dovolj časa, in tam je bela tkanina pri roki, izrežite osnovo iz nje in šivati ​​dekorativni material s skritimi šivi, da se ujemajo z nitjo. Če imate na zalogi samo bombažne blazinice in ni običajne bombažne volne, lahko poskusite brado razvrstiti v vrstice. Kaj je še posebej lepo, če vam rezultat ni všeč, ga lahko vedno popravite s preprosto obrezovanjem konture s škarjami.

"Naravna" volna brada

Zelo kakovostno in realistično posnema volneno dlako za filcanje. V številnih trgovinah se prodaja za iglo. Pripravite tekstilno osnovno obliko z odprtino za luknjo v reži in zašite elastične trakove. Brada božička bo videti bolj zanimivo, če vzamete tanek elastični trak in belo tkanino za dno izdelka. Volno ločite s posameznimi prameni in jo šivajte na podlago. Posebno pozornost namenite vrhu in dajte zanimive oblike brk, ki jih varujejo v naravni smeri rasti. Dokončana brada je lahko dodatno okrašena z iskricami ali rahlo zavrtela posamezne niti.

Stara lasulja se obrača ...

Če ste nenadoma našli staro lasuljo iz umetnih las, lahko poskusite izdelati izvirno in realistično brado. Delujejo tudi ločeni karnevalski prameni. Če želite, lahko kupite v trgovini za ustvarjalnost in samo umetne lase brez firmware ali zatiči. Menijo, da je bolje, da se valovite niti - eden od njih bo najbolj razkošno brado Božička. Fotografije strokovnih umetnikov na tej sliki potrjujejo to idejo. Mnogi izmed njih izberejo kodrasti lasulje in dodatke, ki posnemajo dlake na obrazu. Kako narediti Božično brado s svojimi rokami iz vej umetnih las? Ta material se lahko tudi zašije na podnožje in ga vnaprej razdeli na drobne niti. Poskusite trdno priviti nit in šivati ​​vsako vrstico večkrat - v tem primeru vaš pripomoček v procesu nošenja ne bo začel »plešasti«.

Božiček brado naredite sami iz nestandardnih materialov

Pravzaprav lahko za počitnice naredite karnevalsko lasuljo ali imitacijo dlak na obrazu iz skoraj vseh materialov ustrezne barve. Ne verjameš? Poskusite zbrati za božiča brado niti ali celo kvačkati. Ta element kostuma lahko naredite s pomočjo lahke krpe za prhanje ali obrezovanja tila. Nič manj zanimiva možnost z uporabo tankih trakov ali majhnih pomponov. Kako narediti Božično brado z lastnimi rokami iz nestandardnih materialov? Vse je zelo preprosto - kot v vseh prejšnjih delavnicah, naredite osnovo polmaske z elastičnim trakom. Nato izbrani dekorativni material pritrdite na najbolj primeren način. Želimo vam ustvarjalni uspeh, ne pozabite - v opisanih tehnikah lahko naredite karnevalsko opremo za odrasle in otroke!

Kvačkanje platno: diagrami in opisiMatryoshka kostum za počitnice - najsvetlejši in najlepši oblekoPletene zavese: ideje in možnosti, tehnika izvedbe, fotografijaBeaded ogrlica - shema tkanja.  Nakit iz kroglic in kroglicPleteni šiv pri pletenju: vrste in pravilna izvedbaVelikosti fotografij in njihova odvisnost od načinov fotografiranjaMaster class: kako so živali narejene v papirnem origami stiluDecoupage na steklu za začetnike, fotografija